Сега не можам да разберам дали кодошите во Германија прават добро или прават лошо?
naj jak muabet kao sekoj si ja gleal rabotata ne se zamaral so drugite, ne bile ogovaraci ko kaj nas. Ato neka me ogovara cel den ako saka, da ne e tuzibaba bitno.
Лани ми кажаа за една многу јака случка во дотичната Немачка.
Еден од тројца цимери многу 'рчел на спиење. Ама толку многу што сите соседни станови го слушале.
Некој му опнал пријава, му дошол џандар на врата да го предупреди.
Ова - јебено бизарно.
Ама, за во сообраќај - и јас би пријавувал постојано, да имам надеж дека некој ќе мрдне со прст.
Ako nekoj od sosedite te "voznemiruva" go opomenuvas i ako pak si prodolzi taka togas vikas policija.Zboruvame za stvarno voznemiruvanje,a ne oti tebe ti teknalo deka toa ne treba taka.
Si ima zakon od sabajle od 8 do 22h mozi slobodno da raboti,da renovira.Pred toa i posle toa stama.
E sega se znae deka ednas ke renovira 2-3 nedeli i gotovo,valjda nema sekoj den,cela godina da renovira.
Kaj mene vo zgradata se e so posebni potrebi,taka da 24/7 eci muzika,dali od kaj komsiite,dali od kaj mene,i nikogas do sega ne sme dosle da se prijavuvame.
I stvarno zalosno ke bidi ako ne izlezi nekoj pejac ili muzicar od decata.

Vo pogled na kaznite si imaat sistem koj funkcionira i toa e toa...I jas ako mi jabodzemat vozackata na eden mesec i so toa nemozam da vozam,pa so toa mozam da izgubam i rabota.Ete i da ne ja izgubam rabotata,rabotata e ke te plesni 2500e,a ako go povtoris deloto vo kratok period ke te slepaat i po psihijatri...Spolajti,ama posledno nesto sho sakam e da odam na psihijatar,da me mrdni od mozokot.

I da,kodosat kornat i za stvari koi treba i za stvari koi ne treba.