Автор Тема: Kinesko novo skuterce  (Прочитано 106468 пати)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
Одг: Kinesko novo skuterce
« Одговори #375 на: 08 Јуни 2012, 01:03:07 am »
да по коцката

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #376 на: 08 Јуни 2012, 01:04:23 am »
не е ни свекица ни филтерчето за бензин... карбурацијата е... се стопли времето и треба да се прештелова карбураторот на сооднос бензин-воздух... ГАРАНТИРАМ.... се је*авам ја со кинеските скутерчиња веке 5 и нешто години... еднаш ке го средиш на пролет у јуни ке те зеза карбураторот...

и уште нешто СЕАТ... кога век ек отвараш за филтерчето да го провериш, види ја гумената грана што излага од карбуратор во мотор што влегува... тоа е нешто како една бебешка тупаница, црна гума е и е под агол од 90 степени... убаво провери ја кај штрафовите што се стега за на машината... ако има напукнатини, ете ти го проблемот за трокирањето... ти влече фалш ваздух... решењето е од 350 до 550 денари, зависи кој тип на грана ја имаш...

за да нема утки никакви, ја вадиш таа и со нејзе идеш у продавница... за вадење се тие 2 штрафа што ги гледаш, (со клуч 8 или 10 зависи кој модел) и со крстач ја олабавуваш стегата од карбураторот... го извлекуваш карбураторот, внимавај на некои цревца нај често ги има на нејзе закачени едно или две, тоа се вакуми неопходни и многу битни. затоа и граната мора да биде баш таква каква што е твојата... не прифакај комбинации, нема да можеш после да го наштеловаш да работи како што треба
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

• Сениор
« Одговори #377 на: 08 Јуни 2012, 01:06:35 am »
да да не е лошо и тоа да се наштелува.не би требало да се оштети граната ново е сега е земено моторчето

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #378 на: 08 Јуни 2012, 01:08:49 am »
да да не е лошо и тоа да се наштелува.не би требало да се оштети граната ново е сега е земено моторчето

ако е нов моторот тогаш е друга прича... за штека е работата... сепак нека провери... можда кинезот што го склапал на “суво“ го бутал карбураторот а гумените грани се тенкозидни, поготово околу штрафовите...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #379 на: 08 Јуни 2012, 01:13:21 am »
4T mnogu cesto znae da zaebava membranata,malo dupce i ete ti problemi

za steluvanjeto ok,ama da pravi problemi samo koga ke dade puna gas? a nikako drugse da ne zaebava,valjda ne bil motorov nasteluvan za -20 stepeni pa sega da pravi do tolku problem,mada sto kinez e koj go znae ;D

• Сениор
« Одговори #380 на: 08 Јуни 2012, 01:14:24 am »
мембраните им се голем проблем,што викаш и најмало дупче и неиде моторот

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #381 на: 08 Јуни 2012, 13:43:14 pm »
Јас кај мене имам дупче и сецка од тоа :) Ама ме мерзи да идам до кај данче да земам мембрана...

Иначе, еве ја тера неостик од двете страни :) и плус врз него, малце изулир :)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #382 на: 08 Јуни 2012, 16:09:58 pm »
mislam deka go resiv problemot...
iscistiv svekjicata,stegnav eden strav dole kaj karburatorot i gumata bese labav mislam deka id toa moze da bide problemot i filterceto za vazduh bese na eden drzac kako prekrseno pa go izvitkav drzacot i mu dadov sloboden pat na crevoto...
go zapaliv mu davav turaza naglo neseckase voopsto i na voznja isto koa kemu dades naglo gas se izgubi toj prazen hod kako vakum prostor sto go imase od 1-2 sekundi...
fala vi na site za sovetite i site tie raboti sto migi kazavte gi proveriv i prestegnav i se opravi rabotata pa zdravje kemu smenam orginal svekjica i podobar filter pa neka ima...
inace VLATKO ako imas nekoe servisce pisi mina privatna poraka ostaj mi broj pada se dogovorime nekoj den da potsoberam nekoj denar ili da menjame kit ili da vidime rolnite znaci bi odel na taa varijanta da mu podobram malce startot bidejki od krajnata 60km sum zadovolen nemam potreba od pobrzo ali startot barem da bide malce pobrz..t.s poziv...
inace vaka suma sumarum motorcevo si e ok e sea vaka nekoj blesavi raboti ima zezaat ali kao so rekovte uste na pocetokot kolku pari tolku muzika ali pa zatoa so 600 denari odam cel mesec od doma do rabota i nazad okolu 2.5 e potrosuvacka i so toa gi butam vo voda site negativnosti sogi nudi kinez i terapija..

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #383 на: 09 Јуни 2012, 20:11:09 pm »
deneska go vozev do rabota i nazad i zaprimetiv deka ide samo do 55km a do vcera idese 60 bez problem dali nesto so otvarav zeznav neznam..znaci ja zacistiv svekjicata i zazorot si bese ok kako so pisue vo toa knizuleto 0.6mm bas go merev..stegnav straf na karburatorot i tolku ???
bitno ona seckanje i prazen hod sto go imase koa kemu dades polna gas se izgubi sega si ide normalno

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #384 на: 09 Јуни 2012, 20:42:50 pm »
deneska go vozev do rabota i nazad i zaprimetiv deka ide samo do 55km a do vcera idese 60 bez problem dali nesto so otvarav zeznav neznam..znaci ja zacistiv svekjicata i zazorot si bese ok kako so pisue vo toa knizuleto 0.6mm bas go merev..stegnav straf na karburatorot i tolku ???
bitno ona seckanje i prazen hod sto go imase koa kemu dades polna gas se izgubi sega si ide normalno

ednostavno ima raboti so koj ne treba da se zamaras na kineski skuter ;)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #385 на: 10 Јуни 2012, 02:51:31 am »
Да не имаш ставено 95 бензин ?

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #386 на: 12 Јуни 2012, 15:54:32 pm »
pa na 95 go vozam celo vreme..damu lupam li 98 ??

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #387 на: 13 Јуни 2012, 02:05:24 am »
5km poradi benzinot???
mnogu e

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #388 на: 13 Јуни 2012, 10:24:17 am »