друже... и мојот е 1.6 16в ама не му пишува зетек.. шо е разликата? во елкетричните прозори? пошо и кај мене има фул опрема како и кај тебе т.е. аир бег и серво волан, ама електрика на прозори нема... а и шалт таблата е иста...
плус прашање... да не ви се наоѓаат 2 механизми за прозори (електрични) лев и десен за напред? за копчиња ке ја опраам и ке средам ама механизми со се моторчиња се разбира... пошо глеам фордови прошле и проаѓаат низ вас, сигурно некој на делови отишол...
неам механизми за продавање иам 4 ама тие се за 2.0-та сакам да му ги направам сите 4 на копче да бидат
а за зетек и DOHC нема некоја разлика во снага,твојот има малце појше елетроника околу моторот,појше сензори ,има МАП сензор за воздух ,а мојов има МАФ сензор за воздух другото горе-доле е исто- меѓутоа Зетекот е поштедлив на потрошња.
колку ти троши? овој на плин ама на плочка му турив, не на дизни, вади максимална потрошња од 11 плин (тоа кај мене) а кај сопругава вади околу 8,5-9... збориме за градска... на отворено иде доле за 1,5 литро...
п.с. ако ти се најдат механизми, пишувај, не чекај за друг да ги даваш, прво мене обрати ми се, ако имам кеш во моментот ке ги земам одма, ако не ке се договараме нешто...
п.п.с. што ке ти е за сите 4 врати механизми... доста ти е на предните две... ај дај ваму 2 комада...