Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2909834 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #16680 на: 15 Февруари 2018, 17:00:15 pm »
Imav pretstava deka napredna civilizacija e tamu. Steta.

Цивилизацијата напреднала, ама тие што прават таму глупости се балканци дојденци на работа/живот.
Ти се моља.Во Белгија каква ѓупштана се има насобрано од цел свет,балканците спрема нив се златни ретривери.А и Белгијците не се нешто којзнае што.Незнам зошто такво мислење си стварате во главите.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #16681 на: 15 Февруари 2018, 17:07:56 pm »
Imav pretstava deka napredna civilizacija e tamu. Steta.

Цивилизацијата напреднала, ама тие што прават таму глупости се балканци дојденци на работа/живот.
Ти се моља.Во Белгија каква ѓупштана се има насобрано од цел свет,балканците спрема нив се златни ретривери.А и Белгијците не се нешто којзнае што.Незнам зошто такво мислење си стварате во главите.

Моља прифатена. ;D
Само неколку дена имам престојувано во италија/германија. Каква "сељачана" видов и таман реков и швабиве не се тоа што биле, коа "сељачаната" почна српски да "прича".
Сепак најмногу мразам да кажувам дека ние како нација или луѓе сме лоши ама пред вистината и боговите молчат.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #16682 на: 15 Февруари 2018, 17:12:56 pm »
На форумов а и меѓу народов одамна владее мислење дека сите се подобри од нас. Ја не знам шо задоволство е тоа да се сметаш инфериорен секогаш и секаде

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #16683 на: 15 Февруари 2018, 17:15:12 pm »
На форумов а и меѓу народов одамна владее мислење дека сите се подобри од нас. Ја не знам шо задоволство е тоа да се сметаш инфериорен секогаш и секаде

Тоа е затоа што не сме искочиле надвор од државава, па се тешиме како надвор се генијалци.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #16684 на: 15 Февруари 2018, 17:20:37 pm »
Секаде има гадови и секаде има добри луѓе, зависи со кој дружиш или си си фатил работа. Сами бираме со која класа на луѓе ќе го поминуваме времето, а со кој си таков си.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #16685 на: 15 Февруари 2018, 17:22:38 pm »
Белгија е најкатанга од тие западните земји(од тие во кои сум бил).Посебно Брисел и Антверп(ен) кога ке те фатат гужви за да смениш лента мораш добро да се потрудиш.Се пикаат од сите страни и доста често има удари меѓу камиони(со десниот преден агол) и коли.Ама и незамисливо големи гужви фаќаат.
И Англија се скоро тука,многу копита се за возење.
Холандија и Германија е добро,а најдобро е Шведска. :)

Не е проблем Белгија како народ и територија, проблем се проста маса странци што возат камиони. Ама истите тие возат и во Франција и во Холандија и во Германија. Во Белгија возачката култура е на исто ниво како и во Холандија и Германија на пример. Уста не отварам додека возам во Белгија а камо ли пцовка да фрлам некоја. Во Скопје штом се вратам уште на паркинг на аеродром почнувам да пцујам.

Тоа е затоа што не сме искочиле надвор од државава, па се тешиме како надвор се генијалци.

Кој ти е крив што не си искочил од државата? Бар немој да шириш дезинформации :) дека се тешиме. Навистина сме најдолна тиња, факт. Една Србија е бајаги покултивирана од нас во сообраќај.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2851
« Одговори #16686 на: 15 Февруари 2018, 17:23:20 pm »
Мене Грција многу мерак ми прави возењето. Возачката култура не е голема од аспект на некој да те пушти во друга лента, без свирење и такви работи ама се вози на напредно ниво, брзо и ефикасно.
Нема свирење и нервози оти половината си се имат исплескано меѓу себе и си се знаат па си намигнуваат само :D

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #16687 на: 15 Февруари 2018, 17:37:56 pm »
Милентие, ако знаеш шо зборуеш ќе пуштам брада и ќе се запопам.

Испратено од мојот прекрасен мобилен користејќи Тапаток

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #16688 на: 15 Февруари 2018, 17:52:52 pm »
Цитат
Не е проблем Белгија како народ и територија, проблем се проста маса странци што возат камиони. Ама истите тие возат и во Франција и во Холандија и во Германија. Во Белгија возачката култура е на исто ниво како и во Холандија и Германија на пример. Уста не отварам додека возам во Белгија а камо ли пцовка да фрлам некоја. Во Скопје штом се вратам уште на паркинг на аеродром почнувам да пцујам.
Кажи ми како странецот кој вози камион е крив кога треба да смени лента,а овој со кола не му дозволува(дали ради сообраќајка,дали ради работа на пат,дали ради престројување за друг правец?

КАжи ми како странецот кој вози камион е крив кога од сите страни летаат коли,менуваат ленти без сигнал,се пикаат во мртов агол?

КАжи ми како странецот кој вози камион е крив кога на 100 ограничување тој вози 87 пред тебе и кога ке влезиш да го претицуваш почнува да нагазува и така во круг,а ако тој со камионот вози 80 наместо 90,готово да можат ке го обесат.

Зборувајми за тоа кога ке фатат гужвите излегува од кола и ти се моча на бандаж,до кола и сл...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #16689 на: 15 Февруари 2018, 18:02:22 pm »
Не очекувај познавање на реалниот живот од некој кој што се дознава од компјутер

Испратено од мојот прекрасен мобилен користејќи Тапаток

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #16690 на: 15 Февруари 2018, 19:18:05 pm »
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3930
« Одговори #16691 на: 15 Февруари 2018, 19:28:21 pm »
Опинок од дипломат, шоферите што ги пуштаат да влезат во лента се криви... Абе не го пуштам ако е маж нека мава
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #16692 на: 15 Февруари 2018, 19:31:36 pm »
секојдневие е тоа таму, у петокот кај земјоделски бев паркиран, чекав да поминат гужвите да тргнам, хорор ми е раскрсницава.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #16693 на: 15 Февруари 2018, 19:32:10 pm »
Како тоа забрането? хаха една будала беровска со опел комбо 1.8 cng, на новиот автопат кај штип се залета да претекнува еден ровер зад мене, забележав дека сака и мене, а возев некаде 130, цепање гаста преку 140, пак ме претица ама сепак се потрудив.
da si mi napravel taka ke te istumbav na krov

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #16694 на: 15 Февруари 2018, 19:37:43 pm »
Како тоа забрането? хаха една будала беровска со опел комбо 1.8 cng, на новиот автопат кај штип се залета да претекнува еден ровер зад мене, забележав дека сака и мене, а возев некаде 130, цепање гаста преку 140, пак ме претица ама сепак се потрудив.
da si mi napravel taka ke te istumbav na krov
он не ни приметил дека гаста ми е до даска, треба да е свесен дека и со 130 да останев треба барем 150 да иде за да ме претица и мене, и дека не се претицаат двајца наеднаш. Патот писта, никој пред мене велам ај ќе се смести пак позади мене. Тој реши да се докажува.