Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2903874 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #20955 на: 15 Јануари 2021, 19:18:21 pm »
Нема тука лутење, си погледнале на ретровизор, нема кола и си почнаа со претекнување. Јас возев во средна и им се доближував, и јас погледнав на ретровизор, немаше никој, си намалив брзина, ништо трагично.

Волот со пикапот ваљда возел драстично побрзо од 120 и тешко му паднало да намали брзина, па ќе аблендира, ќе се лепи...

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #20956 на: 15 Јануари 2021, 19:45:20 pm »
Ne e za lutenje ili nelutenje, tuku toj prviot koga gleda deka pravi guzva moze da stisne uste malku na gas. Vaka iskaca 5 koli vozat 110, 5 vozat 115 u leva lenta i ete guzva.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #20957 на: 15 Јануари 2021, 20:33:39 pm »
Ne e za lutenje ili nelutenje, tuku toj prviot koga gleda deka pravi guzva moze da stisne uste malku na gas. Vaka iskaca 5 koli vozat 110, 5 vozat 115 u leva lenta i ete guzva.
Да бе, па да му се качи потрошувачка за 0.5 литри....

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #20958 на: 15 Јануари 2021, 20:42:29 pm »
Во случајов @Mikius си постапил најправилно, не можел ништо да направи со оглед на колоната пред него. Освен ако се снимал за на тикток па да ги престигнува од најдесна  ;D

Ама да, @Marakana во право си целосно, не те кошта ништо да забрзаш и да се тргнеш после, на тој што му се брза нека лета :)

Барем една добра позитивна ствар ако можам да извлечам, што до некој степен сме разбрани и има некоја автопатска култура, па не се вози на најлева лента како во САД туку се користи само за престигнување, барем од мое искуство.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #20959 на: 15 Јануари 2021, 21:21:43 pm »
Не дека нема и такви случаи, но во случајов дали 20 секунди траеше цела ситуација. Се си беше ок се додека пикапот не ме изнервира.
Треба да се има почитување и за другите учесници во сообраќајот.
Не може да очекуваш тие што возат 120/130 да испарат од лева лента додека претекнуваат само затоа што ти текнало да возиш 180 на  дозволени 120.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #20960 на: 15 Јануари 2021, 21:42:58 pm »
Не дека нема и такви случаи, но во случајов дали 20 секунди траеше цела ситуација. Се си беше ок се додека пикапот не ме изнервира.
Треба да се има почитување и за другите учесници во сообраќајот.
Не може да очекуваш тие што возат 120/130 да испарат од лева лента додека претекнуваат само затоа што ти текнало да возиш 180 на  дозволени 120.
Прав си, ама овде е раширено мислењето: ,,Тргај ми се од лента клошару што возиш 130, овде јас со 180 треба да поминам!"

Боси во умот.

Sent from my moto g(9) play using Tapatalk

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #20961 на: 15 Јануари 2021, 21:45:29 pm »
Во меѓувреме во пикапот позади Микиус:
https://youtu.be/sHkkkbE1fDo

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #20962 на: 15 Јануари 2021, 21:47:29 pm »
@Molec можеш да го корегираш линкот? Баш ме интересира  ;D

Цитат
Sorry, that page doesn’t exist!

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #20963 на: 15 Јануари 2021, 22:18:56 pm »
Nema pricina da blendiras,sviris ili sto i da pravis nenormalno,koga vozis 180kmh i da go stignis toj so prestignuva napred so 130kmh nekoj koj vozi 110kmh.
Mene me nervira koga nema da vidi deka sum zaletan i ke mi izlezi tuka pred mene,pa moram da kocam kako budala.
30Kkm,diskovite se potrosija od neranimajkovci. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #20964 на: 16 Јануари 2021, 12:39:25 pm »
 Нели претицувањето треба да трае што шократко. Крај краева ако вози тој пред тебе +5км што се силиш...

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #20965 на: 16 Јануари 2021, 14:10:48 pm »
Нели претицувањето треба да трае што шократко. Крај краева ако вози тој пред тебе +5км што се силиш...

За тебе тоа не важи.   ;D ;D

Nema pricina da blendiras,sviris ili sto i da pravis nenormalno,koga vozis 180kmh i da go stignis toj so prestignuva napred so 130kmh nekoj koj vozi 110kmh.
Mene me nervira koga nema da vidi deka sum zaletan i ke mi izlezi tuka pred mene,pa moram da kocam kako budala.

Затоа кога има гужва пливаш со 110-130 со сите и кога ќе се разретчи продолжуваш динамично.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #20966 на: 16 Јануари 2021, 20:32:38 pm »
Мене ме нервира што повеќето се прават дека не гледаат, а јасно е дека виделе пошто престројувањето во лева лента им е побрзо и понервозно од нормално, и потоа продужаваат со „релаксирано“ споро претицување. Најглупо е што оддалеку ги гледаш пола минута како се мислат дали да претицаат, и потоа наместо да почекаат уште пет секунди, педерски ти сечат пат да мораш да нагазиш кочница.

Вчера наутро пред влез во Скопје на почетокот од новопоправениот автопат, аутошкола со 85 претицуваше 2 камиони кои возеа 80, и позади имаше цела колона во лева лента. После загледав, некоја дебела се имаше навалено нанапред и го имаше стиснато воланот како да ќе го откорне.  :D
Ама тоа повеќе ќе го разберам, почетник. Ретко гледам аутошкола на автопат, уствари не се ни сеќавам дека другпат сум видел.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #20967 на: 17 Јануари 2021, 00:20:32 am »
Koga ke vidam deka nekoj se "dvoumi" namaluvam so vreme,poso 90% ke izlezi i ke te natera da kocis od 180 na 110.Vaka ke pocnam da namalvam ke izlezi,ama nema tolku kocenje.

Non stop po patista,razlicni situacii i se "stelovas" prema soobrakajot.

Kako so spomena LukiJunior,bekogas koga e guzva ili frekfentno nemozis ni 130 da vozis,i tuka nema so da blendiras,sviris i sl...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #20968 на: 17 Јануари 2021, 12:02:28 pm »
Ako go vidis od po daleku blickaj da te vidi.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #20969 на: 17 Јануари 2021, 13:19:40 pm »
...изгледа не сфаќате вие колку нервира кога ќе си го наместиш темпоматот на 200 и мора да успориш заради некој кој вози помалку од тоа.

На мои 180 ми се има залепено еден бел Пасат.