Автор Тема: Зимски Кондури, препорака!  (Прочитано 107822 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
Одг: Зимски Кондури, препорака!
« Одговори #270 на: 17 Јануари 2019, 07:42:17 am »
Иста ситуација имав вчера ама за фармерки у риплеј ситимол. На 13ти ги купив ги облекувам дома скинати доле, не сум ги приметил таму кога ги пробав. Вчера одам да ги заменам таа вика не може немаат етикети. Абе девојче ти кога нешто облекуваш да го носиш етикетите по чаршија ли ги шеташ. Ама има поминато 3 дена, е добро де еден е денес другиот е кога сме биле значи не се три два дена се.
Среќа што женами е конфликтна личност и утати 2-3 остри погледа и ми ги заменија за исти. Дури и беа арогантни и као со потсмев ај проверете да не се и овие скинати. На тоа им вратив да си ги задржат етикетите ако им значи нешто. Не знам само тие зад касата ако дадат 10890ден за еден пар фармерки и им ги продадат со дефект нема да се побунат и да бараат замена.
Од тука во Карес, ми продадоа контиго термос кој што треба да е керамички да си чуваме вода за ад млеко за детето. Внатре се лупи, паѓа боја и им викам ок како е можно керамика да се лупи, дома јадеме од исти чинии неколку години и не се појави метал под нив. Ама знаете вака така онака се правдаат нешто. 2000ден зијан, и пак без термос. Вчерашниот ден ми е добра лекција повеќе никогаш ништо да не купам од Северна.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
« Одговори #271 на: 17 Јануари 2019, 09:26:16 am »
Дечки, пред една недела купивме водоотпорни чизми за невестата од Спортвижн, со 4 месеци гаранција... арно ама вчера му се одлепија од напред и од страните, бев до продавницата и побарав замена, се согласија меѓутоа го нема тоа бројче, се распродале... друга опција била да си одберам друг производ, при што моментално такви водотпорни модели има само поскапи за 2000 денари, што не ми паѓа на памет да доплаќам, патики моментално не му требаат, а пари не враќале... вреди да ги активирам ДПИ, мислам дека треба да ги вратат парите кога веќе немаат заменски произод ?

Гаранцијата подразбира и враќање пари.  Продавачот е должен да ти ги замени со ист, или да ти ги врати парите. Слободно пријави во Државен Пазарен Инспекторат ако не сакаат. Всушност, според  Законот за заштита на потрошувачи дури и без гаранција за производ со недостаток во рок од 6 месеци можеш да му поднесеш барање за враќање/замена/надомест. http://www.opm.org.mk/wp-content/uploads/2010/10/Zakon%20za%20zastita%20na%20potrosuvacite%202004.pdf
« Последно менување: 17 Јануари 2019, 09:32:42 am bramovsk »

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #272 на: 17 Јануари 2019, 09:34:06 am »
Иста ситуација имав вчера ама за фармерки у риплеј ситимол. На 13ти ги купив ги облекувам дома скинати доле, не сум ги приметил таму кога ги пробав. Вчера одам да ги заменам таа вика не може немаат етикети. Абе девојче ти кога нешто облекуваш да го носиш етикетите по чаршија ли ги шеташ. Ама има поминато 3 дена, е добро де еден е денес другиот е кога сме биле значи не се три два дена се.
Среќа што женами е конфликтна личност и утати 2-3 остри погледа и ми ги заменија за исти. Дури и беа арогантни и као со потсмев ај проверете да не се и овие скинати. На тоа им вратив да си ги задржат етикетите ако им значи нешто. Не знам само тие зад касата ако дадат 10890ден за еден пар фармерки и им ги продадат со дефект нема да се побунат и да бараат замена.
Од тука во Карес, ми продадоа контиго термос кој што треба да е керамички да си чуваме вода за ад млеко за детето. Внатре се лупи, паѓа боја и им викам ок како е можно керамика да се лупи, дома јадеме од исти чинии неколку години и не се појави метал под нив. Ама знаете вака така онака се правдаат нешто. 2000ден зијан, и пак без термос. Вчерашниот ден ми е добра лекција повеќе никогаш ништо да не купам од Северна.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Околу термосот, нас обичен од 150 денари каде што можеш да ставиш стаклено шише ни врши работа.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
« Одговори #273 на: 17 Јануари 2019, 11:09:39 am »
Што пишува во гаранцијата?

Гаранцијата е обична фискална, стандард за Мкд...еве ги чекам од вчера да ми се јават, да ми кажат дали има од истите само црни(такви, такви јбг кога нема пак сиви)  низ продавниците во Мкд, ама се уште се немаат јавено. Ги чекам до 2 сатот, па после нека се објаснуваат со дпи.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #274 на: 18 Јануари 2019, 14:52:50 pm »
Јакна некоја да препорачате да не се мрзне на температуриве? :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #275 на: 18 Јануари 2019, 15:08:19 pm »
На времето земав Brugi од продавницата Саломон во ГТЦ, ама одамна ја затворија, а не знам дали се наоѓаат на друго место.

Прошла зима земав Jack Wolfskin, одлична е.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 898
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #276 на: 18 Јануари 2019, 15:12:25 pm »
За планинарење или пак за низ град? Tom Tailor во City Mall и Рамстор имаат добри јакни на попуст сега. Ѕирни ги :)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3926
« Одговори #277 на: 18 Јануари 2019, 15:12:52 pm »
Ellse ili brugi zimaj

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #278 на: 18 Јануари 2019, 15:43:23 pm »
За планинарење или пак за низ град? Tom Tailor во City Mall и Рамстор имаат добри јакни на попуст сега. Ѕирни ги :)

За низ град, Хели Хансен гледам исто ептен попуст имаат сега во спортвижн тие ги бива?

Отсутен archera

• Почетник
  • *
  • Пораки: 36
« Одговори #279 на: 18 Јануари 2019, 15:48:58 pm »

+1 за Том Тејлор

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #280 на: 18 Јануари 2019, 15:49:56 pm »
Добри се Хели Хансен генерално, нормално зависи и од моделот.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #281 на: 18 Јануари 2019, 15:51:37 pm »
Во Бисер доле во сутерен имаш добри за по 2-3000 денари што стварно топлат.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #282 на: 18 Јануари 2019, 15:56:22 pm »
Добри се Хели Хансен генерално, нормално зависи и од моделот.

https://www.sportvision.mk/tekstil/8371862-svalbard-parka
https://www.hellyhansen.com/svalbard-parka-53150

Барав некоја информација околу температури за изолацијава што ја имаат(мање више сите модели во спортвижн иста количина имаат) пишува по нет дека е добра за 0 степени. Е сега 0 степени и не е толку ладно да се рече и тоа малце ме мисли.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #283 на: 18 Јануари 2019, 16:40:47 pm »
Ѕирни во камуфлаж, miltec јакна.
Имаше смб и црна боја, водоотпорна, ветроотпорна, со капуљача без педерастични крзненца :) и без глупите ластици во ракавите.
Кројот веродостоен по величина.
Не осетив студ со неа :)

ЈАКНА US JACKE NAESSESCHUTZ M.FLEECEJA.

http://camouflage.mk/akna-us-jacke-naesseschutz-fleeceja

Edit
Ми пречеше чичакот на надворешните џебови, ги одшив.
« Последно менување: 18 Јануари 2019, 18:01:31 pm Mikius »

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6001
« Одговори #284 на: 18 Јануари 2019, 17:51:58 pm »
Прочитав "зимски кондоми" наместо кондури....😂

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk