Автор Тема: BMW 520i e34-проблем со акомулатор или?  (Прочитано 3879 пати)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
BMW 520i e34-проблем со акомулатор или?
« на: 19 Март 2012, 13:35:48 pm »
Значи пред 6 месеци земав нов акомулатор,од тогаш 3 пати колата снемува струја,не сака ни да вергла ништо,ќе ја запалам со кабли пали од прва,и сега вториот пат бев да видам да не нечини акомулаторот,го однесов божем го "сервисираа" работеше 1 и пол месец и вчера пак исто ми се деси.Бев денес пак кај луѓево од кај што го земав акомулаторот и ми рекоа дека не е до него,дека потајно од негде му идела струја на акомулаторот и тој се празнел го ставија на тоа апаратче да проверат не покажа дека црпи струја од негде,ама тој вика дека тоа тешко се откривало.Што мислите што може да е,дали е можно ова и што може да биде,ми дадоа нов акомулатор па ќе видам како ќе биде.
Кога не палеше колата не беше возена 4-5 дена.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: BMW 520i e34-проблем со акомулатор или?
« Одговори #1 на: 19 Март 2012, 14:43:53 pm »
До акумулаторот е ваљда. Штом не покажало дека има некој потрошач. Јас имав ситуација кога сијаличката во гепек не се гасеше при затварање и знаеше да го исцеди акумулаторот.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #2 на: 19 Март 2012, 14:52:10 pm »
Па и мене не ми се верува дека има некој потрошач.
Значи тој ми вика ако има некој потрошач и ако не ја палиш 2-3 дена нема да можеш да ја запалиш,одпосле почна да ми кажува приказни дека имал некој сличен проблем со 525тдс,тајно црпело струја ваму таму,а кога проверивме на акомулаторот не покажа дека црпи струја,божем не покажувало тоа.
Вториот пат пет дена не беше палена колата,и шестиот ден ја палев и запали одлично ни верглање ништо,и другиот ден фактички по 15 саата,ставам клуч не сака да вергла ништо,ја запалив на кабли и одма си запали.
А проверив и во гепек сијаличка и внатре,се си е изгасено.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #3 на: 19 Март 2012, 21:20:26 pm »
Кажете ми мислење дали може тајно да се троши струја,а да не покаже на апарат.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54951
  • Махер
« Одговори #4 на: 19 Март 2012, 21:22:34 pm »
Не. Ако ставиш сериски амперметар, мора да покаже. Или со клешта за мерење.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #5 на: 19 Март 2012, 21:25:35 pm »
Па овие мереа и тој вика дека си покажува нормално т.с не покажува дека црпи струја од негде.
Инаку акомулаторот е 75 ампера, марка динамик.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #6 на: 20 Март 2012, 14:02:51 pm »
Леле денов катастрофа,не ми се верува што малер ме фати!!
Татко ми сабајле вадел нешто од гепек и клучевите ги оставил внатре,ама изгледа ја удрил вратата јако па паднало нешто врз даљинското и ја заклучило вратата!!не ми се верува дури и смешно ми е.Што да правам сега како да го вадам клучот,на еден му се јавив ми побара 4000ден,да ја отвори,а не ми се даваат толку пари за глупост,дај кажете ми начин како да го извадам!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34065
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7 на: 20 Март 2012, 14:18:37 pm »
Резерва клуч?

Во врска со тоа струјата што ти бега, види циганине да не ти монтирале некој кабел. Они крадат струја по дифолт.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54951
  • Махер
« Одговори #8 на: 20 Март 2012, 14:22:56 pm »
Резерва само. Мене така во Фиестата и тоа во ГРЦИЈА! Ми праќаа клуч од дома.

Пробај обеси се на некое од стаклата види да не попушти надоле. Ми кажаа тогаш. Ама до крај ми беа затворени и не упали тоа. Друга ствар пробај со други клучеви може да се отвори некоја врата (иако 99.999% нема), ама од едни две службени клучот фаќаше ОД ЕДНА НА ДРУГА КОЛА комплет. Така да не е невозможно. :)

Да видиш на сила да го дигаш багажот да попушти бравата ако е постара?

Да пробаш да влезеш со сајленс у база?

Да ти ја обие некој да најдеш...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #9 на: 20 Март 2012, 14:23:19 pm »
novi sliki od mojata alfa so novi gumi,
slikite se od vcera od kako uspeav da ja otvaram alfata otkako gi zaboraviv klucevite vnatre vo kola,bev vo lepenec edni drugari moi sakaa da odat na ribolov pa da im napravam drustvo i jas si otidov so niv i vo 6 casot stignavne oni otidoa da fakaat ribi a jas si zaspav vo kola malce,i vo 7 casot se probudiv i koga izlegov od kola gi zaboraviv klucevite vnatre i vratite mi bea zakluceni od vnatre centralno,i od 7 sabajle do 3 popladne na sonce nikako da uspeame da ja otvarame kolata dojdoa i policajci i oni pokusaa pa baraat lopovi ni niv gi nema ne vo zatvor ne nadvor od zemja,pa idat oni,posle saat vreme pak policajci druga smena i oni pokusavaat i nikako da im uspee,se javuvam kaj eden bravar mi bara 150 evra,kaj drug i on 150 evra,pa kaj edel prom za stakla da gi prasam ako skrsam dali imaat rezervno i mi rekoa da skrsam kaj vozasot prozor,i za deneska ke mi namestat i taman se odluciv da skrsam staklo mi se javuva eden i me prasuvaa sto napraviv i mu vikam eve sakam da skrsam staklo,mi vika deckoto cekaj idam nakaj tebe dojde i za 10-15 minuti mi gi otvori vratite  nit da mi osteti nisto i na kraj sakav da go pocestam nesto nikako ne prifati si otide i jas bev zadovolen pa posle uzivav sonsejci i ja slikav kolata,

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #10 на: 20 Март 2012, 14:23:56 pm »
Резерва клуч њама,го изгубив у пичку матер,сеа ми иде со хеблата да му викнам,многу се нервирам!
А за ова со акомулаторот, денес со многу луѓе зборев и ми рекоа дека не чини акомулаторот,и ми остана да проверам сијаличката во фиоката да не стои запалена
ЕДИТ:Дени да пробам,ама нова брава имам ставано позади пред 9 месеци,пробав со клучеви од алфа,пасат,голф,југо,тојота од дома од каде не нема шанси!
Леопарди си минал за безпари,јас не знам ни еден таков човек.
Прозорците затворени се,имаше еден тука крадеше коли,ама во затвор е сега.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #11 на: 20 Март 2012, 14:59:18 pm »
Отидов јас што ќе правам ќе правам,морам да го извадам некако.
Дечки сега ми текна!да можам некако тоа на вратите што е,не знам како го викаат да го дигнам со жица,и ќе се отворат сите врати а и гепекот..само како...?
« Последно менување: 20 Март 2012, 15:12:24 pm DareBmw »

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7049
« Одговори #12 на: 20 Март 2012, 15:14:46 pm »
со некое тенко парче лим да пробаш, другар му се имаше случено ова, ама тој го имаше едниот прозор подотворен :-/

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #13 на: 20 Март 2012, 16:13:02 pm »
Ѕвер сум го извадив клучот ;D ќе ви кажам после како сеа се брзам.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7240
« Одговори #14 на: 20 Март 2012, 17:02:21 pm »
Резерва клуч да си набавиш .... :) Под итно ...