Автор Тема: Сервис за Радио  (Прочитано 15168 пати)

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3829
Одг: Сервис за Радио
« Одговори #15 на: 01 Март 2012, 18:24:43 pm »
Не е тој, велешки е вој VE XXY BT, на американ е  архитектура. Инаку стави ксенон, супер изгледа стварно како друга кола да е. Сеа му е криво што не ставил одма кога го земал :D. Иначе за радиото се јави во Порше, не било под гаранција, доста време поминало скап дел било..... Сам треба да го поправа во секој случај, го извадивме радиото но сеуште не е отворено односно не е скината гаранциската налепница. Следната недела ќе видиме што ќе биде.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11737
  • Архитект
« Одговори #16 на: 02 Март 2012, 09:53:43 am »
Која е веројатноста да има уште еден ЕОС, кај мене пред факс. ;D ;D

Со среќа поправката, пиши што било. Ако е скапо нека земи duble din.

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3829
« Одговори #17 на: 13 Март 2012, 00:49:55 am »
Да известам тука како се заврши се. Радиото е поправено, вратено во колата и си свири супер. Радиото му го извади Огненоски и го однесовме кај некој си Жан, по препорака на Огненоски, радиото беше кај него 10ина дена. Другаров не памти добро што му смениле на радиото, спомна процесор и дека делот го порачале од ибеј, не бев кога му го монтирале па незнам добро. За поправката на радиото му земале 1500денари што мислам дека е супер цена.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #18 на: 13 Јули 2012, 14:24:23 pm »
Предлог каде да наместам радио,најобично поврзување или па кажете ако може и сам да го средам

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6112
  • 69
« Одговори #19 на: 13 Јули 2012, 15:12:48 pm »
Што кола, што радио...
Не е проблем ни сам да го поврзеш...Што повеќе инфо дадеш, толку полесно за тебе...
У спротивно, 600 динара и ке ти биде наместено за пола саат доколку имаш инсталација, мислам на кабли за струја и кабли за звучници, нормално и приклучок за антена...Се останато ти иде + екстра на цена...
Него ако имаш еуро конектори, местењето ке биде за 5 минути и ке те кошта едно скопско од литар ипол :) или такозвана школарина :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #20 на: 13 Јули 2012, 16:07:39 pm »
Предлог каде да наместам радио,најобично поврзување или па кажете ако може и сам да го средам
Во главно лесно е...Во комбето имам наместено кенвуд моментално, и сам јас го поврзував...Струја од кај сакаш можеш да замиш, јас зедов од бравата за палење, сигурно радиото има излезни кабли за звучници, ги поврзуваш звучниците...Е сега нешто чудно со кенвудод е што не треба антена...Тоа жицата за антена така си стои и пак си фаќа исто како и кај други радија со антена..

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #21 на: 14 Јули 2012, 02:34:57 am »
Што кола, што радио...
Не е проблем ни сам да го поврзеш...Што повеќе инфо дадеш, толку полесно за тебе...
У спротивно, 600 динара и ке ти биде наместено за пола саат доколку имаш инсталација, мислам на кабли за струја и кабли за звучници, нормално и приклучок за антена...Се останато ти иде + екстра на цена...
Него ако имаш еуро конектори, местењето ке биде за 5 минути и ке те кошта едно скопско од литар ипол :) или такозвана школарина :)

епа јбг,купив радио за 350 денара,местење ме кошташе 500ден.
фалеше исо-конектор другото беше во ред,вањда конекторот 200ден. и местењето 300ден.
али здравје за друг пат не му давам 300 ден. за тоа па што сака нека е,5 жици се да го ебам

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 929
« Одговори #22 на: 18 Јули 2012, 10:19:56 am »
Момци, радиото в кола ми умре изгледа после многу години дрнкање.
Значи:
- Се уклучува, чита CD ама не работи ниеден звучник само се улучува појачалото и вуферот се слуша ништо друго.
Што му е нож у џигер ме нервира немам музика во кола ко погребално да возам
Dear God. Thank you for providing us with the direct-port nitrous injection, 4 core intercoolers, ball bearing turbos, and titanium valve springs, Amen.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #23 на: 18 Јули 2012, 11:42:47 am »
moze da ti riknale izlezite....

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43655
  • Il Moderatore
« Одговори #24 на: 18 Јули 2012, 11:43:48 am »
Погребално со woofer ... ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #25 на: 18 Јули 2012, 12:26:32 pm »
Момци, радиото в кола ми умре изгледа после многу години дрнкање.
Значи:
- Се уклучува, чита CD ама не работи ниеден звучник само се улучува појачалото и вуферот се слуша ништо друго.
Што му е нож у џигер ме нервира немам музика во кола ко погребално да возам

Што радио?
Ако сакаш контактирај ме до вторник сум во Скопје, па може и ке завршиме некоја работа...
070 613 798...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 929
« Одговори #26 на: 26 Јули 2012, 22:01:10 pm »
Ихх... малце касно враќам, ама што да правам зафатен човек

Иначе Сале радиото е Kenwood kdc 2023 па ако си вратен во Скопјево пиши да се чуеме да видиме што ќе направиме
Dear God. Thank you for providing us with the direct-port nitrous injection, 4 core intercoolers, ball bearing turbos, and titanium valve springs, Amen.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #27 на: 26 Јули 2012, 23:10:34 pm »
Имаш пп.

Отсутен Marko-bmw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 227
« Одговори #28 на: 27 Октомври 2012, 15:10:37 pm »
Би замолил за совет каде да однесам радио од Сеат Алтеа, не чита мп3 и говраќа цд-то. Ако може праќајте ми пп :) Однапред благодарам
I hooked up my accelerator pedal in my car to my brake lights. I hit the gas, people behind me stop, and I'm gone :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #29 на: 27 Октомври 2012, 19:17:34 pm »
Што радио, можеш слика да пратиш? Со код да не е? Да не е со посебен дисплеј?
Или пиши ми ПП.
Поздрав.