Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2908393 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #15375 на: 02 Септември 2017, 21:32:21 pm »
На одредена група луѓе насилството им е во нивната днк. Не можеш ништо против тоа.    Али се надевам ќе се најде некој од спротива со посељачки гени од неговите и со тамче.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5205
« Одговори #15376 на: 03 Септември 2017, 00:27:56 am »
Во Швајцарија се како бубалчиња, глас не им се слуша... Заклучок до нас е проблемот бидејќи очигледно може да ги натераш на ред.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #15377 на: 03 Септември 2017, 01:29:49 am »
Мене ме нервира што дигаат чалам, а после нив треба да луфтирам во кола.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #15378 на: 03 Септември 2017, 15:00:01 pm »
И тие па треба да живеат од нешто... 

Сигурно уште не ја научиле лекцијата од пред некој ден кога згасна млад живот токму поради необележан трактор...

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #15379 на: 03 Септември 2017, 15:07:14 pm »
Секако треба да се обележат, барем едно сијаличе да врзат 100 ден е ќе видиш дека има нешто на пат ќе припазиш. А и огледалата не се некоја онвестиција барем кај по прометните уличиња, ептен е непрегледно трактор да возиш, цела предница треба да ка изнесеш на улица за да водиш дали има коли....

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #15380 на: 03 Септември 2017, 18:19:21 pm »
Ам шо зборам јас цело време.  :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #15381 на: 03 Септември 2017, 20:19:35 pm »
Ам шо зборам јас цело време.  :D
Ам ја те разбрав почетно дека сите трактористи ти одат на нерви :)
https://m.youtube.com/watch?v=laLVMT3Riz4  :D
P.s. не дека јас возам трактор па се увредив... 

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #15382 на: 03 Септември 2017, 23:29:56 pm »
kade glupite se pri vrvot vo sistemot, a pametnite begat"glavom bez obzira" ne treba nisto da ve nervira vo soobrakajot!!!
« Последно менување: 04 Септември 2017, 00:28:27 am RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #15383 на: 04 Септември 2017, 00:02:41 am »
Секако треба да се обележат, барем едно сијаличе да врзат 100 ден е ќе видиш дека има нешто на пат ќе припазиш. А и огледалата не се некоја онвестиција барем кај по прометните уличиња, ептен е непрегледно трактор да возиш, цела предница треба да ка изнесеш на улица за да водиш дали има коли....

Навистина не знам зашто до сега не започнала иницијатива за подигање на свеста за обележување на земјоделската механизација.

Не е тешко:
- Задолжително секој управувач со земјоделска механизација да носи флуоросцентен елек
- Задолжително секое земјоделско возило и приколка да се обележат со флуоросцента лента или боја соодветно на задниот и предниот дел. Макар тоа и да било испрскано со некој шаблон и спреј врз приколката.
Навечер и да не му работат сијаличките, штоповите кога ќе го осветли светло од фар, да дречи возилото и да биде видливо.

Па на толку бре субвенции и помош, може ресорното министерство за сообраќај или земјоделие да подели 20.000 лепенки, таблички, спрејови, елеци и да ми наметне на земјоделците и управувачите на возила да ги носат обележат.

21 век сме, луѓе гинат по патиштата од судар со трактори заради банални причини.

Па дури и со флуоросцентион спреј да се потпише на приколицата или клунот од тракторот нешто у стилот "Sинго Педер" да напише, навечер ќе му го спаси животот затоа што ќе биде обележан и ќе го видат.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #15384 на: 04 Септември 2017, 03:44:24 am »
Таман ти е муабетов ама мислам најголем проблем е додека да излезе на главен пат од зад грмушка. Ни ти го гледаш,  ни тој те гледа. На пат кога е пак се приметува колку-толку. Може посебен пат/лента е скапо и/или безсмислено да се гради, али на тракторот ми е сеедно дали ќе оди со двете колца на асфалт или едното ќе му фаќа покрај пат на ризлата/земјата....

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #15385 на: 04 Септември 2017, 10:43:32 am »
Денес ме изнервира едно копито швицарско.
Во Хром на раскрсницата кај КАМ, одам од ѓорче према Реплек. Пред мене девојче во Корса, позади мене копито швицарско со мерцедес Е класа. Се пали зелено, девојчево тргнува и и гаси колата. Јас застанувам, она пали и трга веднаш во рок од две-три секунди. Копитово позади мене легнува на свирка и му текнува да не заобиколи двајцата, на среде раскрсница додека доаѓаат возила од спротива, оставајќи облак од дизел позади и присилувајќи ги од спротива да се тргаат на страна...

Па добро бе мајку му стара, правиш ли така во Швицарска а? Секако дека не правиш, копито копитосано.

Напраил еднаш два пати, го спржиле швајцарците и сега знае дека ако напраи уште еднаш ќе си искешира една добро сочувана Е класа на сметка на Швајцарија. Ама кај нас лесно му е, и да го опичат 300-500 евра, ќе плати и ќе се спаси. Колку пати да прави, пак само со пари ќе се извлече.

Тука така да изреагира одма другите возачи ќе го пријават. Три пати да те пријави различен граѓанин за прекршок, ти се одзема возачка и ќе те викнат на разговор да видат што си толку исфрустриран.
Жена ми ја пријавија поради што не дала жмигавец при престројување лента и некому му пресекла пат ебате.. Сега спие на жмигавец

Кај нас казните се супер, макар треба да се води евиденција за секое лице и врз база на прекршоци да се реагира различно. Во Швајцарија ако направиш неколку потешки прекршоци може дури у затвор да заглавиш, а обично после неколку прекршоци казните се накачуваат експоненцијално, така да може за брза вожња некој да си добие и казна од 10к франака. Исто знам дека калкулацијата влијае и според годишниот прилив или богатство што возачот го поседува.

Затоа јас со Голфче и типот пред мене со Ферари у зона 30км/ч и двајцата возиме 28, ко попчиња...

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #15386 на: 04 Септември 2017, 12:06:00 pm »
Да ама кај нас таков систем на казнување се вика диктатура.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #15387 на: 04 Септември 2017, 12:08:48 pm »
Поарно таква сообраќајна диктатура, отколку “башибозук демократија во сообраќајот“.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #15388 на: 04 Септември 2017, 12:09:18 pm »
Кај нас е диктатура ако не си од власта да плаќаш казни за све и свашта, а ако си лепел плакати, си лижел гз не плаќаш казни и имаш сигурна работа и плата од 24.000 денари као бог.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #15389 на: 04 Септември 2017, 12:11:00 pm »
Е сега за тие што до вчера беше диктатура одеднаш им се сменија работите и им стана све нормално.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk