Автор Тема: Проблеми со драјвери за ХП лаптоп???  (Прочитано 11926 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
Одг: Проблеми со драјвери за ХП лаптоп???
« Одговори #30 на: 31 Март 2012, 10:22:47 am »
Мислам дека не направив никаков мајмнунлук, туку предложете некој добар сервис :) под добар мислам на поштен сервис, да не ме истресат како за една матична плоча, само за замена на транзистор :)

Сакаш преку мене во PC Doctor или сакаш Директ таму однеси си го. Мислам дека кај и да го однесиш, пак таму ќе заврши. ;D ;D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #31 на: 31 Март 2012, 11:12:11 am »
Pa taka odi jas znam kako rabotat servisite. No ako trgnal eden tranzistor poradi losi kondenzatori ili najcesto poradi nekoj drug element moze da otide i maticnata. Se se resava.
Najdobro e da se dade na servis. Inaku HP laptopite se super no ako ti se pogodat.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #32 на: 31 Март 2012, 15:44:31 pm »
Овој дефект спорадично се појавува на НР лаптопите без никакво логично објаснување...Затоа и НР воопшто не ги сакам...Тој бренд изгоре највеќе со матичните плочи...Тоа со батеријата ти се случило сосема случајно...Освен ако не си направил ти некаков мајмунлак додека си ја извадил и вратил батеријата...Друго објаснување нема...

Колку си само во право за матичните не си ни свесен.

Него VTR Driver, колку е стар Лаптопот ?

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
« Одговори #33 на: 31 Март 2012, 17:25:04 pm »
Лаптопот е купен 2009та година во USA, има нешто тоа врска?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
« Одговори #34 на: 31 Март 2012, 20:27:39 pm »
Овој дефект спорадично се појавува на НР лаптопите без никакво логично објаснување...Затоа и НР воопшто не ги сакам...Тој бренд изгоре највеќе со матичните плочи...Тоа со батеријата ти се случило сосема случајно...Освен ако не си направил ти некаков мајмунлак додека си ја извадил и вратил батеријата...Друго објаснување нема...

Колку си само во право за матичните не си ни свесен.

Многу неспани ноќи сум потрошил додека не дојдов до еден конечен заклучок...А тоа е дека изгубеното време потрошено на овие матични е многу поскапо него сите матични заедно што вредат...
Незнам зошто но секогаш дефект се случувало на лаптопите од производство на НР. Не дека други не сркале, али дефинитивно на 10 од НР доаѓала матична од друг бренд...

+ Сакам да напоменам дека сервис на матична плоча освен во овластен сервис или пак во центар за репарирање не признавам.
90% од матичните се дефектни заради проблемот со лошо ладење, односно претерано греење на одредени делови на матичните. Најчесто тоа е графичкиот чип или чипсетот. Што прават нашиве сервиси???
Ке ги дувнат со лемна станица, односно леткум на топол воздух, проблемот да се среди е 50:50, и ако успее ке ти кажат еден куп гачки и прикаски...За не повеќе од 2 до 3 месеци повторно исто...И повторно истите нервози...Како прво немаат по сервисиве толку скапи лемни станици за да извршат таков зафат на SMD чипови...Најдобрата лемна станица која ја имав видено до пред некое време, неколку години, беше во сервисот на македонски телеком, каде што требаше да почнам со работа...Но заради тоа што не сакав да се уназадувам решив да заминам и да се префрлам на скроз друга проблематика...Значи тоа они што го работеа со DENON лемната станица, јас го работев со обичен леткум, а лемната јакористев за чипови кои имаа преку 60 ножиња...Они не ни знаеа дека тоа таа го може...Небитно...
Можеби во ова време има некои јаки момци што донеле некоја си опрема, но додека не ја видам, не верувам на ништо, поготово не дека некој сменил графички чип или чипсет кој е залепен на матична со таканаречени ролни...
Фала на вниманието :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #35 на: 01 Април 2012, 12:14:24 pm »
A be Sale lesno e toa sto go zboris. MT e firma gigant. No zasto ovoj problem e najmalku izrazen kaj Sony ili Apple ? Vo sekoj slucaj na zapad nikoj ne poprava sekoj menuva. BGA e zeznato da gi zalemis. Multislojni PCB itn... Abe uzas. I pak efektot na kraj ke e porazitelen.

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
« Одговори #36 на: 01 Април 2012, 12:38:00 pm »
Каде има во Македонија сервис за репарирање на матични плочи?
Гледам многу момци на youtube ги ставаат во шпорет, малку на печење ;D

Не ми е јасно што направив кога ја извадив батеријата ??? Многу бев внимателен, и на ХП сајтот има постапка за менување на батеријата...

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #37 на: 01 Април 2012, 12:45:36 pm »
Abe druze moze koga si ja izvadil baterijata si pipnal nekoj element po greska i tolku trebe. HP - Hrpa Problema - kaj bi rekli Hrvati:). Znam na nov HP kupen 2008 godina otide baterijata i sekako limited warranty bese i moravme da kupime nova :). A na drug HP 2004 godina samo sto go otpakuvaa posle 3 saata DVD-R drive-ot bese mrtov :(. Od togas rekov HP (Hrpa Problema) laptop ne blagodaram. Ali za printeri se zakon :) go imam od 1994 godina i uste raboti ne umira eden HP4M plus samo punam toneri i plus jet-direktot cepa ko lud. Toa postuvam.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
« Одговори #38 на: 01 Април 2012, 14:13:47 pm »
Ali za printeri se zakon :) go imam od 1994 godina i uste raboti ne umira eden HP4M plus samo punam toneri i plus jet-direktot cepa ko lud. Toa postuvam.

Точно...Само името им е НР а машината е Canon :)

+ Јас колку што знам релната е за правење јадење, во неа храна се пече, а не матични плочи...И тоа се глупости на квадрат..

+ Електролитите се со работна температура до 105 степени, а ти ке ја печеш матичната на 200?? 250???
А зејтин каков ке и ставиш? По мене тоа се глупости и покрај сите тие видеа на јутуб и сите оние кои правеле вакви работи...Не дај боже да ти пукне електролит, после биди сигурен дека фурната ке треба да ја фрлиш во отпад, а не да приготвуваш јадење во неа повеќе...
Среќно :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #39 на: 01 Април 2012, 14:15:59 pm »
E tuka lezi zajakot :) Ne sum znael deka e Canon. Thx za info.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #40 на: 01 Април 2012, 15:04:41 pm »
Новите и мали принтери како HP LaserJet P100x и HP1010 и сличните се Канон хардвер. Иначе поголемите принтери не се Canon.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #41 на: 01 Април 2012, 15:23:30 pm »
Ovoj mojov e staro drto magare i se drzi uste ama ne znaev deka e Canon ;).

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #42 на: 01 Април 2012, 15:49:23 pm »
Старите ХП не се Канон. Кој модел го имаш ти? 4p, 5p? Тие не се Канон

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #43 на: 01 Април 2012, 16:21:10 pm »
Imam 4M od tie kako HP Laserjet 4 me zacudi sto vikas deka e Canon. Od 6/1993 !

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
« Одговори #44 на: 01 Април 2012, 16:33:04 pm »
@Sale Затоа си споделувам мислења, знам дека има поискусни од мене на форумот :) кој работи со репарирање на матични?