Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1895671 пати)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5243
  • The Spartan General
Сите такви кои ризично се брзаат давам десен жмигавец и правам се што е во моја моќ да ме одминат. Кај и да е ќе летнат во некој ендек.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7742
  • French diamond
Затоа и нагазив, не ми беше сигурно да му дозволам да ме помини со камион по тие кривини. Не дека го кочев, само кажав како знам дека возеше преку 80 нагоре..

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15188
  • Пудингот на шоферството
Познавајќи го Плетвар само на 2-3 места треба да намали,другото на темпомат 90 без никаков проблем.
Зошто е камиказа незнам.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7000
Сега за сега не мислам така,кога ќе почни да ме фаќа страв на 220+ тогаш можеби.😂😂😂

Не станува збор дали тебе ти е страв или не, туку ако евентуално некоја камиказа со таква или слична нарав би претставувал опасност по сообраќајот да биди отстранет.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Не станува збор дали сака или не да ги има,туку ако евентуално некој со таков или сличен проблем би претставувал опасност по сообраќајот да биди отстранет.
Дај бе опрај се, не се прави германски куросмук со сила

Sent from my SM-N770F using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
Сега за сега не мислам така,кога ќе почни да ме фаќа страв на 220+ тогаш можеби.😂😂😂

Не станува збор дали тебе ти е страв или не, туку ако евентуално некоја камиказа со таква или слична нарав би претставувал опасност по сообраќајот да биди отстранет.
Додека камиказата е психички стабилна и пресметлива не претставува никаква опасност.
А ако се воочи дека е непресметлива,тогаш одстранување од сообраќај не му бега.😁

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4082
Кога сте кај камикази, денес каква ретардирана камиказа со шлепер сум гледал, прво имаше застој поради минирање на патот Росоман-Прилеп и камиказата беше видно фрустран од тоа, најверојатно каснел, за да потоа нагоре Плетвар го качуваше со 80 км/ч, со шлепер со приколица и притоа претекнуваше коли нагоре, јас бев пред него и возев 90, а тој ми беше залепен на браник, ми дојде желба да застанам и да го прашам дали е арен со умот,  ама пошто побитно ми беше да си одам побрзо, нагазив и го од*бав. Која будала.
https://vm.tiktok.com/ZM8EcjJmX/

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7000

Додека камиказата е психички стабилна и пресметлива не претставува никаква опасност.
А ако се воочи дека е непресметлива,тогаш одстранување од сообраќај не му бега.😁

Рече прасето и се фрли во калта...

Тоа е исто како сам да си кажам јас дека немам ОЦД и дека не претерувам. Сите други шо ме гледаат и ме знаат, кој ги шиша, јас попаметен сум од нив.

Е така си и ти стабилен и пресметлив на 220 км/х на нашиве патишта.

Отсутен MecheTo

• Легенда
Паралелата не ме бендисува баш ама ајде.
Јас знам кога да возам 220,кога 150 кога 80 во тоа е разликата.
Единствен проблем е дали ќе излези некое куче,или некој трактор(шо на тој пат не смее да го има).
Ете погоре на членот камиказа му беше некој шо возел шлепер нагоре по Плетвар со 80.
Небитно е тој со шлеперот шо поминал сито и решето по цела Европа и зад него оставил 5 000 000 км,ама ете за некој е камиказа.
Се е до перцепцијата.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2854
Па небитно е, реално.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612

Od se ova kazano samo ni pokazuva kolku ne funkcioniraat nestata kako sto treba vo drzavava. Vo normalna drzava psihijatarot po sluzbena dolznost bi trebalo da pobara odzemanje na vozackata poradi zdrvstven problem. Izvini nisto icno no ne bi sakal nitu da ti se sluci nesto na tebe nitu pak nedaj boze da me soberes mene ili nekoj blizok dodeka patuvam na istiot pat kako tebe.
Inaku moja preporaka e da pocnes da vezbas i da se hranis podobro. Od koga pocnav da vezbam mnogu podobro se osekam. I sekako si pazam na ishrana i se i si ima mnogu poitiven rezultat.

Ај сега врати се малку поназад и види дека посетувам психолог, не психијатар. Мислам дека би било подобро прво малку да се описмениш или да читаш подобро пред да даваш квалификации кој требало да вози, кој не.

