Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2912886 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Ја се слагам дека е кретенски и никогаш не би можел да посегнам по лимот на друго возило. Порано се чудев кој кретени ги гребат коливе. Сега сваќам дека ништо не е без причина. Сигурно има гребење од љубомора и тоа не го оправдувам, али ако некому му го загрозува движењето и животот слободно нека земе чекан.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Не смееш да гребеш туѓ имот. Во нормална држава ќе те пријавам и ќе си ја платам казната од 300 евра за погрешно паркирање, а ти ќе ми плаќаш по 200 евра месечно - две години, за претрпен стрес и маки.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
Епа остај друг пут телефон да те бараат. И замисли го стресот на една мајка со дете која ризикува да ја собере автобус.

Отсутен gorgasmatron

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 180
  • i am the way
cuore ides na verojatnost ednakva so meteor da te pogodi

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
Доколку си го цените возилото не си барајте оправдување, барајте паркинг.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
Не е така. Има многу повеќе автобуси отколку метеори и тоа се движат по патишта каде има тротоари. Јас секако би гребел во таква ситуација и нема око да ми трепне.

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 378
  • ? ? ?
Абе од такт ме извади коа видов дека цела партизанска ја наредиле со семафори на сите можни пешачки премини (кај билетарата во К2, пред универзална итн.), ти иде да земеш багер и сите до еден да ги искорнеш.... сега нема пешачки без семафор.... мамата !~“’%“’%’%&‘()&**%‘&“’%„“’

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Доколку си го цените возилото не си барајте оправдување, барајте паркинг.

Куоре претеруваш мислам малце. :)

Па не е се бело и црно, да е до мене јас никад нема да се качам на тротоар со кола, секогаш сум избегнувал. Сега пример на Партизанска кај Комерцијална банка, само од банкомат требаше пари да извадам. Ја сотавам доле на улица со 4 жмигавци, од таму мји се пушта џандар и едвај го намолив да не ми пише казнени. Ме натера да ја качам на тротоар, од таму додека седам на банкомат поминува еден и шутира по кола, не да направи штета туку доволно колку да покаже револт. Па го пратив кај џандарот да се расправаат.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Абе од такт ме извади коа видов дека цела партизанска ја наредиле со семафори на сите можни пешачки премини (кај билетарата во К2, пред универзална итн.), ти иде да земеш багер и сите до еден да ги искорнеш.... сега нема пешачки без семафор.... мамата !~“’%“’%’%&‘()&**%‘&“’%„“’
Ne si sam.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Само јас изгледа ги ценам семафориве повеќе од пешаци кои поминуваат бетер од оФци на тие пешачки таму а? :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Не е ни партизанска сама. И Белград, Сараево..... иста глупост... особено Михајло Пупин во Нов Белград.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
На Пупин синхронизирани се, нема воопшто чекање за пешаци посебно.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
И кај нас се синхронизирани. Така добро те дупат што мора да се синхронизирани :D :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
И на партизанска се синхронизирани.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Епа каков проблем има ако се синхронизирани и у суштина не ни забележувате дека има семафори?

Илинденска ми е супер, редовно од влада до воена болница сите на зелено се фаќаат, во гужва. Е сеа дали навечер не можам да возам 100 и треба да кочам на секој семафор, тоа е мој проблем.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.