Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2896851 пати)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #22170 на: 28 Февруари 2025, 08:35:32 am »
Реално избегнувам насредина паркирање, секогаш ако има можност на последното, покрај стуб во трговски и слично, барем една страна раат,
а на диво(непаркинг) гледам ако има можност за 2 коли, да го оневозможам второто, пошто фала никој не вели, а за штета и блокирање има будали колку сакаш.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #22171 на: 28 Февруари 2025, 14:14:47 pm »
Јас минатата недела завлегов овде. Пишман бев, но веќе беше касно и нема назад, на ист начин се паркираат и низ аеродром, но не толку безобразно. Овие луѓе што живеат овде излегува дека “сами си копаат гроб”. Нема место каде да влезе пожарна, брза помош и слично возило за кое што треба да има секогаш место. Како живеете и функционирате во Скопје алал да ви е!

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Често го користам овој паркинг и супер си е тука паркирањето бидејќи се паркира на косо (и по страните и по средина) и лесно се влегува/излегува.
Оди да видиш како е на паркингот пред Олимписки базен.

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 403
  • Macedonia
« Одговори #22172 на: 28 Февруари 2025, 14:42:56 pm »
Јас минатата недела завлегов овде. Пишман бев, но веќе беше касно и нема назад, на ист начин се паркираат и низ аеродром, но не толку безобразно. Овие луѓе што живеат овде излегува дека “сами си копаат гроб”. Нема место каде да влезе пожарна, брза помош и слично возило за кое што треба да има секогаш место. Како живеете и функционирате во Скопје алал да ви е!

Често го користам овој паркинг и супер си е тука паркирањето бидејќи се паркира на косо (и по страните и по средина) и лесно се влегува/излегува.

Аха, се гледа не ти се погодил некој на крај кога вртиш налево (пред бензинска да речам) за да почниш да одиш спрема средината за излез и да не можеш да свртиш од што е тесно.  ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #22173 на: 28 Февруари 2025, 15:53:13 pm »

Аха, се гледа не ти се погодил некој на крај кога вртиш налево (пред бензинска да речам) за да почниш да одиш спрема средината за излез и да не можеш да свртиш од што е тесно.  ;D

Башка од тие на средина што паркираат еднаш неделно има дебил со BMW (од три иљади кубика) што ќе паркира или многу напред или многу назад и не се врти да погледне зад себе и ќе го затвори целиот паркинг да не може да се помине.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #22174 на: 28 Февруари 2025, 23:40:59 pm »
Имаше таква хонда сивик, идиотски паркирана и на милиметри поминувавме до него. Имаше зад мене типче со инсигнија он ми кажуваше да поминам, па потоа јас запрев му кажував него да се протне.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Сообраќајна култура за помалку нервози!

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3926
Како се имам со комбе заглавено тука, па уште дебилите свират... Среќа од банката ми отворија тоа рампата да се свртам внатре...

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5345
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Глупи тетки кои на релација Зајас Кичево лазат со ~40 за потоа обавезно да убрзаат барем до 80 км/ч на тие ретките прави делови пред кривините. И така во круг, спора вожња цело време а потоа таму каде може да се претица, тука убрзавање и игнорирање жмигавци и почнување претицање. Буквално мора или да возиш позади нив по кривините сѐ до Кичево, или да влезеш во глупава ситуација каде во најмала рака ќе легнеш на свирка јебено да направат услови човечки да ги поминеш.

ММЕ ќе се пензионираме додека да го направат автопатот до Охрид.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830
Се освен автопат е само катастрофа решение.
Возење доста испод ограничување, што велиш само на право забрзуваат, а во кривини намалуваат до 40, ај што намалуваат, ниту со 40 км/ч не можат правецот на движење да го задржат, како да се пијани.

На плетвар ова надоле према Градско е особено до израз, џабе вози испод дозволена брзина, кога е неспособен да го управува возилото.
Имав една ситуација пред неполн месец преку Серта према Неготино. Старо чиче и жена му, вози со 20 по кривините по Серта, ама ај што не успори 3-4 возила, туку толку неспособен, што на секоја кривина надесно, колата му бегаше во спротивна лента, за малку ќе направеше сообраќајка со камион што идеше према Радовиш нагоре бидејки му беше навлезен со пола кола во спротивна лента.