А пошто си дрзок - врати се на првиот мој пост кога пишував на темава за мене и ископај тоа што сум пишал како возам во тие моменти, јас немам намера ниту да барам, ниту да се правдам дали требало
да ми се одзеде возачката или не.
Апсолутно возам подобро во тие минути отколку ти и 90% од возачиве во „нормална“ состојба и опуштени со музика.

П.С Јас ти посакувам целиот свој живот да го поминеш на ист пат со возачи како мене :)

Tie sto me poznavaat znaat deka sum direkten no fer. Jas obicno go kazuvam ona sto drugite ke go premolcat samo za mir vo kuka ili poradi nekakva empatija no za mene kolektivnata bezbednost i blagosostojba sekogas e pred onaa na individuata. A zaklucokot go donesov vrz osnova na slednive tvoi iskazi. Navistina ne smetam deka takvi nesta se normalni i bezbedni i treba da se toleriraat. I pak ke povtoram nisto licno za bilo koj da se odnesuvase ova bi go imal istoto mislenje.
Istite simptomi gi ima i lice koe vozi pod dejstvo na alkohol i pri kontrola istoto se otsranuva od soobrakaj zar ne?

Некоја анксиозност ме јаде од есента, кулминираше со срање/паничен напад пред месец дена, среде возење на автопатот после Хотел Македонија накај Велес. Едвај извозев до Велес, а тргнав за Штип да се враќам. Мислев дека е готово со мене, ќе ми се стемни и ќе ме најдат починат во третата лента.
Тахикардија не знам колку, јас глава сечам дека ми беше 200. Раце, нозе ми трпнеа/вибрираа како во струја. Од три ленти, само мојата ја гледав како во тунел и толку.
Му звонев на татко ми, го слушав како од далеку. Ми вика Паркирај се и смири се, мислам дека да се паркирав немаше ни да тргнам пак. Само Господ знае како извозив до Велес,
Досега неколку пати ми се случило наутро возејки за на работа да ме стегне за голема нужда.
Цела енергија насочена у чмарот да не попушти, раце стегнати за волан, лева нога упрена на патос, десна тргната од гас и закована на патос, секое мрдање нога /рака/поглед, може да резултира со посерување, се молиш да помине криза за да можеш да закочиш ако затреба, да избациш од брзина, и некако да стигнеш до вц.
Поминуваат една до две кризи, стигнуваш на паркинг и не можеш да излезеш од кола поради нова офанзива, издржуваш јуначки и се молиш на бога да не налеташ на зафатено вц.
У вц размислуваш колку си бил опасен во сообраќајот, ама гаќите најважни на свет :D

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2164
@balanar Друже подршка и само позиитвна енергија и се ке се надмине ти посакувам што побрзо да се надмине се и да се вратиш на стари патеки и да биде се ова далечно минато

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7153
  • Бенве сие бенве
[mention]balanar [/mention]

Земи си 5HTP првата недела по 2 (сабајле и навечер) а веќе од втората по 3 на ден (утро пладне и вечер). Додаток во исхрана е, не е некој анти депресив.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
Кога не се сретнале со проблем од ваков тип, нормално е и да не знаат што се случува.

Сопругата пати, односно патеше од потполно истата мака. Затоа кога @balanar опишува, добро ми е познато како му е.

Вакво нешто се случува тогаш кога треба да ти е најубаво во животот, кога си најрастеретен психички и кога едноставно цела снага и организам ти се опуштаат после голем и долготраен притисок, стрес и нервози, било какви, кои се таложеле со години, можеби и цел живот.

Си побара професионална помош, примаше одредена терапија лекови, имаше потполна поддршка од мене и целото семејство, и иако беше долг и болен процес, се надмина, и еве, да не ја урочам, веќе година, година ипол си е супер.

Јас си знам претходно како беше. Се исуши, ослабе премногу.
И како ќе се опуштиш без последици ? Ваљда нема цел живот под напон да бидеш ?не дека ја су напнат, ама бога ми ко ги оставав цигарите јака нервоза ме фаќаше. И сега ме фаќат ко ќе ми текнит.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
@balanar  почни да пиеш барем 1000 IU витамин д на ден со храна нормално, витамин ц 500-1000 сеедно и Б12. Ако сакаш можеш да пробај и 0.10 хелекс насабајле и навечер, нема волку мал ама земи 0.25 и на пола. Од антидепресиви држи се подалеку без разлика што и да вика било кој лекар.