Автор Тема: Oz фелни (во македонија)  (Прочитано 9945 пати)

Отсутен kalco

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 255
  • Audi a3 1.9 TDI
    • Kalco
Oz фелни (во македонија)
« на: 25 Февруари 2011, 17:25:50 pm »
Дали има некој овластен дистрибутер за Oz?Ми требаат конкретно едни фелни за голф 3 со 4 штрафа

DayWalker

• Гостин
Одг: Oz фелни (во македонија)
« Одговори #1 на: 25 Февруари 2011, 17:40:29 pm »
За овластен незнам, ама во Ѓорче кога се оди накај тетово има од лева страна после сервис ИЛИЈА за Фиат има едно за гуми и тука има и OZ бандажи, знам дека се супер фелните имам земено OZ Michelangelo пред 3 години од таму и коска се многу се издржливи за разлика од фабричките на повеќето марки!

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2 на: 25 Февруари 2011, 18:25:13 pm »
Пнеуматик односно ТДА трејд мислам дека се овластени www.pneumatik.com

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #3 на: 25 Февруари 2011, 19:58:16 pm »
Пнеуматик односно ТДА трејд мислам дека се овластени www.pneumatik.com

Да да, тие се овластени. Се наоѓаат одма после католичка. Супер цени имаат, цело време некои попусти, ово оно.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен kalco

• Јуниор
  • **
  • Audi a3 1.9 TDI
    • Kalco
« Одговори #4 на: 25 Февруари 2011, 20:08:12 pm »
Ќе идам да проверам,успут ми е...фала ви.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #5 на: 25 Февруари 2011, 20:40:56 pm »
Оди во Пнеуматик на Иво Лола Рибар, карши пералните кај Беверли. Таму имаш ОЗ на 50% попуст, најголем избор и цени без никаква конкуренција. Ако нешто нема од програмата на ОЗ може да ти донесат се што сакаш.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5503
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #6 на: 03 Март 2011, 22:06:19 pm »
Оди во Пнеуматик на Иво Лола Рибар, карши пералните кај Беверли. Таму имаш ОЗ на 50% попуст, најголем избор и цени без никаква конкуренција. Ако нешто нема од програмата на ОЗ може да ти донесат се што сакаш.
Abe sega im go proveriv sajtot, navistina dobar izbor ima na modeli.
So dimenzija mislis ke ima problem za Lancerot?
Primer mi se svigaat ENERGY od Xline sto se 17' vo dve boi sto se.
Drugi te se LOUNGE 10 isto dobri se.

Ke te mrzi da im se javis da prasas za cena komplet 4 tiri vo kes.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #7 на: 04 Март 2011, 02:26:03 am »
OZ Energy нема да ти ги биде за Лансер. Од страна вика дека се само за 5x112 распоред на шрафови, а за Лансерот мислам дека беа 5x114,3.

А другите не ми се ни свиѓаат, па не се ни потрудив да побарам нешто во врска со нив :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
« Одговори #8 на: 04 Март 2011, 14:00:54 pm »
OZ Energy нема да ти ги биде за Лансер. Од страна вика дека се само за 5x112 распоред на шрафови, а за Лансерот мислам дека беа 5x114,3.

А другите не ми се ни свиѓаат, па не се ни потрудив да побарам нешто во врска со нив :)
Tnx. abe na toa calculatotor sto go imaat na sajtot na O.Z veli deka moze za Lancer, mozebi treba specijalna naracka.
Mene pa bas drugite mi se svigaat poveke zasto e positen bandas.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #9 на: 04 Март 2011, 17:15:28 pm »

Tnx. abe na toa calculatotor sto go imaat na sajtot na O.Z veli deka moze za Lancer, mozebi treba specijalna naracka.

Хммм... можно е да треба нешто посебна нарачка, арно ама, според ова, вели дека строго за 5х112 се бандаживе.

ENERGY

Model: Monobloc wheel
Design: 5 spokes design
Finishing: Matt Silver Tech Diamond Cut
Dimensions: 17" - 18" (solo per 5x112 PCD)
Production process: Gravity Casting Process + Heat Treatment
Materials: Al Si 7 Mg
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
« Одговори #10 на: 04 Март 2011, 21:30:48 pm »

Хммм... можно е да треба нешто посебна нарачка, арно ама, според ова, вели дека строго за 5х112 се бандаживе.

ENERGY

Model: Monobloc wheel
Design: 5 spokes design
Finishing: Matt Silver Tech Diamond Cut
Dimensions: 17" - 18" (solo per 5x112 PCD)
Production process: Gravity Casting Process + Heat Treatment
Materials: Al Si 7 Mg
Vo pravo si vidov i na drug sajt, Tirerack usa, i tamu koga staviv za koe vozilo brama mi gi dade samo tie sto odgovaraat, ali za sreka drugite pa odgovaraat tie Lounge 10 pa koga ke dojdam ke vidam sto cena ke mi dadat na tie, ako ne zdravje ke baram u Turcija.

Отсутен kalco

• Јуниор
  • **
  • Audi a3 1.9 TDI
    • Kalco
« Одговори #11 на: 05 Март 2011, 11:39:12 am »
Бандажот што го барав го имаат во пнеувматик али само 15 и 16 инчни,а мене ми требаат 14 па ми рекоа ќе им стигнеле.Иначе моделот е Superturizmo GT

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #12 на: 05 Март 2011, 22:42:31 pm »
Бандажот што го барав го имаат во пнеувматик али само 15 и 16 инчни,а мене ми требаат 14 па ми рекоа ќе им стигнеле.Иначе моделот е Superturizmo GT

Убав бандаж... Аман бе, 14? Шо количе? :)

Отсутен kalco

• Јуниор
  • **
  • Audi a3 1.9 TDI
    • Kalco
« Одговори #13 на: 06 Март 2011, 02:55:02 am »
Па за голф мк3 ама не би му ставал поголеми незнам зашто али ете...можеби ќе ме разубедите. :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #14 на: 06 Март 2011, 04:20:01 am »
абе не зезај... тури барем 15ка :)
Имав порано Ибица од времето коа беше актуелен Голф 3, и мислам дека и двете фабрички идеа со 13ки...
На Ибицата турање 15ка... ГРОМ!! Доби на лик, у пм... Верувам дека и со Голфчето ќе биде тоа ситуацијата. Само, веројатно ќе треба малце да го спуштиш, некои 40 mm. :)