Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2634183 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11742
  • Архитект
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #19455 на: 06 Септември 2019, 12:06:01 pm »
Од шо многу ја разбирате затоа секој ден гинат луѓе низ мк. Само имајте на ум дека тој што пристигнува доколку дојде до ситуација да му наиде возило и да гине ќе ве бутне вас од патот надвор за да се размине. Кога ќе го спуштаат тој у дупката нема да рече де секунда отворете  капакот да им кажам дека ја бев у право. Сообраќајот не треба да се темели на лечење фрустрации и делење лекции (од миле и стратро тип). За умрениот секогаш се најдобро се кажува, еве ако ви е утеха, мене лично 5мин или 100мл гориво не ми значат ништо во однос на тоа да дочекам старост.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Процентуално до сега нема ниту еден загинат од членовите на Карклуб или пак од совет даден од член на Карклуб.
Така да, се што е кажано овде држи вода.

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6753
  • Бенве сие бенве
« Одговори #19456 на: 06 Септември 2019, 12:21:25 pm »
Не знаеме дали има или нема загинат член (мал број на луѓе се знаеме лично меѓу себе). Има такви што имале сообраќајка, не пријавуваат овде и затоа не знаеме. Поентата на муабетот ми беше друга, ама бидејќи најчесто сум вратен негативно не верувам дека некој разбра. Жиле е виновен и со неговото однесување   направил ризична ситуација. Според закон е прав. Често во скопје запирам за да дозволам некому што излегува од паркинг или двор или сака да се паркира да му дозволам да го направи тоа затоа што 20 коли пред мене не запреле оти законски се во право да го удрат. Кај што живеам треба да излезам на рикверс на главна улица на која што е колона постојано. Идиотите лежат на свирката и не дозволуваат да се вклучам во сообраќај иако нема да стигне кој знае колку далеку затоа што мора да вози во колоната. За инает враќам на рикверс ко да не ги гледам. Премногу идиоти има во сообраќајот, законски исправни, затоа е толкава гужва. Ако одиме по логиката погоре, дека законот му дозволува на жиле да се изживува со камиончето тогаш и мене ми дозволува да не запрам на зелено иако гледам дека напред е затнато и ќе ја блокирам цела раскрсница. Колку по себични сме толку помалку ни оди или што би рекле браќа срби, што зрачиш то привлачиш.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7833
  • Плинаш!!!
« Одговори #19457 на: 06 Септември 2019, 12:22:06 pm »
120km/h возело камионче натоварено со мешалица, лопати, песок? Да не си грешка со брзиниве?
Може било 110 , јас возев 100ка а он се приближуваше полека
Види, јас си возам 100-че у десна... и си пичам, ич не ми чуе. Си свиркам турбо-фолк песна. Ѕиркам у ретровизор, камионче тргнало да ме претица, ок.. си продужувам со свиркање со 100-че во десна, никому ништо... НАЕДНАШ КАМИОНЧЕВО ГУБИ СИЛА (од кај да знам ја дека неама сила да претица) ВОЗИ 5 секунди паралелно со мене и после му текнува да ме изгура од пат?!?! И ЈАС СУМ КРИВ?! КАКО!?! Мислам стварно сум глуп, треба некој да ми нацрта...

Не си ти крив, ама некогаш мораш да попуштиш за да не дојде до конфликт. Он згрешил во проценката и самиот е виновен, ама нели вие постарите секогаш викате попаметниот попушта. ;D :D :D :D

Башка, јас како што сфатив се работи за возење на обиколница, ова е местото на злосторството- угорницата од визбегово према сарај;

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Не ми е јасно зашо камиончето инстантно сакал да се префрли во лентата на жиле, кога од спротивен правец не му иде кола а и позади него немало никој. Тоа говори дека возачот на камиончето е психо, и дека уствари Жиле лесно поминал. ;D ;D ;D
Да, за тоа место станува збор.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #19458 на: 06 Септември 2019, 12:25:17 pm »
Не знаеме дали има или нема загинат член (мал број на луѓе се знаеме лично меѓу себе). Има такви што имале сообраќајка, не пријавуваат овде и затоа не знаеме. Поентата на муабетот ми беше друга, ама бидејќи најчесто сум вратен негативно не верувам дека некој разбра. Жиле е виновен и со неговото однесување   направил ризична ситуација. Според закон е прав. Често во скопје запирам за да дозволам некому што излегува од паркинг или двор или сака да се паркира да му дозволам да го направи тоа затоа што 20 коли пред мене не запреле оти законски се во право да го удрат. Кај што живеам треба да излезам на рикверс на главна улица на која што е колона постојано. Идиотите лежат на свирката и не дозволуваат да се вклучам во сообраќај иако нема да стигне кој знае колку далеку затоа што мора да вози во колоната. За инает враќам на рикверс ко да не ги гледам. Премногу идиоти има во сообраќајот, законски исправни, затоа е толкава гужва. Ако одиме по логиката погоре, дека законот му дозволува на жиле да се изживува со камиончето тогаш и мене ми дозволува да не запрам на зелено иако гледам дека напред е затнато и ќе ја блокирам цела раскрсница. Колку по себични сме толку помалку ни оди или што би рекле браќа срби, што зрачиш то привлачиш.

