Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2902758 пати)

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Зависно од моментот како сум расположен,некогаш ги пуштам нека кршат глава,а некогаш одам до крај.
Англија седи до тебе во мртов агол и не се мрда иако трепкачот пуштен му сцети директно на око.
Не се тргаш,ај полека десно,да видиш дали уште седи тука.Поќе нема да го видиш.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Лесно ти е тебе мајсторе со колата ;D

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
@Simo - Carrier159  точна ти е поговоркава, обрнувам внимание повеќе од што е потребно :D

@зоки-златен можеше да го пречекам на патарина ама сето е камери :D ќе не имаше по порталиве

@MecheTo вие камионџиите секојдневно се среќавате со еден куп будали, мора да си најдите начин за справување. Таблата со јајца ти е добар пристап ;D

Ај кога веќе си ја отворив душата, да кажам уште една дешавка која ми се случува често, а последно пред 2-3 дена во Србија. Еден со Х3-ка одвај претекнува во најлева лента на автопат со 100тина км/ч, а јас зад него. Зад мене други коли. Откако претекна се престрои во средна лента, а јас продолжив да го претекнувам и него. Арно ама и тој почна да забрзува за да не можам да го поминам, а колава ми е послаба и не можам да додадам гас за да убрзам оти ме чекаат и зад мене, башка не очекував дека ќе прави педерски работи. Откако стасавме до 130км/ч продолжи да забрзува уште и се прибрав во средна лента за да не му сметам на овие зад мене. Да бев со некоја појака кола па да сака да се трка или не знам што, но вака не му ја гледам целта на постапката.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Ако, брацка, исплачи си се...

Со тебе сме сите...

Мислам на она за појаката кола, де.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
X3/Q3 - фалат 3 цм.
X5/Q5 - фалат 5 цм.

X6/X7/Q7...;D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Им фали боксерска вреќа на сите... дома да маваат во нешто, не вака наапани во сообраќај па после беља.
Епа беља, нема друго.

Инаку, во последниве 5 години сум станал поскопјанец од сите вас тука заедно.
Матер ебам на секоја раскрсница.
Овај... МНОГУ јако внимавам на сообраќајот, де...
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
Јас кога ќе видам некој таков инаетчија што не се трга од лева, го поминувам од десна и пријатно.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3697
Јас по Скопје почнав и да излегувам од кола и да редам се по список, зошто очигледно нема друго решение, до сега и 2 ретровизори имаат настрадано, јбг до курца ми се дојдени шофериве по Скопје веќе. Најчесто го јадат таксисти, кога се уклучувам од Автокоманда на семафори за лево према излез, а они се убацуваат од лево и ми се упикуваат, т.е. за влакно не ги удирам, следниот пат решив дека ќе удирам и така левото крило ми е удрено...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14711
X3/Q3 - фалат 3 цм.
X5/Q5 - фалат 5 цм.

X6/X7/Q7...;D

X - 3
X - 5
X - 6
X - 7

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Me nervira sto ludjevo ne koristat retrovizori, misli on ako si vozi 120 ne treba da pogledne nazad i  da se trgne od leva lenta.Za tie sto vozat 90 u leva ako ne se trgat posle nekoe vreme gi pominuvam od desno i ako sum nesto nakurcen vlagam u makazi pa sto bude. Doduse toa mi se nema sluceno poveke od tri pati godinava a ne bi sakal ni da se sluci poveke, normalno.

Mislam sekoj saka da vozi vo leva lenta posto srednive se ebeni od dupki i kamioni ama imas retrovizor pa koristi go :)
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
Реално, од наплатна рампа Миладиновци до после Дени Интернационал треба да си ЛУД да возиш во средна лента.
Обично единствено таму возам во лева, ама 80% од времето гледам на ретровизори за да се тргнам на време.

Отсутен NNN

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 146
Ќе напишам за сообраќајка што пријател ја имаше пред година дена (дека само што ја видов темава).

Јас сум со црно, пријателов со црвено, Идиотот со зелено.

Идеме од саем на кружниот тек десно за автокоманда. Пријателов иде пред мене ја позади него, и го имаш моментот каде што југото (зелено) си дава лев жмигавец од десна лента и без да погледне дека има кола си врти и го удира. Незнам како ги сопрев да не се испотепаат  ;D

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Од 2013-та помина многу време, верувам дека сте ги научиле правилата и сте сфатиле дека зелениот е крив. ;)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14711
Па добро има и знаци на коловозот. Прво десно и десно :)

Отсутен NNN

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 146
Па добро има и знаци на коловозот. Прво десно и десно :)
Има ама никој не ги гледа, сите возат на памет.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Основни правила.

И обавезно жмигавци.