Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3034570 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10330
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #19680 на: 02 Октомври 2019, 23:09:06 pm »
Вечерва ме изнервира комшија. Стои во место со запалени светла за кои мислев дека му се долги, не гледам ништо пред мене за да се разминеме на тесната уличка. Му блицнав, и тој ми блицна (едвај се примети дека блицна)
Аха, баткава се подновил со ЛЕД светла на Толедото од доцни 90 или почеток на 2000та.
Ги изгасив моите светла мислејки дека ќе му текне да ги изгаси неговите, пошто нели он си стои во место. Јок, мува не го лази.
Излегов од кола и му кажувам дека ништо не гледам и да ги изгаси светлата за да се разминеме,  и му дофрлив зошто купил ЛЕД
Лелеее, на крај излезе тој изреволтиран, почна да вика, намерно купив такви, ти мене ќе ми кажуваш да ги гасам, што ве боли што сум купил итн
Морав да го потсетам дека ако ми пукне филмот убаво знае каков станувам, па ги изгаси ;D

Па сега си размислувам, за жалење е комшо, којзнае колку бленди попива за да биде толку истрауматизиран од неговите ЛЕД светла ;D

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1908
« Одговори #19681 на: 02 Октомври 2019, 23:20:57 pm »
Таквите пациенти, гарант го тераат муабетот пред коперација: Баце какви ксенонки сум купил за 600ки, ден ми го прават патот!
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22226
« Одговори #19682 на: 02 Октомври 2019, 23:32:41 pm »
Друже Микиусе, под итно да се упишеш на убрзан курс за просељачување ако си решил да останеш и да се вклопиш во државава.
Вака не ја бива...

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10330
« Одговори #19683 на: 02 Октомври 2019, 23:39:32 pm »
Друже Микиусе, под итно да се упишеш на убрзан курс за просељачување ако си решил да останеш и да се вклопиш во државава.
Вака не ја бива...
Се заебав пред 10 години и останав. Ќе треба да го подмачкам шмајзерот изгледа ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55152
  • Махер
« Одговори #19684 на: 03 Октомври 2019, 07:13:48 am »
COB лед гарант. Повеќе во облаци светат отколку на патот.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6624
« Одговори #19685 на: 03 Октомври 2019, 07:17:09 am »
Вечерва ме изнервира комшија. Стои во место со запалени светла за кои мислев дека му се долги, не гледам ништо пред мене за да се разминеме на тесната уличка. Му блицнав, и тој ми блицна (едвај се примети дека блицна)
Аха, баткава се подновил со ЛЕД светла на Толедото од доцни 90 или почеток на 2000та.
Ги изгасив моите светла мислејки дека ќе му текне да ги изгаси неговите, пошто нели он си стои во место. Јок, мува не го лази.
Излегов од кола и му кажувам дека ништо не гледам и да ги изгаси светлата за да се разминеме,  и му дофрлив зошто купил ЛЕД
Лелеее, на крај излезе тој изреволтиран, почна да вика, намерно купив такви, ти мене ќе ми кажуваш да ги гасам, што ве боли што сум купил итн
Морав да го потсетам дека ако ми пукне филмот убаво знае каков станувам, па ги изгаси ;D

