Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2913518 пати)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #4365 на: 15 Февруари 2013, 20:39:17 pm »
Телефонот у рака и семафорот го поминува како негов да е, а пред него нема никој... идиоти деблини, не размислуваат дека и некој друг треба да помине на семафорот -.- Ама ајде, што се 70-90 секунди да чекаш. Ништо, особено кога се брзаш -.-

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #4366 на: 15 Февруари 2013, 23:43:27 pm »
Преѓеска еден идиЈот ме изнервира, ми идеше да му влезам во колата и да го мавам од шал таблата.

Пред Форца, карнер на пешачки.

Двајца учители од Нова ја блокираат цела улица за да поминат група на дечиња (20 -30 деца). И како тргнуваат децата, еден кочи пред учителот и му свири за да поминел!
Овај му покажува со раката дека поминуваат група на деца и пак човекот сака да помини со колата. Да се протни помеѓу улителот и децата.
Добро бе.............  дали имат грам мозок и култура ?
Многу ме интересира што ќе му смени во животот тие 15 сек што ќе почека ?

После тоа на пешачки пред Олимпико. Поминувам пола учица и на другата половина една жена, лета! Не застанува. Зборува на телефон и ми мафката со раката, демек извини дечко се брзам, ќе ми летни авионо за минхен.

Сакам да си купам едно чивте и да си шетам со него низ градов како шериф.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #4367 на: 16 Февруари 2013, 00:03:10 am »

тон и пол железо

ја имаше татко ми на времето,незнаете колку ми фали за да можам да преваспитувам возачи

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #4368 на: 16 Февруари 2013, 00:09:41 am »
Многу ме интересира што ќе му смени во животот тие 15 сек што ќе почека ?

Може го фатило зорт за голема нужда, држ држ, ама готово, полека тоа излегува по малку, а живее на помалку од минута од дома ;D
(морам да го нагласам ова, за да нема недоразбирањe, значи се шалам, се надевам нема озбилно да ме сватите оти го оправдувам во оваа ституација возачот)

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 535
« Одговори #4369 на: 16 Февруари 2013, 09:19:04 am »
Треба да прекинам да ја читам темава очигледно, затоа што претходно најверојатно нервите веќе ми беа навикнати на неандерталциве(кои мање више се 90% од нашиве возачи), али вчера и денес толку глупости одамна немам приметено.

Жмигавец - ај некогаш да не се искористи за престројување, ама па на раскрсница која не е регулирана од знаци или семафори да не користиш е дегенизам. Забележани морони од овој тип вчера и сабајлево-минимум 4.

Сечење кривина - јасно ми е накај Велес по автопат да сечеш кривина или пак на некој од булевариве, ама на Т раскрсница со тесни улучки да влагаш ко на рели?!?! Забележани кретени само сабајлево - 2, од кој едниот беше со даихатсу комбенце кое за влакно ќе ме лупнеше.

Претерано споро возење и застанување без никаква сигнализација - вози, кочи застанува без притоа да помисли дека има некој позади него. Од кај ќе знам јас дали треба да те заобиколам или да те почекам бе пи*ка му матер. Па уште и врати отвараат без да погледнат дали можат. Забележани идиот - премногу.

И после се жалиме за државава, па како сакаме да ни е асална кога се нема никаков обзир спрема другите. Претерано себичен народ сме, само за својот г'з да се гледа. Тука е основниот проблем за секоја сфера од животот во „државава“. Само да се зема без притоа ни малку да се даде. Едноставно ужас.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4370 на: 16 Февруари 2013, 09:33:06 am »
У такви моменти сакам да имам вакво нешто:

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #4371 на: 16 Февруари 2013, 13:36:35 pm »
добра идеа куоре,да возиш позади него и 10 минути да му свириш непрекинато!!!

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #4372 на: 16 Февруари 2013, 13:40:39 pm »
таксисти и говеда кои паркираат на тротар за пешаци.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #4373 на: 16 Февруари 2013, 14:28:30 pm »
Треба да прекинам да ја читам темава очигледно, затоа што претходно најверојатно нервите веќе ми беа навикнати на неандерталциве(кои мање више се 90% од нашиве возачи), али вчера и денес толку глупости одамна немам приметено.

Жмигавец - ај некогаш да не се искористи за престројување, ама па на раскрсница која не е регулирана од знаци или семафори да не користиш е дегенизам. Забележани морони од овој тип вчера и сабајлево-минимум 4.

Сечење кривина - јасно ми е накај Велес по автопат да сечеш кривина или пак на некој од булевариве, ама на Т раскрсница со тесни улучки да влагаш ко на рели?!?! Забележани кретени само сабајлево - 2, од кој едниот беше со даихатсу комбенце кое за влакно ќе ме лупнеше.

Претерано споро возење и застанување без никаква сигнализација - вози, кочи застанува без притоа да помисли дека има некој позади него. Од кај ќе знам јас дали треба да те заобиколам или да те почекам бе пи*ка му матер. Па уште и врати отвараат без да погледнат дали можат. Забележани идиот - премногу.

И после се жалиме за државава, па како сакаме да ни е асална кога се нема никаков обзир спрема другите. Претерано себичен народ сме, само за својот г'з да се гледа. Тука е основниот проблем за секоја сфера од животот во „државава“. Само да се зема без притоа ни малку да се даде. Едноставно ужас.

Jas nekogas se cuvstvuvam deka treba eden po eden site vakvi goveda od pat da gi isturkam, na cajkanski nacin, doblizi mu se odpozadi i udri go opaska neka leta vo nivata! premnogu goveda vozat po patistava nasi. Eve, vozam vo kolona pred mene 3 koli i 1 kamion, jas sum 5ti po red vo kolonata. Nema uslovi za preteknuvanje, se vozi 80kmh. Zad mene doagaat 2 koli Audi i Mercedes. Cekaat 5 sekundi i Audito trgnuva da gi preteknuva site, no  zapira tocno pred mene zatoa sto od sprotivna strana doaga druga kola. Normalno se moli za mesto i mora da mu oslobodis. Samo sto pominuva kolata ne ceka ni sekunda tuku prodolzi da gi preteknuva ostanatite 4. Znaci samo sto si go spasi gazot, ne poceka ni 3 sekundi, tuku vednas prodolzi so opasnoto vozenje so koe go rizukuva negoviot bezvreden zivot, no i zivotot na 5 ostanati ucesnici vo soobrakajot!

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #4374 на: 16 Февруари 2013, 15:22:21 pm »
Hrvatite imale aplikacija za mobilen, kade go pratat i si ja prijavuvaat mestopolozbata na pajacite!!
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #4375 на: 16 Февруари 2013, 21:39:53 pm »
Јас воопшто не се нервирам, многуисчилирано во последно време си возам. АМА, кога е дојде ситуација и треба да побрзам негде глава ми чури. Нее можно од 200 коли 190 да имаат возачи или идиоти или незналици. Едноставно сакаш даги искористиш преднстите на правилата за да поминеш негде побрзо и тоа со дозволена брзина ама нети даваат, криви и пак ќе маваат. Ах мора да земам и дарегистрирам еден разбивач од кола има цел ден да ударам идиоти, толку да не се знаело тоа е чуд едно. Сакал да вози 30? ПА вози е*и си мајката само остај меда поминам, што намерно задржуваш, ем сака 30 да вози ем на семафор прв да е.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
« Одговори #4376 на: 16 Февруари 2013, 21:45:48 pm »
си зимаш вакво и еден позади

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #4377 на: 16 Февруари 2013, 21:59:18 pm »
Јас се пријавувам за нишанџија!

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7566
« Одговори #4378 на: 16 Февруари 2013, 22:52:58 pm »
Koго да тепам, кого да силувам...

Уште и ми вика ја да се вратам назад, за да поминел....
А бе слепец еден, ај што на црвено сакаш да поминеш во лента која е за сообраќај од спротива, уште сакаш јас назад да ти се вратам?

Или ке изедам ќотек деновиве, или ке тепам некој, красно си излегував рано сабајле да си се провозам...

Кретен, ова го нема никаде освен во нашата ни мила Мекедонија... Демек, ако возиш џип(секоја чест на исклучоци) сите треба да ти се тргаат од патот...

Eпик фејл му беше моментот кога дал жмигавец...  Ова е за без зборови....

Јас сум плавото возилце... црните се застанати на црвено светло...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #4379 на: 16 Февруари 2013, 22:59:07 pm »
Женава стално ми викаше .... Оти пцуеш додека возиш? Некна иде дома и вика.... Леле кретен ми излезе од споредна улица пред мене на 5 метра, среќа возев полека инаку ќе го учукав, па уште и вика кога виде дека жена вози, сељак низаеден, пи*ка му материна! ;D