Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2908458 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #4320 на: 14 Февруари 2013, 20:27:32 pm »
Сигурно ќе ви даат чим ги пропуштате.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #4321 на: 14 Февруари 2013, 21:42:56 pm »
Абе шо нема низ народот.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4322 на: 15 Февруари 2013, 02:31:57 am »
како ке опалев еден дедо прееска во ниш.. абе тоа се пореметено било.. без 2 секунди да размислува, врти тоа едно пикапче пежо, влага у супротна лента на рскрсница, а јас улетан, од право вртам лево и очи у очи со дедото се видовме... едвај закочив а он наби на гас бе и не застана. кога сум легнал на свирка... тие неколку коли што беа тука наоколу шоферите ги покрија главите со раце кога видоа што се деси... ми го крена притисокот, се размислував неколку секунди да тргнам по него и да му ебам матер... ама стар чоек е.. до сега не научил, допрва нема да научи и се откажав...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #4323 на: 15 Февруари 2013, 03:26:53 am »
Vo Belgrad generalno gi znaev ulicite no vo meguvreme go smenija rezimot na soobrakaj pravejki gi ednosmerni ulicite (zboram za centarot). Totalno me zbunija nemozev da se snajdam i poradi toa pravev nepredvidlivi dvizenja vo soobrakajot.  ::) Mozam da kazam deka nikoj nitu mii svirese nitu mi presece pat, nitu se butase za da ne mi dozvoli da smenam lenta ...  :-*
Taka da vo odnos na Skopje Belgragani kade kade se pokulturni vo soobrakajot!!
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #4324 на: 15 Февруари 2013, 10:05:39 am »
Си имал среќа. Така ти се погодило.  ;)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4325 на: 15 Февруари 2013, 10:08:21 am »
Баш така. Без: „коњино глупа“ никако не проаѓаш низ Белград. Ти си исклучок, изгледа си многу згоден дечко.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #4326 на: 15 Февруари 2013, 11:07:07 am »
Jas sum plaviot i se priblizuvame zaedno na semafori so crveniov. Jas ke odam pravo, crveniov e prestroen za levo. Na 15tina metri pred raskrsnicata crveniov pominuva vo moja traka kako da ne postojam i vrti desno :o

Bese eden od onie sto napolnile 50-60 godini i nemaat pojma od vozenje. Najverojatno vozi ednas vo 10 godini , a mozebi nemase ni polozeno. Totalen kreten koj ne treba nikogas da sedni zad volan, ogromna opasnost na patot. Sreka sto ne mi go unisti voziloto.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1936
« Одговори #4327 на: 15 Февруари 2013, 11:18:24 am »
Пред повеќето раскрсници стои табла која лента за кај е. Ама ретко кој ја гледа.

Мене денес ме изнервираа пешаци. Возам со Авто-Школа на средна лента на Партизанска, со 40-50km/h, ми свети зелено на новите семафори кај Универзална, јас на 5м од пешачки, и наеднаш се избацуваат 5-6 души тргнуваат на нивно црвено.
Среќа докочив без никој да настрада. Им излезе инструкторов фати да ги пцуе, тие ко неандерталци се однесуваат.
Па добро бе пи*ка му матер, тие семафори првенствено се ставени за безбедност на пешаците, и сеа тешко им е да почекаат минута-две.  >:(

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #4328 на: 15 Февруари 2013, 11:19:17 am »
Mene istovo mi se sluci na semaforite kaj Mavrovka, jas odkaj bitpazar vrtam nakaj MTV vo "najlevata" lenta a nekoj dzip od moja desna strana pravi U vrtenje za da se vrati nakaj bitpazar... ama go svativtoa denovive vov Skopje se e mozno vo soobrakajov kade soobrakajnata policija e preorjentirana samo na profitabilniot biznis plan daden od Golemiot Shef...  

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #4329 на: 15 Февруари 2013, 11:23:32 am »
Znaci, covekov na poslednite 3-4 sekundi pred raskrsnica pocna da odi desno, ne ni pogleda dali ima kola na desnata traka. Nema kapacitet da svati deka vo desnata traka ima kola. Gledase samo pravo, ne pogledna desno.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #4330 на: 15 Февруари 2013, 11:34:42 am »
Da se nadovrzam na muabetot za Beograd. znaci pri site tie nepredvidlivi dvizenja vo soobrakajot ne pravev dvizenja koi mozat da predizvikaat opasnost ili sudar. Dokolku mu uletas ko lud na nekoj normalno deka ke te pcue  ;D
Da receme od najdesnata lenta odma pred semafori na zeleno ke podzastanat se prefrlav vo najlevata, normalno so davanje na zmigavec i podzastanuvanje toa da mi go dozvolaa tie odzadi.
Heh takvo slicno nesto vo Skopje ...
Jes da u Beogradu imaat respekt kon estetikata ama nema vrska so mojata surova ubavinata  :-* se raboti sepak nekoj respekt na lugeto vo soobraajot.
Jas nikad ne uspevam na izlez od parkingot na Ramstor da se prefrlam vo najdesnata lenta za da svrtam nakaj bulevarot Kliment Ohridski (Evropsku uni. Staro MNT) iako e pocrvenet semaforot, se butaat lugeto za da nemozes da smenis lenta... i Posle 20 metra zastanuva vo kupot koli...
« Последно менување: 15 Февруари 2013, 11:45:45 am RedEco »

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #4331 на: 15 Февруари 2013, 11:36:31 am »
koja estetika?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #4332 на: 15 Февруари 2013, 11:36:40 am »
Znaci, covekov na poslednite 3-4 sekundi pred raskrsnica pocna da odi desno, ne ni pogleda dali ima kola na desnata traka. Nema kapacitet da svati deka vo desnata traka ima kola. Gledase samo pravo, ne pogledna desno.

Лошко, малтене секојдневна појава е тоа низ нашава „метропола“, па да ти кажам право, не ми е ништо чудно. Ни за твојов случај, нити па за тие пропалите абортуси што претрчуваат на Партизанска, особено сега кога веќе има семафори.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #4333 на: 15 Февруари 2013, 11:38:44 am »
Ја ги бркам таквите по улица, идам у нив и свирам, незнам зашто такви селкси манири имам ама ми се полни душава :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #4334 на: 15 Февруари 2013, 11:39:08 am »
Zatoa jas Skopje go mrazam. Sekoe idenje vo Skopje mi e polno nervozi, na sekoe idenje gledam soobrakajka. I me nervira sto ostanatite ucesnici vosoobrakajot me primoruvaat da vozam 80kmh niz grad. Neli jadete kazni za brzo vozenje?