Автор Тема: Прерипување на брзини при downshifting  (Прочитано 4947 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: Прерупување на брзини при downshifting
« Одговори #15 на: 12 Јули 2012, 01:58:04 am »
При  брзина од околу 70-90, наместо од 4 у 3 ја бапнав у 1ва.
Се сјеба мењачот, во неутрал беше како откачен да е.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43643
  • Il Moderatore
« Одговори #16 на: 12 Јули 2012, 07:14:39 am »
диференцијал? ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8524
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #17 на: 12 Јули 2012, 10:55:36 am »
Гарант.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Одг: Прерипување на брзини при downshifting
« Одговори #18 на: 12 Јули 2012, 11:26:20 am »
При  брзина од околу 70-90, наместо од 4 у 3 ја бапнав у 1ва.

па пријател ти си му рипнал ма мењачот ко циган на курва

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54951
  • Махер
« Одговори #19 на: 12 Јули 2012, 11:37:27 am »
При  брзина од околу 70-90, наместо од 4 у 3 ја бапнав у 1ва.
Не ми е јасно како влегол во 1ва на 70-90... Стружењето сигурно до Лондон се чуло.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14234
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #20 на: 12 Јули 2012, 14:20:25 pm »
Јас претежно ‘кочам‘ вака,односно стално од 4-та,си ја ставам 3-та,па 2-ра,па 1-ва (ако треба да застанам во место).
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #21 на: 12 Јули 2012, 17:10:15 pm »
И јас го правам истово со мењањево и не сум имал проблеми до сега.
Еден hint за кочење со лева за да не лепите фаци на шовершајбна-почнете со десна и докочете со лева,после неколку пати се стекнува осет ;)
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен nefer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 643
« Одговори #22 на: 12 Август 2012, 20:21:17 pm »
jas drugo pamtam.. se obučavav 1985 i kupiv novo R4 GTL, mnogu elastičen motor a odličen  4 brzinski Renault ( made in France) menuvač... ideme na poligon so instruktorot da probame kolata... na malata račna mesto u I-a sum stail vo III, a ne sum primetil... edvaj iskačiv, instruktorot ( togaš instruktor sedeše vo kola) nemože da svati zošto ima maka, ... koga iskačiv gleda abe ti so 3-a iskačueš račna !?..
posle ja naučiv kolata, a pred polaganje  vežbavme vo tesni ulički kaj debar malo... po pravilo trebalo na  mali brzini da zastaneš i da ubaciš vo I'a... jas u vožnja ubacuvem od 2'a vo 1'a, a instruktorot me karaše, nema da prifati toa komisija...  na polaganje vo grad skoro celo vreme kaj možeše vozev 55 so 4'ta brzina, edni mladi mi bea vo komisija; me zazboruvaa celo vreme so prašanja okolu kolata ( na starite R4 račna beše gore levo i nemožeše da se polaga),  ama za brzoto vozenje vo dozvoleni granisi (do 60) ne mi napravija  nikakov problem, položiv so 0 kazneni, samo na kraj mi go go utvrduvaa 5 minuti identitetot
( demek da ne sum iskusen vozač a polagam za drug... a pred toa na odmor u Grčka jas vozev a nemav položeno... ama drugi vreminja bea togaš...)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54951
  • Махер
« Одговори #23 на: 13 Август 2012, 09:59:51 am »
E други времиња беа. :(

Треба да застанеш и во прва кај знак стоп, а и кај предност некогаш... Ама тие знаци денес се во заборав останати - и заменети со по 2-3 семафора. Пешачки? И тоа што беше ќе незнаеме за некоја година - само семафори ќе имаме. :-X

Социјалистичка Федеративна Република Семафор. :-X

А и на пешачки, као требало као да се као застане као за да помине као тој пешкото по пешачкиот као... Глупости.  :-X

Отсутен nefer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 643
« Одговори #24 на: 13 Август 2012, 13:32:59 pm »
E други времиња беа. :(

Треба да застанеш и во прва кај знак стоп, а и кај предност некогаш... Ама тие знаци денес се во заборав останати - и заменети со по 2-3 семафора. Пешачки? И тоа што беше ќе незнаеме за некоја година - само семафори ќе имаме. :-X

Социјалистичка Федеративна Република Семафор. :-X

А и на пешачки, као требало као да се као застане као за да помине као тој пешкото по пешачкиот као... Глупости.  :-X

ne mislev na zastanuvanje  na STOP, instruktorot mi kažuvaše demek imali slučai komisija pri polaganje da te nosi po tesnite ulički vo debar malo i  pri vrtenje na raskrsnica  moralo so prva, demek oštra krivina, a ne smeelo od 2 vo prva vo vožnja bidejki so zastavinite vozila nemoželo toa  da se izvede... bla bla...
.. a b.t.w.,, malku oftopic, togaš  mi se padna lokacijata pregu starat megugradska, tamu kaj Kale ima znak Stop, jas zastanav  malku i svrtev levo a od dolu ideše lazeše nekoe kamionče... jas im velav ovoj e prespor za da go čekam, a i nema potreba ,će vrti desno ama nedava žmigavec... i navistina otkako jas svrtiv levo po nekoe vreme toj dojde i svrti desno...
..pred 7-8 godini na komšijata sinot padna na vozački, čekal da svrti levo kaj opština Aerodrom, ama premnogu čekal... duri nekoj položuvaat i si mislat deka ako dadeš žmigavec imaš pravo da se prestroiš vednaš pred vozilo, neznam koj taka gi obučuva... inaku mene 85 me obučuvaa deka koga se ubacuvaš ili izleguvaš od parking na gl.ulica toj što vozi na glavnata ulica ne treba da koči..
ama ako vozi do 60km/h,,, e sega turi mu pepel, počna osiguritelni da dava pari pri soobraćajki i na tie što vozele poveće od max dozvoleno, dali drugi zakoni, dali vrski...