Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3266121 пати)

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7106
< Чим викаш дедо, тоа е додатна опасност, прашај го рефлекси дали има.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Jas ednas imav zaboraveno da uklucam kratki, so pozicii ili bez nisto sum vozel... pri bidejci ulicnoto osvetluvanje raboti f centar ne sum ni primetil. Na semafor mi kaza eden svetlata decko :D. Taka se naoga po nekoj da zaboravi, no toa ne e nesto sto bi bilo smrtno opasno za ovolku trevozenje...
Muabetot za Skopjani / naturalizirani Skopjani nivnata kultura i ne-kultura I kulturata na prilepcani -gostivarcani-stiplani - dolno I gorno dupeni ne ve vodi nikade zatoa lagano pijano opusteno  :) ...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20379
Како не е битно? Нема да го видиш ќе влезе во тебе или ти во него.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
zboram za v centar osvetleni se ulicive, kaj sto ne e osvetleno ne si korav ke vidis deka svetlata ne ti se ukluceni...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
ме нервираат неисправни канти на улица како оваа
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Дедото влезе со 5 km/h на кривината,дури и застана,веројатно за да не се преврти.незнам со кој памет искочил на улица со колава,ај он што ќе погине,ама може и некој друг од него да загине
seriozen si so muabetov ili samo majtap teras?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
@ficomk

доволно време си на форумов и треба да знаеш дека таа стара канта е 3 пати потешко да ја превртиш него ли твојата ибица
и да со 5км/х не само што можел да те удри и тебе туку и железничка да ја сруши

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7785
Повеќе ми пречи што дедото не дава жмигавец, него староста на колата...

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4587
да беше исправна колата немаше на прав пат да биде бааги навалена,да не праам муабет на вртење.да беше исправна немаше да вози со 15 km/h на право.збориме за оваа кола што ја видов,а не за комплетно исправна иста ваква

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7106
А не размисли дека дедото си вози полека заради неговата старост ? Дека рефлексите гарант му се како на мртов коњ ?

Отсутен Lo17

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
Dali ima zakon za odzemanje na dozvola na sofer, spored starosta ili sekoj moze da vozi kolku da e ziv?

Отсутен Боби Л.

• Редовен
  • Пораки: 1273
  • I live my life a quarter mile at a time...
Старите со пријатели земаат лекарско и нормално e да има инциденти низ град мислам дека секој 3 години вадат лекарско... :)
https://www.youtube.com/watch?v=-Lc9QZqITc4
Брзината не е опасна,туку будалата шo седи зад воланот :)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
да беше исправна колата немаше на прав пат да биде бааги навалена,да не праам муабет на вртење.да беше исправна немаше да вози со 15 km/h на право.збориме за оваа кола што ја видов,а не за комплетно исправна иста ваква

овие коли имаат друг тип на амортизација. еден амортизер-централен е за една страна (лева или десна) можно е да му пропаднал некој амортизер. плус гледам дека е навален на десно, а има сопатник.. т.е. бабата може има 150 кила а дедото е сучка. во таа ситуација, оваа кола ке се навали на страна.. јбг, такви се, од сефте, од фабрика се такви и тоа не е дефект...

меѓутоа и да е расипана тоа не го прави опасност за сообраќајот туку годините на возачот го прават опасност за сообраќајот. плус јас кога ќе видам ваква кола да се тркала по градов ме исполнува со радост. парче историја, парче уметност од минатото... инаку познавам уште неколку други дедовци што имаат вакви или слични С2 возила кои ги возат баш вака.. едвај, т.е. колку да се каже дека возат. тоа е до нивната свесност за немање рефлекси, па внимаваат во сообраќајот...

томи... можда и пуштил жмигавец, ама на сликање не го фатил. пошто жмигавесцот нели, не свети туку трепка.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
dali ova  cidoviste mislam deka e citroen ami6  ili ami8 go ima istiot motor so diana ???

inace eve kako ide takva kanta

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
да да... убаво реков С2 возило.. тоа значи мотор со 2 клипа и тоа боксер е моторот. има и С3 ама многу малку се кај нас.

јас имав и ами 8 и дијана. ова според заоблното крило колку што се гледа од камерава ке да е ами 6..

и покрај сите интересни моменти еве неколку смешни детали:

-рачната е на предни тркала
-дисковите за предни тркала не се на тркалата туку под хауба
-на дисковите има 2 комплетна кочници т.е. на секој диск има по 2 шепи и 4 плочки. еден сет за ножна кочница, еден сет за рачна кочница
-мењачот е (нај често) обратен... прва брзина е лево доле, втора е средина горе, трета е средина доле и четврта е десно горе, а рикверц е во буквата Z лево горе...
-во прва брзина, на максимални 8500 обртаи ;D вози14 км на час... и може да потегне камион без проблем токму заради тој пренос.
 ;D ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk