E други времиња беа.
Треба да застанеш и во прва кај знак стоп, а и кај предност некогаш... Ама тие знаци денес се во заборав останати - и заменети со по 2-3 семафора. Пешачки? И тоа што беше ќе незнаеме за некоја година - само семафори ќе имаме.
Социјалистичка Федеративна Република Семафор.
А и на пешачки, као требало као да се као застане као за да помине као тој пешкото по пешачкиот као... Глупости.
ne mislev na zastanuvanje na STOP, instruktorot mi kažuvaše demek imali slučai komisija pri polaganje da te nosi po tesnite ulički vo debar malo i pri vrtenje na raskrsnica moralo so prva, demek oštra krivina, a ne smeelo od 2 vo prva vo vožnja bidejki so zastavinite vozila nemoželo toa da se izvede... bla bla...
.. a b.t.w.,, malku oftopic, togaš mi se padna lokacijata pregu starat megugradska, tamu kaj Kale ima znak Stop, jas zastanav malku i svrtev levo a od dolu ideše lazeše nekoe kamionče... jas im velav ovoj e prespor za da go čekam, a i nema potreba ,će vrti desno ama nedava žmigavec... i navistina otkako jas svrtiv levo po nekoe vreme toj dojde i svrti desno...
..pred 7-8 godini na komšijata sinot padna na vozački, čekal da svrti levo kaj opština Aerodrom, ama premnogu čekal... duri nekoj položuvaat i si mislat deka ako dadeš žmigavec imaš pravo da se prestroiš vednaš pred vozilo, neznam koj taka gi obučuva... inaku mene 85 me obučuvaa deka koga se ubacuvaš ili izleguvaš od parking na gl.ulica toj što vozi na glavnata ulica ne treba da koči..
ama ako vozi do 60km/h,,, e sega turi mu pepel, počna osiguritelni da dava pari pri soobraćajki i na tie što vozele poveće od max dozvoleno, dali drugi zakoni, dali vrski...