Автор Тема: Дормео Душеци  (Прочитано 71154 пати)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
Одг: Дормео Душеци
« Одговори #150 на: 20 Април 2020, 11:08:41 am »
Кога сакав јас да зимам разгледував и за Бонели доста негативни мислења по интернет прочитав. Имам земено од Тетово тие како се викаа веќе сум заборавил, за ништо не го бива треба да го менувам....

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6001
« Одговори #151 на: 20 Април 2020, 11:11:00 am »
Да не отворам тема, ќе купувам душек овие денови па ме интересира ваше искуство на душеци со сунѓер/мемори и џебно јадро.
Повеќе мислам ќе ми одговара со џебно, пошто сакам ладен душек, а и на лето се потам некогаш во спиење, па влага и суѓер не знам колку одговара.

А изборот во битола никаков, овој го видов и ме бендиса за 12.500ден, 200х90, 1 год гаранција, во хрватска 2.
https://prima-mebel.mk/product/ptsm-dushek-adria-duo

Исто онлајн од косовски Бонели гледав па сосе превоз до скопје и овие можам да си ги дозволам, само колку ги бива не знам...
http://www.bonnelimax.mk/dusek-skymemory.html
http://www.bonnelimax.mk/dusek-skylatex.html

А од сунѓерести во битола имаме од комодита за ~10к, 3 год гаранција.
http://www.comoditahome.mk/shop/comodita-mattress-mk/memory-mk/comodita-memory-2/
и од прима за 8к
https://prima-mebel.mk/product/ptsm-softisan-duo-dushek

Друго, немаме, симпо не влегувам, и скептик сум за македонски душеци.

Нешто друго во Скопје да препорачате до 10,000ден? Магнифлекс, пердормире, јоги и уште кои беа поквалитетни мислам не ми се во буџет.
Дормео нема да земам пошто мислам има поефтини еквиваленти а и општо од топ шоп ништо не ми се зема, а и таа 15годишна гаранција е драпајсимадиња.
Пердормире имаш у Бт.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #152 на: 20 Април 2020, 11:21:42 am »
Нели читаш не му се во буџет на човекот. И јас ги гледав вака ок се ама цените се височки.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
« Одговори #153 на: 20 Април 2020, 11:41:03 am »
Дормео си вреди за секој денар. Симпо пред пар години имаа одлични душеци, сега незнам како се квалитет.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #154 на: 20 Април 2020, 11:51:49 am »
Пред три-четири месеци зедов од алмак Струмица и досега сите дома сме задоволни. Моделот е овој:
Душек Nature Special Orange

Sent from my Redmi

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #155 на: 20 Април 2020, 12:18:42 pm »
Симпо земав и за 1 година го фрлив.

Јави се во Кристина Дамил види што има за таа цена од Филип Филиповиќ, мене 7 година ми е и уште е добар, со џебно јадро.

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 360
« Одговори #156 на: 20 Април 2020, 13:13:46 pm »
Пред три-четири месеци зедов од алмак Струмица и досега сите дома сме задоволни. Моделот е овој:
Душек Nature Special Orange

Sent from my Redmi

И јас земав од Алмак. Не го знам точно моделот. Ми пропадна после 1 година на средина. Сега морам да спијам по краевите. Не сум баш задоволен. Од Кристина дамил го земав. Ќе треба да пробам со Дормео да го заменам.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #157 на: 20 Април 2020, 13:21:17 pm »
Од Нетам имаме брачен и сега зедовме единечен.
Ние сме генерално задоволниво овие 4 год.

https://netam-sleep.com.mk//category/mattress/ergopedic.html

Овај 200х90 сега го зедовме за 8500 ден.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #158 на: 20 Април 2020, 16:15:42 pm »
Овие Нетам прв пат слушам, ергопедик со мемори дури и ефтин е за 8500, ама ќе се јавам од утре а и за Филип Филиповиќ ќе се праша.

Од Алмак имаа во Гир Риг ама еден модел и надвор од буџет.
За симпо дали овде дали на кајгана негде, му испропаднале на луѓето мислам пишуваа, не ни одам таму.

Кога сакав јас да зимам разгледував и за Бонели доста негативни мислења по интернет прочитав. Имам земено од Тетово тие како се викаа веќе сум заборавил, за ништо не го бива треба да го менувам....

Федер Бау да не е?

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #159 на: 20 Април 2020, 18:04:18 pm »
Гостиварските Алмеро ми делуваат доста квалитетно, требше да купам имав човек со 20% рабат али други работи ми излегоа јбг.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #160 на: 20 Април 2020, 18:14:08 pm »
Овие Нетам прв пат слушам, ергопедик со мемори дури и ефтин е за 8500, ама ќе се јавам од утре а и за Филип Филиповиќ ќе се праша.

Од Алмак имаа во Гир Риг ама еден модел и надвор од буџет.
За симпо дали овде дали на кајгана негде, му испропаднале на луѓето мислам пишуваа, не ни одам таму.

Федер Бау да не е?
Да федер бау е.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8890
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #161 на: 20 Април 2020, 18:43:02 pm »
Гостиварските Алмеро ми делуваат доста квалитетно, требше да купам имав човек со 20% рабат али други работи ми излегоа јбг.

Не знам како е со поскапите, оние под 10.000 се лајно.
200х160 се направи дупки насекаде за помалку од година.

Така да, може и си имал среќа, а не малер :)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8890
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #162 на: 20 Април 2020, 18:44:08 pm »
Симпо земав и за 1 година го фрлив.

Сега ми кажуваш... :)))

Имам нов, 1 месец користен, да видиме што ќе каже после 1 година.
Се надевам дека е некој арен овој. Изгинав на 2-3 години менување :))
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #163 на: 20 Април 2020, 18:57:07 pm »
Јас земав дормео и после недела дена го вратив, не е тоа што сакав, земав посче тоа со мемори пена од Федербау исто катастроф и го заменив со обичен жичан исто нивни на федербау, генерално задоволен, после 7 години имаше испукани некој федер, ама па две деца израснаа скокајќи на нив, лани земав Алмеро Делукс, сакам потврд душек јас, сега за сега задоволен сум, мада мислм дека побрзо ќе попушти од Федербау претходниот душек. За децата имам земено душеци од Симпо и мислм дека тие се класа погоре од Алмеро и федербау иако се поефтино платени.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #164 на: 20 Април 2020, 19:11:33 pm »
Dormeo carbon, zemen nekade 2012 ili 13, eve go da kazam kako vcera da e zemen osven navlakata sto e malku  izlizana nema gajle. Prednosta e sto ima pomeka i potvrda strana pa mozes da go vrtis kako ti odgovara.

Malku e nad budzetot ama pa nema da go menuvas na dve tri godini. Moe iskustvo i moe mislenje e toa. Ponatamu ...
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају