Не е проблем Белгија како народ и територија, проблем се проста маса странци што возат камиони. Ама истите тие возат и во Франција и во Холандија и во Германија. Во Белгија возачката култура е на исто ниво како и во Холандија и Германија на пример. Уста не отварам додека возам во Белгија а камо ли пцовка да фрлам некоја. Во Скопје штом се вратам уште на паркинг на аеродром почнувам да пцујам.
Кажи ми како странецот кој вози камион е крив кога треба да смени лента,а овој со кола не му дозволува(дали ради сообраќајка,дали ради работа на пат,дали ради престројување за друг правец?
КАжи ми како странецот кој вози камион е крив кога од сите страни летаат коли,менуваат ленти без сигнал,се пикаат во мртов агол?
КАжи ми како странецот кој вози камион е крив кога на 100 ограничување тој вози 87 пред тебе и кога ке влезиш да го претицуваш почнува да нагазува и така во круг,а ако тој со камионот вози 80 наместо 90,готово да можат ке го обесат.
Зборувајми за тоа кога ке фатат гужвите излегува од кола и ти се моча на бандаж,до кола и сл...