Во ситуацијава баш и не сум крив никако. Да имаше жмигавец дадено дека сака да се престрои ке поткочев и ке го пуштев, да имаше кола позади него што сака да го помине исто ке го пуштев. А тука само јас и тој и ми се наби у лента. Не му ја сватив поентата што сакаше да ми каже или покаже со тоа.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #19459 на: 06 Септември 2019, 12:27:06 pm »
Да не мислел дека веќе те прошол и не те видел.

Occam's razor.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #19460 на: 06 Септември 2019, 12:29:54 pm »
@ZilePunto деее па ти па, мене @Kimi R пред 100 години така ми направи, чинам на првата заедничка вожња накај Маврово, па ете, преживеаФне :)

Да бидам искрен, не е дека не го опцув у моментот :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1775
« Одговори #19461 на: 06 Септември 2019, 12:31:45 pm »
Еве да се надоврзам со моја случка, во двосмерна улица пред непрегледна кривина тргна еден со кола да ме престигне, кога се изедначи со мене отспротива излезе кола од кривината, јас мавање кочница во ист момент кога ја приметив колата за да овој ме помине и не не собере сите 3-ца, после мене мавање кочница и тој што сакаше да ме помине.
На крај едвај се врати во лента позади мене затоа што и јас закочив за да полесно ме помине, и он после мене закочи. Кој е крив во ситуацијава и дали правилно постапив што закочив за да го пропуштам?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #19462 на: 06 Септември 2019, 12:33:36 pm »
Бранко. Секогаш и во вечни векови.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #19463 на: 06 Септември 2019, 12:44:54 pm »
Еве да се надоврзам со моја случка, во двосмерна улица пред непрегледна кривина тргна еден со кола да ме престигне, кога се изедначи со мене отспротива излезе кола од кривината, јас мавање кочница во ист момент кога ја приметив колата за да овој ме помине и не не собере сите 3-ца, после мене мавање кочница и тој што сакаше да ме помине.
На крај едвај се врати во лента позади мене затоа што и јас закочив за да полесно ме помине, и он после мене закочи. Кој е крив во ситуацијава и дали правилно постапив што закочив за да го пропуштам?
На регионален пат имам стил на возење што кога ќе видам дека некој почнува да ме претекнува одземам гас.
Со тоа му овозможувам побрзо да ме помине, и сите се среќни и весели :)
Особено тој што ме претекнува, сигурно си вика колку ми е брза колата ;D

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6453
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #19464 на: 06 Септември 2019, 13:44:37 pm »

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6850
  • French diamond
« Одговори #19465 на: 06 Септември 2019, 14:32:14 pm »
^ Таман за со сликата погоре :

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7390
« Одговори #19466 на: 06 Септември 2019, 14:37:46 pm »
Зашто го исекле делот каде што овој се враќа назад по камионот и го треска од земја ? ;D :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10462
« Одговори #19467 на: 06 Септември 2019, 16:15:11 pm »
ко ќе видиш некој дека те претица до максимум туража, шо, мојта кола помалу вредит од негојта ?
Остај те го чоеков на раат, да не мојт да се пожалит, сега уште крив го напрајвте дека возел по пропис, ако не си сигурен дека некого ќе го претицаш безбедно, ич не се подавај. Е сега има идиоти, како што пишав погоре, јбг, ама ваљда не било и овде тоа случај. Па јак qr  ако вози овај пред тебе 5 км поспоро и ако прикочиш ...

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #19468 на: 06 Септември 2019, 16:37:38 pm »
Кур си сечам ако немало инает малку ама ај, тука сите мајки терези се накотија

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #19469 на: 06 Септември 2019, 16:44:57 pm »
Инает од моја страна??