Автор Тема: Kinesko novo skuterce  (Прочитано 106032 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Одг: Kinesko novo skuterce
« Одговори #555 на: 13 Јуни 2013, 20:37:56 pm »
Neznam od mobilen kako da postavam slika ajde utre od kompjuter..
kazuvajte koj lepi plastiki..mi puknala stranicnata plastika odma nad zadniot amortizer sto e a kako pojma nemam nikade ne e udren niti pak zakacen..denes vikam ajde dago zaperam koga gledam puknatina skoro 10sm.. koja ke mora pod hitno dase sanira inace kese prosiri po celata dolzina...ima li nekoj sto se bavta so ova dago sredi.??????
ajde skuterdzii davajte sovet

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #556 на: 13 Јуни 2013, 22:49:07 pm »
извади ја пластиката и залепи ја со секундарен и леткум од внатрешна страна,ако ја носиш да ти ја варат ќе мора да ја фарбаш после тоа

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #557 на: 13 Јуни 2013, 22:50:17 pm »
да видиш тој дечкото од Драчево,Игор мислам дека се викаше дали може да ти го среди ова

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3868
« Одговори #558 на: 13 Јуни 2013, 22:50:33 pm »

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #559 на: 13 Јуни 2013, 23:38:13 pm »
Neznam od mobilen kako da postavam slika ajde utre od kompjuter..
kazuvajte koj lepi plastiki..mi puknala stranicnata plastika odma nad zadniot amortizer sto e a kako pojma nemam nikade ne e udren niti pak zakacen..denes vikam ajde dago zaperam koga gledam puknatina skoro 10sm.. koja ke mora pod hitno dase sanira inace kese prosiri po celata dolzina...ima li nekoj sto se bavta so ova dago sredi.??????
ajde skuterdzii davajte sovet
Јас на другар му лепев пластики... Зедов жица, и ја исечив на 3цм... и ја загреваш жицата (3цм) и гледаш да ја наредиш на двата дела од пластиката... Ете го, од тогаш 1 година помина уште стои...

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #560 на: 14 Јуни 2013, 07:43:30 am »
Vlatko prvo fala sto ja postavi slikata..
imase edna emisija za avtomobili kade puknat branik prvo izbusija dupka kaj sto zavrsuva puknatinata zada nese siri ponataka pa posle ja saniraa od vnatre...dali e pametno so mala burgija damu izbusam dupce na kraj na puknatoto danese siri po cela dolzina ???
denovive keja vadam cela plastika pake vidime sto care ke pravime...znam deka japonski lepak i stiropor e majka kamen pravi..
« Последно менување: 14 Јуни 2013, 08:09:02 am VLATCE-PUNTO »

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3868
« Одговори #561 на: 14 Јуни 2013, 10:17:53 am »
Abe odi kaj igor za sitna para ke ti go sredi, ne se praj cigan za 100 den pari

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #562 на: 14 Јуни 2013, 22:12:01 pm »
deneska se slusnav so igor od dracevo rece dojdi keja naredime rabotata..izvadi plastikata i donesi ja keti ja sredam za 20 minutki
razmontirav 300 strafovi zada izvadam edna mocana plastika  ali sostojbata bese beter koga ja izvadiv..imase skrseno drzac cel za straf najverojatno koga puknala plastikata letnal drzacot..
plastikata u kola i dracevo..deckoto dosta prijaten usluzliv mi objasni daja pravime samo od  vnatre inace ako ja sreduva i od nadvor ke mora dasde farba celosno posle toa..
se fati za rabota jas postoiv 5 minuti vnatre i damla me utepa od smrdeata na bitumen ili katran taka mirisase  istruga sve izbusi dupce dane se siri puknatinata i celo vreme so nekoj vrel vozduh nesto praese jas bev nadvor bidejki mnogu mirisase..
eve kako izleze

mi napravi i nov drzac od plastika zada mozam dago zastrafam..nadvoresno posle doma si go pominav so bel lak za nokti po linijata i sega preostanuva da dadete nekoj sovet kakva nalepnica damu opnam ili nesto dane se poznava vaka grubo linijata..ustvari posle lakot za nokti poslabo se gleda linijata nema puknatina ama ke mora da jade nekoja nalepnica ..samo kazete kade da baram nalepnica ???
inace deckovo na site vi go preporacuvam lepi BRANICI,KAZANCINJA ZA VODA,KAZANCINJA ZA GLICERIN,PLASTIKI OD SKUTERI I MOTORI BILO KAKVI PLASTICNI DRZACI,POTKRILA,DRZACI ZA FAROVI BASKA NAJBITNO AKO FALI DRZAC GO PRAVI NANOVO,, SVE STO E SO PLASTIKA
mene za procedurata mi zema 300 denari
                      https://www.facebook.com/pages/servis-za-zavaruvanje-avtoplastika/100991486608784?ref=br_rs
« Последно менување: 14 Јуни 2013, 22:25:57 pm VLATCE-PUNTO »

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #563 на: 14 Јуни 2013, 23:35:59 pm »
налепници да се изнабираш во аутолидер... од змејови, огини, звезди и разне пи*ке материне.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #564 на: 14 Јуни 2013, 23:40:44 pm »
налепници да се изнабираш во аутолидер... од змејови, огини, звезди и разне пи*ке материне.
ete taka  konecno nekoj da kaze kade ima nalepnici..jas preeska bev vo vero ama ima so betmen,spajdermen,nekoj dinosaurusi..idam vo auto Љider

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #565 на: 15 Јуни 2013, 00:22:17 am »
zemi zastrugaj toa prsni so bel sprej kakvi nalepnici kje go doebes motorceto :) ili daj use 300 na nekoj autolaker nek ti go naprai ko so treba :) nek go lici.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #566 на: 15 Јуни 2013, 00:28:36 am »
е баш ниеден ауто лакер за 300 денари нема да ти го направи... туку за 1500 ке се прај муабет...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #567 на: 15 Јуни 2013, 00:38:37 am »
siguren sum deka kje se najde nekoj i za dzabe da go napravi ova :) a 1500den za ova nema problem.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #568 на: 15 Јуни 2013, 00:47:16 am »
znaci slikava e slikana pred dago projdam so boja..toa crnoto sto e isprskano e so bel avtolak a nadvoresno kade sto se gleda linijata izramneto e i pominato so bel lak taka da samo se gleda bela linija ne e tolku strasno a za 300 den. vo skopjevo nase ne stanuvaat od krevet a ne pada ti ofarba plastika za skuter..baska ako se farba ovaa boja e so onie svetki vnatre neti ja pogagja nikoj edino cela strana da ja ofarba a posle ke dvoi i drugata pa ke treba i nea daja farbam..vaka edna diskretna nalepnicka i mirna glava samo da najdam nekoja od onie monster so se nejkam ogini,trajboli,kosturski glavi i trista trakatanci..

« Последно менување: 15 Јуни 2013, 11:57:30 am VLATCE-PUNTO »

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #569 на: 15 Јуни 2013, 12:04:12 pm »
едвај се познава