Уште една бишка од Кавадарци во црн Мерцедес Е класа туку што пројде на дебело црвено.
Човекот тргнат на зелено му исвира ама џабе, бишка продолжи да биде бишка.
Бишка.
Секси, многу се нервираш бе, туку кажи ми ме интересира, а ти како голем хејтер мора да знаеш. Навистина ли овој градоначалников многу го средува кавадарци или се е маркетинг?
Се нервирам бе. Од такт ме вади. Зошто на црвено? Црни вести секој ден читаме и на црвено ќе поминуваме... Навреда е за личноста и човековото право. Дивјачки е и варварски.
Колку што направи сегашниот градоначалник до сега, никој во Македонија нема направено толку ни за 3 мандати. Темпото ветува. Човеков сече. Нема уште ништо грандиозно направено но влече нагли потези и средено е по кратка постапка. Се надевам ќе продолжи така. Како што велат, ќе нема што да работи во новиот мандат.
Му кажал на претпоставените да доаѓаат пол саат порано од подредените, да му ги изготват задачите и сите суктер на терен. Мој општинар воведе. За секој реон си има човек кој шета и си има телефон. Може ако го сретниш, да му кажеш шо ти пречи и ако има основ, должен е за 24 часа да го срњди со надлежниот орган. Општинарот си ума и возило и телефон. Може да пријавуваш недостатоци. За една недела постави ограда на градаката болница и влезна капија со светлосен панел. Резултатот е одличен. Многу си заличи. Еден милион столбчиња постави но сепак стоката останува на тротоарите.
И така натаму.