Па сега си размислувам, за жалење е комшо, којзнае колку бленди попива за да биде толку истрауматизиран од неговите ЛЕД светла ;D
За вакви само технички преглед е спас. Кога ќе му дојде време ќе му лупнат забрана дур не ги смени светлата.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1892
« Одговори #19686 на: 03 Октомври 2019, 13:53:24 pm »
Едвај чекам да има рација за тоа, периодов проверуваа фолии и пепел направија, а и по станициве за технички преглед е ептен заострено за фолии.
Кога ќе им текне да казнуваат за кинески ксенон и остали измишљотини јас прв ќе им помагам доброволно на џандарите све тоа да испоказнат или пратат на вонреден технички.
Не ми се јасни тие луѓе, дали воопшто се свесни колку многу ги загрозуваат останатите учесници.
Бидејќи кај мене низ населба ги има поприлично такви, неретко знам да им возам со долги светла кон нив или позади нив.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4770
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #19687 на: 03 Октомври 2019, 14:39:19 pm »
Едвај чекам да има рација за тоа, периодов проверуваа фолии и пепел направија, а и по станициве за технички преглед е ептен заострено за фолии.
Кога ќе им текне да казнуваат за кинески ксенон и остали измишљотини јас прв ќе им помагам доброволно на џандарите све тоа да испоказнат или пратат на вонреден технички.
Не ми се јасни тие луѓе, дали воопшто се свесни колку многу ги загрозуваат останатите учесници.
Бидејќи кај мене низ населба ги има поприлично такви, неретко знам да им возам со долги светла кон нив или позади нив.
Јас би додал и модифицирани издуви и извадени филтри за издувни гасови, без разлика дали е дизел, плин или бензин, ако е неисправно возилото и пљука уље/канцер од ауспух не смее да може да се регистрира. Дали е автобус/тамче/тедеи/бмњ/прдалка од 50 кубика/ракета 1000ка...све тоа да се исклучи од сообраќај и да се казни дебело за да нема повторно АПП обиди.

Ако некој му е јако да си брмчи нека си пушти на слушалки. Тој што сака да заштеди на DPF нека си купи бензин/плин/електрично.

Никој не е должен да добие оштетување на слухот пошо така ти било побрзо скутерчето/хајабусата/цивикот/рејсинг југцето, ниту пак да ти го дише дизелот пошо не сакаш да смениш DPF или да купиш еколошки прифатливо товарно/службено возило.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22226
« Одговори #19688 на: 03 Октомври 2019, 14:47:09 pm »

Лекот..

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10596
« Одговори #19689 на: 03 Октомври 2019, 17:09:59 pm »
Кур да го отепа тој што измисли ксеон/лед без лупа.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20279
« Одговори #19690 на: 03 Октомври 2019, 17:20:13 pm »

За вакви само технички преглед е спас. Кога ќе му дојде време ќе му лупнат забрана дур не ги смени светлата.

Ледовите и ксеноните пред некој ден беа надминати за мене, од Никола Карев вртам накај мост и бев пречекан од рефлекторите на градилиштето на саем. Мислев сред ноќ почнало да се разденува ни пат се гледаше ни кај возам од глупите рефлектори.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9015
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #19691 на: 03 Октомври 2019, 22:03:31 pm »

Лекот..

Какво диско е камионов, просто за обожување.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10596
« Одговори #19692 на: 04 Октомври 2019, 10:51:39 am »
Обожиш_ да му дајш божествени особини?
Инаку не ми е јасно како може да е некој толку без страм, вулгаре, безобразен и вообразен, анчи ко ги кладов хидот, 2-3 ми блицнаа, сис вртев на лево круг ги ставив на да долгите да не сметам, не па да се расправам уште. Не шмајзерот, к*рот да го подмачкаш треба...

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4136
« Одговори #19693 на: 04 Октомври 2019, 10:56:39 am »
Јас би додал и модифицирани издуви и извадени филтри за издувни гасови, без разлика дали е дизел, плин или бензин, ако е неисправно возилото и пљука уље/канцер од ауспух не смее да може да се регистрира. Дали е автобус/тамче/тедеи/бмњ/прдалка од 50 кубика/ракета 1000ка...све тоа да се исклучи од сообраќај и да се казни дебело за да нема повторно АПП обиди.

Ако некој му е јако да си брмчи нека си пушти на слушалки. Тој што сака да заштеди на DPF нека си купи бензин/плин/електрично.

Никој не е должен да добие оштетување на слухот пошо така ти било побрзо скутерчето/хајабусата/цивикот/рејсинг југцето, ниту пак да ти го дише дизелот пошо не сакаш да смениш DPF или да купиш еколошки прифатливо товарно/службено возило.

Кај нас нема паркинг а да не е цел со моторно масло. Кога такви коли врват на технички нема шо да прајме за друго муабет.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3313
« Одговори #19694 на: 04 Октомври 2019, 11:01:56 am »
Батиња, уште има Тамчиња по улици.

Какво масло, какве пи$ке материне бре.