Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2910593 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #20430 на: 29 Август 2020, 14:39:40 pm »
„Новата улица ќе биде во должина од 730 метри, ќе почнува од Кисела Вода кај „Рампа“ покрај пругата кон амбулантата “Пролет“ и ќе излегува на булеварот Трета македонска бригада во општина Аеродром.“

Претпоставувам нешто вака:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Очекував доста подолу да биде, али за почеток нека биде и вака.

Реално треба некоја улиза за ооврзување од кај Американ Колеџ па таму некаде у КХ2О
Тешко изводливо, пругата ги дели двете населби
aaa da da tooo mnogu tesko i nezamislivo za tie sto naviknale samo da grebat asfalt i istiot pak da go postelaat... :D
Не го бива рециклираниот?

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #20431 на: 29 Август 2020, 14:41:28 pm »
@Deni дап, баш мислена именка, исто колку што ќе го прават подвожњак Рекорд, а горе само пешачка зона, како во Струм'ца.  Али дури има овци, ќе има и кој да ги шиша :)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #20432 на: 29 Август 2020, 14:59:36 pm »
Пежо со помошни тркала ;D

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #20433 на: 29 Август 2020, 15:01:42 pm »
Аммммм.. имам толку многу прашања за Пежово, не знам од каде да започнам.

@MartinAlfista си размислувал ли за вакво  ;D ?

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 480
« Одговори #20434 на: 29 Август 2020, 15:02:50 pm »
Чекајте малку народе.
Пежото има потешки гуми и поќе му троши.
Размислете пред да го земете.

;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #20435 на: 29 Август 2020, 15:06:36 pm »
zato e elektronsko u sekoe/nikoe vreme da mozes da platis u nikoe vreme... samo A1 koga plakav negde okolu 23.30-24.00 cinam ne im rabotese plakanjeto toa vreme... ostanatoto halkbanka u sekoevrme...
se drugo e inprovizacija na e bankarstvo

Со картица можеш да платиш, нема гајле, ама не можеш од ебанката (од трансакциска) да префрлаш пари од една сметка на друга у секое време. Исто е и со Халк, и со Тутунска и со СТБ (со тие сум имал искуство)...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #20436 на: 29 Август 2020, 15:26:30 pm »
@Simo - Carrier159  ... "ebankata"...   striktno cash :)  osven ako ne se modernizirale 
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #20437 на: 29 Август 2020, 15:48:07 pm »
Стави датум од наредниот ден и би требало да помине.
Ќе помине наредниот ден, ама мене денес ми требаат пари, не наредниот ден. Истото ми го кажаа од банката...фала ептен!

Башка што има ова врска со све што наведовте: книжење, валути, курсеви? Во конкретниов случај станува збор за НАЈЕДНОСТАВЕН пренос на средства со иста валута и двете сметки се на истото лице, во истата банка. Нема трошоци, наплати, курсеви, пресметки, даноци, услуги, камати....ништо нема! Префрлаш 1000ден од една сметка на друга, толку, ни денар не се наплаќа....не разбирам што има тука да се пресметува и книжи.

Дури и дечкото од корисничка поддршка се зачуди: "Па би требало ова да проаѓа, нема логика вака."

Треба да чекам тетка Лиле да пресмета на дигитрон колку останале на едната сметка а колку се префрлиле на другата? Не може сам системот да пресмета?

За поглуп систем не сум слушнал! Да не го гасат серверот кога си идат дома у 5?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #20438 на: 29 Август 2020, 16:04:24 pm »
Јас цело време префрлам пари на другари со датум од наредниот ден, одма добиваат прилив на средства, а кога ќе се прокнижат парите не знам. Oва го правам меѓу сметки во НЛБ.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #20439 на: 29 Август 2020, 16:11:00 pm »
@DarthJe5us сосема исто, само Комерцијална, сум немал проблем досега. Налогот веднаш е примен и одобрен, кај мене има одлив, кај другарот прилив и тоа е тоа.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #20440 на: 29 Август 2020, 18:40:41 pm »
Ако прв пат уплаќате средства од физичко лице кон физичко налогот ќе се реализира до 14h. Ако не истиот ден, тогаш нареден.
Ако веќе сте префрлале средства, тогаш секое наредно префрлање ќе се извршува веднаш.
Таа банка што е преземена сликата си се држат до методот како прв пат да префрлате пари на физичко лице иако сте веќе поврзани со сметките.

И во странство веднаш се префрлаат средства.
Кај нас можеби сакаат да бидат посигурни.

Кај нас допрва ќе се осовременува платниот систем... Ние само од ЗПП се префрлиме кај банките. Па затоа провизиите у плафон.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #20441 на: 31 Август 2020, 15:02:51 pm »
Рандом с'клет за денес - многу ме нервираат пушачи (на цигари) кои пушат во лифт од зграда. Толку ли не можеш да издржиш до стан или до надвор? Прибери се, излези од лифт, ако сакаш во хотбокс претвори си го станот.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
« Одговори #20442 на: 31 Август 2020, 15:06:10 pm »
ме иритираат „паметните“ што возат у спротивна лента за да ги избегнат лежечките полицајци, поготово на Водњанска кај Кочо Рацин и во Аеродром кај Кардељ. Таква стока само да се казнува секој ден за да им дојде паметот. Школи има таму и затоа се ставени лежечите, за да успориш ептен и да застанеш на пешачки да пројдат тие што треба да пројдат.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5205
« Одговори #20443 на: 31 Август 2020, 15:38:31 pm »
Тоа не е лежечи тоа е планина јбг. Треба нешто нормално да стаат не ваква работа. Не ги оправдувам ни јас тие во спротивна.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #20444 на: 31 Август 2020, 16:01:28 pm »
Супер се лежечите ако мора да успориш, функционираат, високи се да, ама ако ги поминеш полека никому ништо, гумени се па и да фати нема некоја штета иако мене никогаш ми нема фатено на тие а бајаги е ниска.

Ама ако има простор стоката да влага во спротивна лента, не само што не функционираат туку и полошо прават.....стубчиња му е мајката