Автор Тема: Авто-маркети/Авто-козметика низ Скопје  (Прочитано 124252 пати)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
Одг: Авто-маркети/Авто-козметика низ Скопје
« Одговори #240 на: 20 Февруари 2014, 15:23:53 pm »
De daj mi link od samponot!

Отсутен Lancerka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
« Одговори #241 на: 04 Јуни 2014, 22:29:06 pm »
Денес го купив, 700 мл. - 290 денари.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #242 на: 24 Јуни 2014, 16:47:57 pm »
Дали постои некој добар шампон од Мензерна? Нешто како мафра полиш експрес? :)

Отсутен Ma-Fra Macedonia

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 122
  • www.carwash.mk
    • Велмар Дооел Скопје
« Одговори #243 на: 25 Јуни 2014, 08:59:43 am »
Александар,

Мензерна е програма за професионално полирање! (полир пасти и сунгери за полирање)
Detailing Store www.carwash.mk
Menzerna Macedonia www.menzerna.mk
Ma-Fra Macedonia www.mafra.mk 
https://www.facebook.com/mafra.macedonia

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #244 на: 17 Август 2014, 12:37:16 pm »
znaci tolku se razocarav od moite bivsi kolegi od eurostil i robata koja pocnale da ja nosat ..... :( :( :(

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #245 на: 17 Август 2014, 13:11:42 pm »
Што роба почнале да носат Даме?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #246 на: 17 Август 2014, 13:32:24 pm »
pa gore dole istata no kvalitetot e na daleku ponisko nivo sprejot za maska koj go koristam 15 god go zemav vcera i denes spricam abe neuspeav da spricnam ni edna vrata pocna da kape i prestana da sprica aj  zemav drug isto  i sto sum napravil ??? i aj da ne zboram i za drugi raboti  strasno   

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
Одг: Re: Авто-маркети/Авто-козметика низ Скопје
« Одговори #247 на: 17 Август 2014, 14:33:37 pm »
@dame имам TW глина со лубрикант па ме интересира глината каква е, да не е многу агресивна и да го матирам лакот?

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #248 на: 17 Август 2014, 14:36:36 pm »
Pa po abrazivna e za razlika od taa na mafrata, megutoa ne bi trebalo da go matiras lakot, dokolku ne pritiskas mn i ne se zadrzuvas na edno mesto poveke vreme, i obavezno mesenje na glinata posle sekoj panel ( krlilo, vrata i slicno ) i ako ti padne odma frlaj ja, na toa treba mn da se pazi. A u ostalom neli sekako posle glinata ke odi poliranje ili vosok, taka da nema da imas nikakov problem ;D ;D ;D

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
« Одговори #249 на: 17 Август 2014, 14:48:01 pm »
Глината ја земав пред неколку месеци од еуростил заедно со восок TW + ptfe ама немам услови (живеам во зграда) на тенане да ја средам. Исто земав и течен восок со пумпица TW, и внатре во флашичката имаше еден куп гумирани грутки кои веројатно се направиле од неправилно складиштење.
Каква крпа/и и од каде препорачувате за одкога ќе се нанесе восокот да се пребрише и изгланца.
Во моментов ги имам овие крпи, ваљда некоја ќе можам да искористам.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #250 на: 17 Август 2014, 15:01:02 pm »
Dame ne se nerviraj ,ti si pro,znaes sto e dobro a sto loso  ;)
« Последно менување: 17 Август 2014, 15:13:14 pm TE-EN »

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #251 на: 17 Август 2014, 15:12:01 pm »
Sekako deka ke mozes od tie mikrofiber krpi so gi imas da iskoristis, bitno da e kvalitetna mikrofiber krpa, da ne ostava koncinja i slicno ;D ;D ;D

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #252 на: 17 Август 2014, 15:21:02 pm »
znaci ke ja matira od glinata no pridrzuvaj se na ona sto ti go kaza roci i koga ke go stavis ptfe bi trebalo da bide vo najdobar red [ vo sekoj slucaj pred da pocnes toa da go pravis probaj na nekoe mesto da vidis i probas kako ke ti odi] . za brisenje e najubavo da zemes mikrofiber krpa [pozelno da e bas za taa namena imas od mafra 130 den http://www.mafra.mk/nadvoreshno/Panno1SHINEext.   imas i poubavi  menzerna na pr no i ovaa si ja vrsi rabotata ] e sega me povlece za jazik za eurostil znaci naletav i na mnogu takvi proizvodi koi poradi nesoodvetno cuvanje i starost se zgrutceni ili pocnale da mirisaat taka da koga ke zemate od eurostil vnimavajte na toa i nekoe vreme izbegnete go ptfe hahahahahah

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
« Одговори #253 на: 17 Август 2014, 15:22:17 pm »
Епа тогаш ќе ги искористам црвените пошто се sonax (демек троа подобри од нонејм крпи) и се прилично меки на допир. Уште да најдам соодветно место/гаража, ако не ќе се пикнам во подземната гаража на тинексот на првомајска и ќе праам ко карате кид :)

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #254 на: 17 Август 2014, 15:27:23 pm »
Dame ne se nerviraj ,ti si pro,znaes sto e dobro a sto loso  ;)
da be drugar ama posle 15 GODINI da menjam sprej koj spored mene mu nemalo ramen!!
Gabau drugar dobra kolekcija i spored mene kako brz vosok tw sto go imas e od poslednata serija i ne e nesto bas za razlika od nego  meguiars e top i ako nesto zaglavis zvrcni pozz