Да не спомнувам дека многу идиоти се накотија што не гасат долги светла, особено ако си во ист правец, не перцепираат дека долгото светло смета и ако си од позади.
Ниту со 4 жмигавци не реагираат.
Само рефлектор некој прејак за таквите позади, не гасиш долго, пушти му го да ослепи 3 дена катаракта да има, па може памет ќе му дојде.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1723
Глупи тетки кои на релација Зајас Кичево лазат со ~40 за потоа обавезно да убрзаат барем до 80 км/ч на тие ретките прави делови пред кривините. И така во круг, спора вожња цело време а потоа таму каде може да се претица, тука убрзавање и игнорирање жмигавци и почнување претицање. Буквално мора или да возиш позади нив по кривините сѐ до Кичево, или да влезеш во глупава ситуација каде во најмала рака ќе легнеш на свирка јебено да направат услови човечки да ги поминеш.

ММЕ ќе се пензионираме додека да го направат автопатот до Охрид.

Тоа е затоа што возат по инерција, терај истото со години не застанува да размисли дали може да се подобри и да научи како подобро да го управува своето возило, ниту па да стекне осет за возилото како се однесува во дадени ситуации.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Да не спомнувам дека многу идиоти се накотија што не гасат долги светла, особено ако си во ист правец, не перцепираат дека долгото светло смета и ако си од позади.
Ниту со 4 жмигавци не реагираат.
Само рефлектор некој прејак за таквите позади, не гасиш долго, пушти му го да ослепи 3 дена катаракта да има, па може памет ќе му дојде.
Нема разбирање со такви. Или забрзуваш колку што можеш безбедно да ги оставиш позади, или успоруваш колку што треба за да те претицаат... Е сега има еден посебен вид скотови кои не те претицаат кога ќе успориш, и кога забрзуваш те следат па колку и (ретардирано) да идеш брзо. За такви само пауза на следниот паркинг. :)

своето возило, ниту па да стекне осет за возилото како се однесува во дадени ситуации.
Мене ми е незгодно кога гледам некој позади мене вози подолго време, а се гледа дека би возел побрзо. Во прва прилика кога има услови успорувам и му давам знак да претица. Пошто и реално подобро ми е кога немам никој залепен отпозади па морам и на тоа да внимавам... За жал кај многумина основна возачка култура се нема. Таа тетката не можеше да не види дека два-три пати се обидував да ја претекнам, безуспешно пошто се ближи кривината и не гледаш од спротивен правец сообраќај. На крај се изнервирав и на следниот прав дел од патот ѝ легнав на сврика додека не успори.

ЈБГ мора селски некогаш со сељачишта. Фул ретард е тоа во кривини да лазиш а кога има услови за претицување да не дозволуваш да те претицаат. Капак на сѐ тоа калта од патот што лета на шофершајбна. Не беше ни од инает, чисто од глупоча и немање осет ниту свесност за останатите учесници во сообраќајот. Ќе изнервира некој да влезе во опасна ситуација без потреба.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Таквите сметаат и по автопат.
Секојдневно се соочувам со дегени.Lane hoggers.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Смета ама на автопат пак имаш опции, секако се повеќе ленти и се вози само во една насока. Додека на регионален пат со две ленти во спротивни насоки, па уште и на релација со многу кривини без многу места со прегледност за претицање... Буквално нема начин како да претицаш идиот без дебело да ризикуваш да погинеш. :-/

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Верувај и на автопат со 4 ленти во правец немаш опција.Освен да дебело прекршиш закон заради некој деген шо не е способен да вози 90км/х со кола.Лента менување тоа е посебна приказна.
Уклучување на автопат,подобро да не зборам.(Ова важи за УК).

Е сега се ова шо наброив не е опасно по живот,додека кај нас ќе мора да се влечиш зад него или да влезиш макази.
Ама затоа ќе му ја закачиш втора и гас. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
За опасност по живот зборував (покрај нервирање), таков е патот таму со многу кривини и нема ни прегледност ни многу прави делници каде може побезбедно да се претицува... Посебно кога тој што е напред е идиот и убрзува само на рамните делови. Колку сакаш легни на педала во трета пак прекратки се правите делови за безбедно претекнување.

Зборувам за делот од пред Извор па до раскрсницата кај Другово пред Кичево. Омилен дел за возење ми е тоа и многу убав дел за учење моторно кочење, ама многу е лошо за претекнување идиоти кога ти се брза а ионака не беше за кратко застанување пошто досадно росеше дожд, и бркав работно време за малото да го однесам на преглед. Камион кога ќе направи колона не се нервирам пошто толку можр, плус често се коректни за претекнување кога може да се претекнува. Ама чувај боже од идиоти и глупи тетки.