Гледам секој конфликт, ситуација во сообраќај да ја решам на некој, мирен, нормален, Put him on ignore начин ...
Ама има денови кога рано од сабајле ке те спотера малер, ке слушнеш вести кои не сакаш да ги слушнеш, и онака, нервозен, возиш, и земе некој да те ебава во сообраќај ...
Веројатно на истата ситуација, во многу наврати не сум обратил пажња, ама, што викаше некој на форумов, не можеш да очекуваш лавовите да не те изедат тебе, само заради тоа што ти не јадеш лавЕШКО месо...
Никогаш не сум застанал во лента која е предвидена за движење, и да опнам 4 жмигавци, и да идам до продавничката карши, дур позади мојата кола се создава колона, која чека да снема сообраќај во другата лента и да ме заобиколат...
Ова ужасно ме иритира освен ако нема пукната гума или некој објективен проблем, причина заради кое возилото е во лента за движење, и секогаш кога ке се најдам позади таков дибек, наместо ја да влагам во лента која е предвидена за сообраќај од спротива и да го заобиколувам него, свирам... Онака, иритирачки. Ваљда нареден пат ке му текне дека ствара колона и застој. На ваквите треба да им се одземе дозволата. Барем на 2 години.
Почнуваат да гледаат во ретровизор, и кога ке видат колона, како некои дебили, го качуваат возилото на тротоар и застануваат...
- Па идиоту Иден, зошто не го направи тоа веднаш??? Кретенчино една.