Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2909763 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Две со две се рампите.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2177
Полека, но сигурно, цела ебана Горнамакедониџа се населуе у Скопје. 80% од државата функционира у 5 км, од Кисела Вода, до Сити Мол.
Што и да треба да направиш у државава, у тие 5км си. Здравство, администрација, живот. Све, све се напика у градов. Ебан мравјалник.
Квалитетот на живот е непоправливо опаднат у Скопје. Паркирани коли на тротоари, некултурна багра на секој чекор, сообраќаен хаос 24/7, никој не поштуе закон или комон сенс да се има за животот на тие околу тебе. Едноставно збирутина на штетници и паразити е станат градов.
Мислам дека 99% од нас функционираме на принципот "ја да си завршам работа, па другите кој ги ебе".

До курца.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Полека, но сигурно, цела ебана Горнамакедониџа се населуе у Скопје. 80% од државата функционира у 5 км, од Кисела Вода, до Сити Мол.
Што и да треба да направиш у државава, у тие 5км си. Здравство, администрација, живот. Све, све се напика у градов. Ебан мравјалник.
Квалитетот на живот е непоправливо опаднат у Скопје. Паркирани коли на тротоари, некултурна багра на секој чекор, сообраќаен хаос 24/7, никој не поштуе закон или комон сенс да се има за животот на тие околу тебе. Едноставно збирутина на штетници и паразити е станат градов.
Мислам дека 99% од нас функционираме на принципот "ја да си завршам работа, па другите кој ги ебе".

До курца.

У ***ац брат.
Мене кога ќе ме праша некој: кај живееш?
- у центар
Ааа фино....
- Ма у ***ац фино. Неподносливо е. Саде сељаци, ѓубре, говна од кучиња и коли расфрлани.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Во сите главни градој е така. Може негде во зимбабве да е по растеретено.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
Кога се пуштија згради во лисиче, немаше ниедна кола со ск таблици. Дури смешно ми дојде.
Edit: Не се лугето криви. Дошле за подобар живот. Државата ништо нема превземено во другите градови.
« Последно менување: 16 Април 2018, 07:21:37 am Tesla »
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Bravo

• Редовен
Во сите главни градој е така. Може негде во зимбабве да е по растеретено.

Дa, a? Во сите главни градое велиш? А во сите има толку сељаци пер капита ко кај нас? Пардон, пер копито мислев.

И да разјасниме, мене не ми смета миграцијата толку, колку што тоа што го носи со себе. На пример не би сметала зголемена миграција на надарени германки рецимо. Ама на полуписмен ходајучи сељачизам, да.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
Има, ама нема членови на кар клуб од други главни градови ширум светот за да ни кажат како е со нивните тамошни сељаци :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер

До курца.

У ***ац брат.
- у центар
Ааа фино....
- Ма у ***ац фино. Неподносливо е. Саде сељаци, ѓубре, говна од кучиња и коли расфрлани.
Не за џабе мотори се возат по Европава. Поготово на медитаранска клима.

Отсутен Bravo

• Редовен
Има, ама нема членови на кар клуб од други главни градови ширум светот за да ни кажат како е со нивните тамошни сељаци :)

А најверојатно сте у право. Мислам дека у Белград, од околинава земено, е уште полоша ситуацијата.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект

До курца.

У ***ац брат.
- у центар
Ааа фино....
Не за џабе мотори се возат по Европава. Поготово на медитаранска клима.

Поготово 125 кубици со Б категорија.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Кога се пуштија згради во лисиче, немаше ниедна кола со ск таблици. Дури смешно ми дојде.
Edit: Не се лугето криви. Дошле за подобар живот. Државата ништо нема превземено во другите градови.

Така е, тоа е вистинскиот проблем. Другите градови се само за пензионери, да има пекара и аптека. ТОлку ги интересира паразитите на власт.

@Deni мотори? Хех...

@Ipkisija Meskosa има, кој вели дека нема? Прашај што те интересира јас ќе ти објаснам.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
Јас и ти во кој главен град да појдиме сељаци ќе сме, зборувам за староседелци во тие главни градови :)

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
Што се занесвите, вие скопјаните. Градо ко да ви е од платина, па уште квадрато на станојте го клајле 15 стотки да биди.

Марш бе снобој едни на оцет смрдате, после ви сметале дојденците.

Сите сте одсело дојдани, само вие што сте три колена тука в Скопје се прајте демек староседелци.

Оди бре таму не се зансевите, пред три колена крави паселе вашите, семки со камен кршеле од кајсии и под дрво сереле.

Сега скопјани биднале, три рала кондури нови што купиле.

Ако ви сметат табличкине што не се скопски, извајте си бугарски пасоши и ојте си надвор и таму бидите скопјани во берлин. Бави тоа снобојте поконодурени.

Отсутен Bravo

• Редовен
Јас и ти во кој главен град да појдиме сељаци ќе сме, зборувам за староседелци во тие главни градови :)

И моето потекло две генерации наназад не е од Скопје. Нити пак од било кој главен град. Напротив, од град/село со 2к жители.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер

Така е, тоа е вистинскиот проблем. Другите градови се само за пензионери, да има пекара и аптека. ТОлку ги интересира паразитите на власт.

@Deni мотори? Хех...

@Ipkisija Meskosa има, кој вели дека нема? Прашај што те интересира јас ќе ти објаснам.
Реално кај нас проблем е паркингот заради тоа што има непотребно и несоодветно број на автомобили по број на жители.