Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3295866 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
@Мартин: Мали, дај бе не го тупи..

Генерално, сосема е логично и нормално некој од помал град да има проблеми да се снајде во поголем. Исто како што човек од Скопје ќе се збуни рецимо во Атина..

Jas se zbunuvam i vo pomal grad..Kavadarci, Bitola, Prilep...pogotovo koga treba da go najdam klubot vo koj treba da svirime, ke prasam i nekoj ke mi objasni u 2 recenici kako sekoj den da sum tamu. ;D

Togas sum beter i od James May ..

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
па спаѓа у сообраќај неасфалтирањето на сервисните улички околу новите згради позади макпетрол во Ново Лисиче.со кур да асфалтираа до сега ќе ги завршеја,племе неорганизирано и неписмено,кој ви даде работа морони едни!
хахаха у Лисиче да не живееш, па мора секој ден од таму да прогаѓаш. Иначе ја сум карши бензиската и страшно ме нервира тоа што веќе 2 години сигурно таму не успеаа да им средат и асфалтираат на луѓето. Ај прашина што се крева ама и луѓево од новиве згради колите кај мене на паркинг ги оставаат и после јас неам кај да паркирам. А имаат и подземни гаражи у зградите ама немаат пристап, пошто цело време копаат доправаат нешто, а луѓево веќе пола година и више се вселени. Абе ова само у Македонија го има. Да не праам муабет дур се градеже зимоска, камионите од градилиште како искачаа на улица, лом го правеа цел булевр со кал.

пластичарска.... секојдневие.... секоја трета на семафор проаѓа така што се убутува измеѓу...
Ич да не прајме муабет за семафорот кај Мавровка/Судска палата... А има камери на тој семафор, и ленти им исцртаа за да ги насочат убаво за да не се праат такви глупости и пак не им иде памет.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
хахаха у Лисиче да не живееш, па мора секој ден од таму да прогаѓаш. Иначе ја сум карши бензиската и страшно ме нервира тоа што веќе 2 години сигурно таму не успеаа да им средат и асфалтираат на луѓето. Ај прашина што се крева ама и луѓево од новиве згради колите кај мене на паркинг ги оставаат и после јас неам кај да паркирам. А имаат и подземни гаражи у зградите ама немаат пристап, пошто цело време копаат доправаат нешто, а луѓево веќе пола година и више се вселени. Абе ова само у Македонија го има. Да не праам муабет дур се градеже зимоска, камионите од градилиште како искачаа на улица, лом го правеа цел булевр со кал.

ова зимоска го видов кога коли се лизгаа на таа кал како да возат рели дакар... па таа гнаса од земја што се погоди некоја лигава да му е*ам мамата... ако поминеш со кола поише пати ке ти се забетонира подкрилото..  после реакција незнам чива, на тв имаше почнаа секој ден тука да си дреме цистерна и да го пере и асвалтот и камионите пред излагање... страшно беше...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Ejjii da be... jas vo Bitola baram nekoja naselba valjda bese Karpos... Mi objasnuvaat ama se nesto '' tuka levo i tamu'' kao da e vo slednata ulicka ... Kruzam kruzam i taman stiignav skoro do kajsto trebase koga vo edna ulicka avtolimar od garaza ja izvadil kolata, toest skolkata od kolata na ulickata i ja smirglaa... nemozam ponatamu a on me ubeduva kako mozam da se protnam pokraj negovata skolka za da prodolzam... na kraj morav da svrtam eden krug za da stignam... :D

PS: osven vo Istanbul ne sum imal problem da vozam vo pogolemite gradovi, a i tamu posle eden saat vozenje preaga u normala...   ;D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Јас ради тоа возев по паркинзи. Значи од кај мене од бензинската цепав по паркинг и искачав кај семафорите кај рамстор. Не се трпеше тоа, а што убаво претходно си имаше таму житце па си ги жнееја комбајни у лето, па после тоа еден од браќата садеше лубеници, па коа ќе идев да купам директ од нивата ми ја мереше, тазе благи за мерак :D Налупаа сеа зградурини, еден куп народ од внатрешноста се досели, коа идеш сабајле по работа и поручек коа се враќаш се праи гужва зашто и тие луѓе нели идат на работа и курац све, морало на секој празен простор зграда да никне.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
тој со бостанот ке сади пак... од извори блиски ти тврдам... тезгата ваму пред мирко на паркингот уште му стои.. ке има бостан и годинава... ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
@Kimi R,карши тебе сум јас,у новите згради позади бензинската.целиот проект со населбата е најморонски и најшупачки изведен,све ментални инвалиди и неписмени кога работат нешто за што не ги бива.многу јасно е дека камионите што идат за трговскиот дека нема да ги перат гумите,а и ја немам видено табла ко што имаше за зградиве што се гради,кој е инвеститор и слично.им пишав по втор пат за улиците на општина аеродром,па да видам што ќе ми одговорат.првиот пат,лани,кога ги прашав кога е рокот за завршување на работите,ми рекоа во план е асфалтирање на улиците.епа уште да не е во план ебате за кој курац се платени комуналии ебате сивоњите

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Во Струга у ек на сезона, значи сред лето е циркузи сообраќајот, ако се снајдеш таму мислам дека секаде ќе се снајдеш. Јас по хаос возење и понашање у сообраќај неам нигде на друго место сретнато. Додуша не сум возел у Тетово, ама како Струга нема друга :)

Јас од Скадар полош град не сум видел. Баш ме потсети на Индија/Пакистан, бар што сум гледал видеа.

Сите улици раскопани, луѓе возат во контра смер кога претицуваат колони во град, а тие од карши ниту им свират, ниту ги пцујат, само чекаат да се поттргнат и си продолжуваат. Точаци има на сите страни, во сите насоки и менуваат ленти без да се свртат дали има некој позади нив.

Врвот ми се пешаци и точаци кои се движат на кружен тек, такво нешто никаде не сум сретнал.

И секако нема нервоза, свирење, пцуење, а хаос е.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
Ја знаете раскрсницава, пластичарска-> накај булевар србија, лево е Хубо Маркет.

Тргам на зелено, во лева лента, лев жмигавец и почнувам да вртам лево... од позади (од внатрешна страна) ми улетуе црн голф 3, тетовски таблички и аблендира, свири ли свири... пред мене сака да влезе у кривината  :o :o :o Дига раце урла нешто... племе неписмено/ Кај се пика таму бе, па уште од внатрешна страна сака да влезе ???  Ах бе да сум џандар... пцујте колку сакате, ама има да ги научам кретените да возат.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Кога во приватна болница ќе ми влезе некој преку ред само затоа што го познавал докторот а имам закажано, е ми иде да им се изнаебам на мамичето мамино некултурно, на сите!

Малку ги отерав докторот и сестрата у курац ама не можев да се воздржам!

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
Таму е дозволено вртење лево од двете ленти. Само треба да си ја држиш својата лента.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
@Spenser na taa raskrsnica ima dve lenti za levo, taka da... !?

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
Па не сум торко бе дечки :D Има две ленти, а јас си бев во левата... а овој си направи своја трета лента -.- тоа е проблемот/

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
@strato bez razlika kolku da ima pari, odposle naprail/ukral pari... covekot cel zivot bil "seljak" sega ima pari koJi mu sozdavaat psihicki problemi... :D