Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2902392 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #6240 на: 25 Септември 2013, 16:52:36 pm »
Погрешно непогрешно гуската треба да ја сврти нејзината глупава глава лево десно ако и се живее.Ако не кога тогаш ке ја крени некој на хауба или ке ја прегази.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #6241 на: 25 Септември 2013, 17:02:04 pm »
Toj so kombeto koga bi bil standardno pameten/glup pa koga bi ja opnal ednas za cel zivot nebise opraila taja guska. Toa e od prakticen aspekt, posle bi odgovaral so godini toj a taja guska cel zivot neopraena...
Ps: ne mi e griza vo slucajov za nejze  , za deteto mi poveke ;)
 Semaforite se samo sinalici zeleno zolta i crvena, a pesackiot e crtani linii, a ko kete zakaci nekoj budala ima da patis cel zivott ;)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен ZokiPet

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 332
« Одговори #6242 на: 25 Септември 2013, 17:02:48 pm »
Па ако гуската е добра, ретко кој нема да сака да ја качи на хауба  ;)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #6243 на: 25 Септември 2013, 17:10:42 pm »
Па ако гуската е добра, ретко кој нема да сака да ја качи на хауба  ;)
sekoja guska sto se oseka ubava ke se najde nekoj sto ke saka daja kaci na hauba ;)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #6244 на: 25 Септември 2013, 17:23:29 pm »
Поради загрозување на прегледноста возачите на автобуси избегаваат да застануваат на пешачки. Најкритични се пешачките прелази во близина на автобуска станица. Мора да се отворат 4 очи..

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #6245 на: 25 Септември 2013, 17:49:35 pm »
Ако во брзо време не се донесе закон за МИНИМАЛНА брзина во сообраќајот, ќе земам некој БТР 80 и ќе газам се пред мене.
Преку кур од неспособни идиоти што се влечат со 3-40 км/ч на сред булевар со 3 ленти. Исто и за тие што се влечкаат, а зборат на мобилен. Збори бе шефе, ама не ми кочи сообраќај, на некого таа минута на семафор што ќе ја чека повеќе, ради тебе - му значи.

Ебате неписмените, кој ви даде возачка не знам. Многу, многу работи треба да се сменат во законот и сообраќајот кај нас.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #6246 на: 25 Септември 2013, 17:54:12 pm »
Фала курtzу нормален пост во темава.

Биталчанец си сврте пред мене од средна лента на партизанска лево додека збореше на телефон. Си замислив дури што би му направил.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16755
  • Keep it 100
« Одговори #6247 на: 25 Септември 2013, 18:06:28 pm »
Тоа што го пиша Спенсер е една од причините што влегувам во кола еднаш до два пати неделно и го користам точакот како главно превозно средство.

Дешавка што ме изнервира вчера: деген со Volkswagen Passat се влече со 40 км/ч додека збори на телефон долго време, а пред него свети зелено на семафорот. Се гаси зеленото, се пали црвено и комотно со 40 продолжува низ раскрсницата.

Моја реакција: Аблендирам да побрза, аблендирам да застане.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5200
« Одговори #6248 на: 25 Септември 2013, 18:08:43 pm »
кажав ја за мобилните само зимање дозвола па да видиме кој ќе се дрзне, ако треба да збориш збори а не да загрозуваш безбедност на сите

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #6249 на: 25 Септември 2013, 19:07:27 pm »
уште полоша ситуација е кога на 1ва лента има застанато коли

а на 2ра и 3та напоредно еден до друг возат 35 км/х,во тие моменти сакам да имам монстер трак и да ги оставам и двајцата на место

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #6250 на: 25 Септември 2013, 19:42:32 pm »
И на автопат исто си вози по лева лента паралелно или +0.5 км/ч побрзо од тој до него. Така ти си трошиш голем процент од животот во блендирање и свирење за да се тргне ама идиотот си тера така и ни на крај памет не му текнува дека не се вози во двор туку на автопат, и дека тој не е само негов туку МНОГУ Е МОЖНО позади него да има некој што вози побрзо да и да не обожава да се клацка со 80.5 км/ч на автопат со знак 120.

За таквите има процедура:

- вадење од кола
- барање на документ од очна клиника дека не гледа 30 цм (до ретровизор), соодветно на тоа и забрана за возење.
- во нејзино отсуство, врзување на рацете и нозете
- поставување на медицински кревет и ширење на капаците од очите со скалпел
- шиење со игла за никогаш во животот да не трепне
- палење на дозволата и егзекутирање на лицето кое му ја одобрило истата

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
« Одговори #6251 на: 25 Септември 2013, 21:17:26 pm »
Јас, пак, мислев јас сум нервозен во сообраќај. :)

И по стотти пат, жими врвките од патиките, ќе купам една Пегла и ќе се лупам во „јаки фаци“ што се престројуваат за лево кај Судска палата, а после влегуваат во лента за право, дури и без сигнализирање на скршнувањето.

Уште нешто, која е поентата да се приклучиш од споредна уличка пред некој што веќе вози доволно брзо за да кочи да не те собере, а уште повеќе, потоа да останеш во „втора брзина“ до следна раскрсница?!

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #6252 на: 25 Септември 2013, 22:02:07 pm »
И по стотти пат, жими врвките од патиките, ќе купам една Пегла и ќе се лупам во „јаки фаци“ што се престројуваат за лево кај Судска палата, а после влегуваат во лента за право, дури и без сигнализирање на скршнувањето.

За таму само тенк.

Уште нешто, која е поентата да се приклучиш од споредна уличка пред некој што веќе вози доволно брзо за да кочи да не те собере, а уште повеќе, потоа да останеш во „втора брзина“ до следна раскрсница?!

Уште полошо: да сврти на следната уличка на 20 метри.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2615
  • Custom made interiors
« Одговори #6253 на: 25 Септември 2013, 23:12:30 pm »
Одиме денес на работа и помегу штип и свети николе стигнуваме еден камион натоварен песок 2 метра над капаците. Вода и песок прска насекаде од сите страни, 50 метра позади него треба да возиш ако му се доближиш те врне дожд од вода и песок!!!! Отпозади ни светла ни жмигавец ни табла!

ПОПИЗДЕВ!!!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6254 на: 25 Септември 2013, 23:36:18 pm »
И што направи?