Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3267853 пати)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7608
Да цркне тој што ги измести семафорите низ Скопјево, посебно на Партизанска. Аир да не види до 10то колено.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Спенсер за претседател!!!

Пошто преЦедателот мава само до 7мо :)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7608
Сега треба пак да се вратам до Универзална.  Ама нема да се заебам како прееска ;D Сега со точак ќе одам, па ако сака сите семафори нека се црвени. :)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Еј денеска колку лабав ми бил денот у саобрачај. Си исулирав пуштив еден тон луѓе пред мене, па коа ќе ми мафне од прозор за фала да ти е мерак. Ептен добро..На враќање на илинденска ми се пушти едно ЦЛА и еден Сии(апострофи)Д од Словенија па и ја по нив се изнавозевме за мерак :D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22280
kimir@ ne si mozel da stignes da ja trgnes? tvoj problem. i vo zona A ako nemozes da stignes ke platis penal..

ficomk@ primerot e taman na mesto...

ne mi e jasno zasto vodite inat? moze i da ne ve izvestat a da vi gi trgnat. makedonija e ova... uzbekistan... demokratija nad demokratiite...

Пријатељу..во случај да не си саркастичен:

Обично известување не е законски основ да бидам казнет 4000 денари за напрописно паркирање на паркинг простор за кој слум платил и имам фискална...ниту сум паркиран на забрането место..ниту сум затворил некого..ниту сум со Ауди во место за инвалиди..ниту сум на зелена површина.

Причините зошто не сум ја тргнал колата на време може да се најразлични, но единствено што смеат е да ми го отстранат возилото на нивни трошок.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
probaj toa objasi mu go na salterskiot sluzbenik i obezbeduvanjeto vo pajak sluzba kaj sto treba da si ja podignes kolata. probaj i so povisen ton, em pari ke daes em kutek moze da dobies a i krivicna...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Онак ти скроз си полудел.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4588
Ај пак истото :)
Се тоа ќе си го тера адвокат,зашто да се тепаш и расправаш.
Треба малце поцивилизирано да се размислува

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7108
Ке проба некој од вас нареден пат да ја остави колата иако си видел соопштение на брисачи или слично ? Баш ме интересира, ајде некој нека го скрши мразот. :)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
Ај пак истото :)
Се тоа ќе си го тера адвокат,зашто да се тепаш и расправаш.
Треба малце поцивилизирано да се размислува

во меѓувреме идеш пешадинац, или со автобус...  

и исто како и фило и јас сакам да видам некој од тука силните што мавтаат со закони и правилници со се нивните правници (адвокати) да го спроведат на дело нивното силење... вака ќе правеле, онака ке правеле.. ај направете бе, па да видиме доказ дека сте биле во право... покажете и докажете...

абе алоооо... во македонија живееме бе алоооо... кај има сила нема правда...

исто ти е како укафана кога седиш, газдата одлучил денеска во 10 да затвори а ти му мавташ со правници, адвокати и сила покажуваш затоа што законот велел до 01 по полноќ се работело... аба како исекнат мрсул ке те исфрлат од кафана...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7108
Колку што се секавам, фаланга со уредно пратена порака за паркинг му ставиле канџа оти пораката каснела и плати казна од 1000 денари, а не пак со соопштение дека пајак ке ги крева колите после хх:хх часот поради некој настан.

Отсутен ficomk

• Сениор
Да незнаев за примери немаше да пишувам.и немам другар адвокат па да ми брка работи,туку ќе треба да најдам некој.со самото ќутење и плаќање на казната,им даваш легитимитет да се понашаат така

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Колку што се секавам, фаланга со уредно пратена порака за паркинг му ставиле канџа оти пораката каснела и плати казна од 1000 денари, а не пак со соопштение дека пајак ке ги крева колите после хх:хх часот поради некој настан.

Bas taka. Spored nivniot pravilnik ako ti stavat kandza i ja platis kaznata dobivas platena dnevna karta. Jas iako plativ kazna, ne mi gi vratija parite od parking kartata koja ja imav plateno uredno in the first place. A da ne zboram koga mi ja zema pajak kolata kaj Banzai pred kukja, i toa bez pricina, i toa posle 4-5 minuti otkako ja parkirav.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
и јас знам примери неколку кај што луге направија такви сообракајки што треба да плакаат казни дур се живи, па на крај наместо да плакаат и оштети земаа... што не ме прави мене имун ако го направам истото...

од кај знеш кој и што во позадина му држи грб?

порано кога возев како манијак, секогаш си наоѓав оправдание дека има уште такви како мене и кога ке видев дека некој вози така и јас возев... денес (последниве неколку години више) кога ке видам некој инстиктивно и јас проаѓам во тој мод и после пола секунда се запирам со потполно истиот муабет.. од кај знам кој вози и со каков грб е позади себе.. него ке го запрат (ако го запрат воопшто) ке крене релефон и за 30 секунди си иде слободен, па мене ке ме запре и ке ми изнапише казни и за него и за мене потшо јас немам да дигнам телефон на никого...

и затоа, не ми мафтајте со примери кај што ви раскажале (и тоа е прашање колку е точно), дека некојнаправил вака или онака... ако сте толку  силни бидете МУДОЊИ до крај, па спроведете го во пракса она што го кажувате...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен ficomk

• Сениор
@Filo ако се сеќавам,Фаланга немал добиено повратна порака дека е ок да паркира,па му ставиле канџа.или не беше така?зашто не ја терал правдата до крај?а примерите на Онак не се за коментирање,пошто си немаат везе со ситуацијата за која збориме.
и на крај, Фило и Онак,дали на вас ако ви ја кренат колата на платен паркинг,и за тоа ви наплатат,ќе си платите?А после ќе пишувате тука што ве изнервира у сообраќајот,дека говеда биле и незнам што,а не сте направиле ништо да си ги заштитите вашите права.Ако мислите дека така е у ред океј,ама немојте тука да ги убедувате сите дека е,кога не е.