Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3325102 пати)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7370
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #20310 на: 06 Август 2020, 14:05:26 pm »
Штрафцигерот на пензионерот му е краден од фабриката кај што работел во времето на Југославија.

Затоа им било најдобро - единствено нешто што купувале е јадење. За се друго постои "лева рука десни џеб".

Ме потсети на ова:

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
« Одговори #20311 на: 06 Август 2020, 14:08:15 pm »
Не го оправдувам, но зарем мислите дека свесен бил што прави? :-[
Само сакал да види што има позади дупчето ;D
Потсвесно ;D

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 480
« Одговори #20312 на: 06 Август 2020, 14:12:13 pm »
@Mikius гарант. Пак ме изнасмеавте денес.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34466
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #20313 на: 06 Август 2020, 18:15:06 pm »
Граѓани опремени со штрафцигери се обидуваат да ги украдат полначите за телефони кои ги има во новите автобуси на гас на ЈСП „Скопје“. Откако 33 автобусите беа пуштени во сообраќај секојдневно во нив има контроли во цивилка кои проверуваат дали патниците ги уништуваат возилата. Досега биле фатени четворица граѓани како се обидуваат да ги украдат полначите.

„Еден од патниците кој го фативме како со штрафцигер сака да ги извади полначите кои се вградени во држачите, беше 70-годишен пензионер. Во сите четири случаи навремено интервенираа контролорите и не дозволија уништување на дополнителната опрема во автобусите. Случаите се пријавени во Министерството за внатрешни работи. Навистина не ни е јасно зошто ги вадат и крадат, кога тие потоа никако не можат да се користат“, велат од ЈСП „Скопје“.

https://sdk.mk/index.php/dopisna-mrezha/penzioneri-so-shtraftsiger-gi-kradat-polnachite-za-telefoni-od-novite-avtobusi-na-jsp-skopje/
na penzionerov da mu se skini penzijata i da raboti dve godini u fabrika za drustven akorsit striktno so strafcigeer :D :D
posle pustigo a mu spomnes strafciger ima da bega ko gavol od krstttt :D
Ма јок каква работа во фабрика.
Треба мене да ми го донесат да го обработам на мој начин, плус ќе му направам услуга на фондот за пензиско.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #20314 на: 06 Август 2020, 20:13:11 pm »
Тесен и многу кривулест планински пат, ја следи долината на Мала Река. Вообичаено се вози со брзина од 30 до 50 километри на час и брзината се намалува во кривини заради можно пресретнување со други возила и, посебно во летниот период, заради луѓе кои излегле на прошетка.
Додека се шетаме така, скопски несфатен фраер (читај шабан) со Корола излегува од кривина како рели возач. Му покажувам со рака да намали брзина и застанува до мене. Му велам намали малку, има и деца на патов. Одговара: А од кај знаеш ти зашто јас се брзам.

Господ кај дал кај зел.

Sent from my Redmi

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #20315 на: 10 Август 2020, 14:12:45 pm »
Мислам дека во оваа тема коментиравме во врска со легнатите полицајци.

Првото магаре што го поставија на Антон Попов карши старо угостителско си го поминував со 25/30 км/ч во втора без поголеми потреси во кабина. Тој беше поставен со месеци пред јуришот што го направија потоа, најверојатно бил поставен пробно.

Другите кога ги преминувам со иста брзина имам впечаток како да се качувам на тротоар.
Пред некој ден како да приметив разлика и денес застанав да ги споредам.

Еве слики:
Првата слика е од првиот што го поставија и е единствен од тој тип преку кој се поминува мазно, без потреси во кабина.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22284
« Одговори #20317 на: 10 Август 2020, 14:36:04 pm »
Шо па на Водњанска имаат мерак да газат?
Г`з место улица.

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
« Одговори #20318 на: 10 Август 2020, 14:43:27 pm »
Народе успорете со возење, аман!  >:(

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1838
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #20319 на: 10 Август 2020, 15:20:51 pm »
Шо па на Водњанска имаат мерак да газат?
Г`з место улица.

Секој ден сум на таа улица, посебно во близина на клинички и ги гледам како возат.

Доле пред MFC, во близина на Рандеву има радар со дисплеј кој ти ја дава одма брзината. И сеа, бидејќи тоа мери но не казнува, секогаш од семафорите на почеток на Водњанска се силат за да покаже што поголема бројка на дисплејот.

Застануваат пред MFC за да земат пијачка, и приказната се повторува до горе до островчето пред Кочо Рацин. Понекогаш ќе има и по некој Passat претворен во тост

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5394
« Одговори #20320 на: 10 Август 2020, 15:33:35 pm »
Стоката што нема мозок нема, туку кај се тие у плавите униформи што јадат и пијат од наши пари???
Вчера по партизанска 2 брзински мотори со брзина од преку 180 ме прелетаа.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #20321 на: 10 Август 2020, 15:47:26 pm »
Доле пред MFC, во близина на Рандеву има радар со дисплеј кој ти ја дава одма брзината. И сеа, бидејќи тоа мери но не казнува, секогаш од семафорите на почеток на Водњанска се силат за да покаже што поголема бројка на дисплејот.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4776
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #20322 на: 10 Август 2020, 16:07:32 pm »
Стоката што нема мозок нема, туку кај се тие у плавите униформи што јадат и пијат од наши пари???
Вчера по партизанска 2 брзински мотори со брзина од преку 180 ме прелетаа.
Истите тие биле, само не на должност. :)

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #20323 на: 10 Август 2020, 18:04:59 pm »
Никој ли не примети разлика во лежечките?
Еве ќе помогнам :)

Тој на првата слика, воедно и првопоставениот (тест?), делува како да е понизок за некој цм и нема никаде истакнати ивици, целата површина е благо нивелирана кон спустовите. Тоа овозможува поблаго преминување преку нив.

Тој на втората слика, а такви се сите останати на таа улица, како да е повисок, има видливо истакнати ивици, односно поостро е преминувањето преку него. Невозможно е да се премине преку него без посериозен потрес во кабината.

Потоа се чудиме зошто сите ги заобиколуваат. Јас па си застанувам пред нив и во прва брзина ги "искачувам".

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34466
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #20324 на: 10 Август 2020, 19:26:35 pm »
Народе успорете со возење, аман!  >:(

Сега ќе ти објаснат тука дека си педерче ако успориш и дека треба да се тргнеш 5 метра подалеку да ги пропуштиш тие што летаат по булевариве.