Проблемот со кодексот на облекување е, што не се почитува кодексот ко што треба. Еве конкретно за на факултет, пред неполн месец у најголемите вруќини бев до на факултет у кратки тексас пантолани до колена и поло маичка и случјано го видов професорот кај кој што иам 4ри оценки за зимање(бев по друго отиден на факултет) и му викам професоре дали ќе може да земам оценки и типов ми вика ќе дојдеш друг пат пошто си по кратки облечен и викам во ред професоре премногу е топло надвор, па се премисли и вика ајде дојди ќе ти дадам оценка. Проблемот е што пред кабинет го чекаше студентка од 2ра година со кратки панталончиња, ама толку кратки, уште малце гзот да и искочи од позади и професоров збор не и рече.
Да не праам муабет у јавни институции какви луѓе влагаат, односно како се облечени(папучи, шалвари...), затоа сметам дека тоа што му се испонашале на спенсер така, не е во ред.
Друга работа, мене многу понекултурно ми е широки фармерки, искинати фармерки, маичка по кратки ракави, него ли кратки пантолани во комбинација со поло маичка/летна кошула.
Иначе, во фирми сосема океј е да си има кодекс и за вработените и за странките, на крај краева по фирми најчесто идеш службено и тоа му доаѓа исто ко да си отишол на работа несоодветно облечен.