Автор Тема: Mercedes C200 Diesel Problem so EPC  (Прочитано 9295 пати)

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4585
  • ~ Full of soul ~
Mercedes C200 Diesel Problem so EPC
« на: 31 Март 2012, 21:11:40 pm »
Dokolku ne mi e zapalena kolata nekolku saati ili primer od denes za utre...pri prvoto palenje javuva neramnomerna rabota na motorot i sveti EPC....po 10tina sekundi takva rabota go gasnam i povtorno go palam motorot si raboti perfekno i EPC se isklucuva.....ako nekoj znae neka kazi nekoj sovet ili podlaboko vo sto bi mozelo da bide problemot.....
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен dragan87k

• Почетник
  • *
  • Пораки: 39
Одг: Mercedes C200 Diesel Problem so EPC
« Одговори #1 на: 31 Март 2012, 21:32:54 pm »
На другар ц180 компресор од 2003 му го прави истото ако подолго време стои во место односно повеке од 10 секунди и мора да го изгаси и пак да го запали.Злате бенз му рекол дека е до горивото бидејки во македонија не се толку чисти а неговата кола е увезена од германија и била правена да работи на почисти горива и му чепна нешто во компјутер и оп 300 евра после два три месеци пак исто.

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #2 на: 31 Март 2012, 22:24:59 pm »
На другар ц180 компресор од 2003 му го прави истото ако подолго време стои во место односно повеке од 10 секунди и мора да го изгаси и пак да го запали.Злате бенз му рекол дека е до горивото бидејки во македонија не се толку чисти а неговата кола е увезена од германија и била правена да работи на почисти горива и му чепна нешто во компјутер и оп 300 евра после два три месеци пак исто.
:S derat na suvo kaj nas....inace kolava ne e moja na komsijata e pa samo da mu pomognam okolu problemov me zamoli...inace znam menjase greaci tamu trista raboti i posle seto toa sega taka pravi....na prvo palenje treperi motorot go drzi negde 10tina sekundi taka go gasne go pali i ubavo raboti i  EPC gasne odma....a od so se specijalizirani kaj nas servisive koga go odnesol vo servis za dijagnostika mu rekle deka kolata nema ECU....3 dena sum baral po net i go najdov a i ne e mozno kola od 98ma godina so trista ekektriki da nema ECU i na kraj go najdov kaj stoi i vo kolata....

Отсутен dragan87k

• Почетник
  • *
  • Пораки: 39
« Одговори #3 на: 01 Април 2012, 00:02:33 am »
Јас колку што прочитав тоа се дешавало само на мерцедес дизелаши имаше случаеви за 220 цди,350цди и 320цди.На еден форум имаше пишано дека тоа се случувало ако се губи некаде притисок на горивотo.Јас мислам дека би требало да е истиот случај кај твојот комшија.Пишува дека тоа се средило откако ја заменил пумпата за гориво,му го исчистиле резервоарот за гориво и му ги средиле инџекторите.

Отсутен TDI power

• Почетник
  • *
  • Пораки: 26
« Одговори #4 на: 01 Април 2012, 00:29:37 am »
Може да се неколку работи што треба да се проверат...Прво системот за довод на гориво после филтерот за нафта дали прима воздух од некаде ,цревата за нафта од дизните,греачите детална проверка дали греат горе или долу,на крај и дизните зошто може да враќа гориво назад и од неисправна дизна.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #5 на: 01 Април 2012, 11:48:39 am »
Loso loso. za zal. EPC problemot se javuva od Pumpata Lucas. Careto e vadenje na istata i stavanje redova pumpa od starite mercedesi. Ima zanimacija ama posle nemas problemi. Tie pumpi se konsumativ na 200/220D C i E klasa.
Servis za Lucas Pumpi imas vo Haskovo - Bugarija i rabotat mnogu svesno i kvalitetno ama se daleku.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #6 на: 01 Април 2012, 11:49:54 am »
Inaku sovetot e smena na istata so mehanicka. Toj Lucas EPIC sozdava samo jadovi na sopstvenicite. Toa e lekot veruvaj.

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #7 на: 01 Април 2012, 13:18:30 pm »
hmm...kje mu prenesam jas taka pa izgleda toa ke bide resenie...nova pumpa...fala vi za sovetite....:)

Отсутен Ridzo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 66
« Одговори #8 на: 01 Април 2012, 21:04:28 pm »
мислам дека во кавадарци има бошиста ако не се лазам со современи апарати
Девојка може бити са села, али ауто само из Немачке

Отсутен Ridzo

• Јуниор
  • **
« Одговори #9 на: 01 Април 2012, 21:13:10 pm »
а според мене што не мора да е така, типувам на неисправен греач,од друга страна и најефтина варијанта

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #10 на: 01 Април 2012, 21:44:14 pm »
99% pumpata Lucas. Toe e edinstveniot problem kaj 200/220D vo C i E klasa. EPIC e mnogu delikaten sistem i za zal tie pumpi se iznosuvaat i vnatresniot pritisok opagja. Care e zamena na istata.
Zatoa i se tolku eftini tie Mercedesi. Na 50% od cenata na 290 ili 300TD koi se daaaleeeekuuu podobri vo pogled na doverlivost !

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #11 на: 01 Април 2012, 22:46:02 pm »
неколку работи mora да се проверат...pumpa za gorivo, филтерот за нафта, дали прима воздух од некаде ,цревата за нафта од дизните, diznite, (ako se greacite ke musvetne na tabla).

+1000 roki ne mi gi kopiraj vratite ;) ;) :D :D ;D ;)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #12 на: 01 Април 2012, 22:51:34 pm »
Lucas ima specijalen stend za pumpite. Dzabe e servis koga za Lucas nema delovi vo princip. Inaku Haskovo Bugarija ima specijaliziran servis za Lucas/Delphi. No i tie ne gi pipaat site pumpi. Preterano se precizni i so mali tolerancii. Takva e koncepcijata..

Отсутен mrmut

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 731
    • http://VisitsToMoney.com/index.php?refId=601060
« Одговори #13 на: 02 Април 2012, 01:57:44 am »
Ако е Lucas пумапа со краток кабел тоа фрлај во канта и купи половна што работи но не значи дека многу ќе работи , има уште една опција да се направи со пумпа од Вито или Спринтер ова е успешна комбинација пробана инаку со пумпа од 124 може само треба да се прештелува и колата е многу трома ќе биде шутни ме за да тргнам.

Отсутен Ridzo

• Јуниор
  • **
« Одговори #14 на: 02 Април 2012, 11:00:27 am »
која година е мерцедесот?