Автор Тема: Менување на дизни и притисок и/или регулатор за притисок на гориво  (Прочитано 10741 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Пфффф...Џиџи, па супер ако така можеш да го преебеш катализаторот. Причина повеќе за нова грана 4-2-1.

И јас така помислив прво :) ама мојот Гуру ми рече дека нема потреба од таков зафат моментално, a јас слепо го слушам и му верувам! Искрено - ме спаси, сеа баш сум у некоја фрка ... до душа ја стално сум у го.на  до гуша, ама важно е да си позитивен! ;) Она ку.ето го шиткам ... ако уште не е пристигнато :D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Не е. Ќе стигне кај и да е, т.е. за 10-15 дена. Контактирај го Корса188, ако е успешно кај него, јас сум следечи.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
Пфффф...Џиџи, па супер ако така можеш да го преебеш катализаторот. Причина повеќе за нова грана 4-2-1.

Комбинација 4-2-1 се правеше на времето со застави 101 и југо 55-ка...
Ако више планираш да правиш комбинација со издуви ке ја направиш вистинската односно 4-2 и остануваш на два...
Ако више си решил да ти го стаат, нека ти го стават цел, а не само глаучката...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен 2fast4you

• Редовен
  • Пораки: 1797
  • Some drive to work ... I work to drive!!!
Ne mi e jasno nisto???  Motorot cepkan li e??? Pojacan li e na bilo koj nacin??? Ako ne e sto pravite??? Ne razbiram sto sakate da postignete so cepkanjeto na pritisokot na gorivoto i na diznite na standard motor??? Jas mislam deka se zalazuvate deka ste postignale bilo kakvi rezultati ;D Druze prodaj ja i kupi si pobrza ako toa ti e celta. Ne si gi frlaj parite bez vrska.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
Ne mi e jasno nisto???  Motorot cepkan li e??? Pojacan li e na bilo koj nacin??? Ako ne e sto pravite??? Ne razbiram sto sakate da postignete so cepkanjeto na pritisokot na gorivoto i na diznite na standard motor??? Jas mislam deka se zalazuvate deka ste postignale bilo kakvi rezultati ;D Druze prodaj ja i kupi si pobrza ako toa ti e celta. Ne si gi frlaj parite bez vrska.

Да си ми жив и здрав...Господ здравје, среќа и пари да ти даде....
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
2fast4you

Се согласувам со тебе дека претежно ова се фрлени пари, ама јебига мерак. До сега 10 души, со тјунерско искуство ми го рекоа истото. :D Можда за некое време ќе ставам поголем мотор 2.3 122kW, кој е компатибилен со овој кој го имам сега, па дел од инвестициите сепак ќе останат.

Што се однесува до моторот, не е чепкан, ама со амбииции сум да го чепкам (кога нема ѓаолот работа си ги е*ел децата). Има само K&N i57N печурка, на која неделава ќе и направам кутија. Сакам да и направам некои модификации на издувот, т.е. да го мафнам катализаторот, да зголемам малку пресек на цевката после среден лонец и да сменам заден лонец со спортски. Пред извесно време пробав чип-тјунинг ама беше залудно, немаше ефект. Ќе пробам можеби и друг тјунинг, доколку најдам позитивен фидбек од паталци.

За продавање, нема да ја продадам. Здравје, да го решам стамбеното прашање оваа година или две, па ако продолжи до тогаш да ме држи еуфоријава ќе си земам некое бесно аутце со некоја љута турбо машина за ку*ташак.

Сега би сакал да направам некои помали, т.е. поефтини зафати и малку да ги појачам перформансите на ова возило. Дизни не менувам, пошто нема да има ефект, плус истите дизни се и во појакиот 2.0 мотор, така да најверојатно нема да добијам ништо од поголема дизна.

Не знам колкав зфат е полирање на главата и колку ќе ме чини. Исто ме интересира што би добил од т.н. брза брегаста (fast road camshaft), колку ќе ме кошта и каде да ја најдам.

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 929
gOJDO, ти влезе чивијата тебе за тјунинг одкако ја купи маздава :). Глеј да не ја направиш премногу опасна зашо твојата понежна страна може да ти ја краде после. Најдов нешто по оддамна за полирање глава http://www.youtube.com/watch?v=9_PfzOIgzT8, а за тоа дали ќе добиеш на перформанси неможам да ти ќажам треба да пробаш па да видиш
Dear God. Thank you for providing us with the direct-port nitrous injection, 4 core intercoolers, ball bearing turbos, and titanium valve springs, Amen.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
ne bi bilo loso da napravis port match i usisnite kanai grubo da gi ispoliras,a ventilite da ti gi izbrusat vo ovoj stil

za bregasta e malce poskapa investicija od 600e nagore mislam deka ke te fati

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
Не глеам кај се бушени вентилите...Башка не би отварал перфектно сочувана машина со извртени 50000km...

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
Сакам да те прашам што сакаш да добиеш од едно фамилијарно возило  ???
Не се замарај со тјунинг
Јас би уложил повеќе во стајлинг во таква убава мазда,но никако не би ми дошло на памет да менувам дизни да брусам вентили да ставам рели брегаста или рејсинг брегасти и слично  :-\
позз :-*
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
Сакам да добијам малку повеќе снага. Инаку ни јас не сакам да бруса вентили и слично. Превземам зафати кои нема да ја нарушат намената - фамилијарно возило. Темава ја отворив пред се информативно. Сепак јас сум новајлија во областа на тјунингот и треба "да ги прележам сите детски болести", т.е. да ги поставам сите глупи прашања и дилеми за на крајот да сватам што уствари може да се направи по која цена и кои се негативни страни од тоа...

Инаку, полека ги отфрлив повеќето зафати кои ги планирав, па така се насочувам повеќе кон стајлинк и комодитет. Има уште доста работи кои можат и се исплатат да се направат од тој аспект. Како ќе имам средства ќе ги реализирам.

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
За стајлиготте подржуван
Но кажи што ти беше поентата со рајсинг брегастата на твојот мотор ке ти биди само фрлени 450-600 евра
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
Само прашував, ништо конкретно испланирано.