Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2700906 пати)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6535
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #22170 на: 28 Февруари 2025, 08:35:32 am »
Реално избегнувам насредина паркирање, секогаш ако има можност на последното, покрај стуб во трговски и слично, барем една страна раат,
а на диво(непаркинг) гледам ако има можност за 2 коли, да го оневозможам второто, пошто фала никој не вели, а за штета и блокирање има будали колку сакаш.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10173
« Одговори #22171 на: 28 Февруари 2025, 14:14:47 pm »
Јас минатата недела завлегов овде. Пишман бев, но веќе беше касно и нема назад, на ист начин се паркираат и низ аеродром, но не толку безобразно. Овие луѓе што живеат овде излегува дека “сами си копаат гроб”. Нема место каде да влезе пожарна, брза помош и слично возило за кое што треба да има секогаш место. Како живеете и функционирате во Скопје алал да ви е!

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Често го користам овој паркинг и супер си е тука паркирањето бидејќи се паркира на косо (и по страните и по средина) и лесно се влегува/излегува.
Оди да видиш како е на паркингот пред Олимписки базен.

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 292
  • Macedonia
« Одговори #22172 на: 28 Февруари 2025, 14:42:56 pm »
Јас минатата недела завлегов овде. Пишман бев, но веќе беше касно и нема назад, на ист начин се паркираат и низ аеродром, но не толку безобразно. Овие луѓе што живеат овде излегува дека “сами си копаат гроб”. Нема место каде да влезе пожарна, брза помош и слично возило за кое што треба да има секогаш место. Како живеете и функционирате во Скопје алал да ви е!

Често го користам овој паркинг и супер си е тука паркирањето бидејќи се паркира на косо (и по страните и по средина) и лесно се влегува/излегува.

Аха, се гледа не ти се погодил некој на крај кога вртиш налево (пред бензинска да речам) за да почниш да одиш спрема средината за излез и да не можеш да свртиш од што е тесно.  ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34143
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #22173 на: 28 Февруари 2025, 15:53:13 pm »

Аха, се гледа не ти се погодил некој на крај кога вртиш налево (пред бензинска да речам) за да почниш да одиш спрема средината за излез и да не можеш да свртиш од што е тесно.  ;D

Башка од тие на средина што паркираат еднаш неделно има дебил со BMW (од три иљади кубика) што ќе паркира или многу напред или многу назад и не се врти да погледне зад себе и ќе го затвори целиот паркинг да не може да се помине.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6838
  • Бенве сие бенве
« Одговори #22174 на: 28 Февруари 2025, 23:40:59 pm »
Имаше таква хонда сивик, идиотски паркирана и на милиметри поминувавме до него. Имаше зад мене типче со инсигнија он ми кажуваше да поминам, па потоа јас запрев му кажував него да се протне.