Ако мора да е LCD, тогаш гледај Panasonic со IPS панел. Нема подобар избор.
За буџет од 350 евра може да купи еден голем дигитрон со IPS панел.
Воедно апелирам до оние кои даваат препорака за Full HD да кажат бар еден валиден аругмент кое фајде од него за гледање кабловска во Македонија.
Буџетот е 27-28 000
Еве еден модел, кој за таа цена и е со IPS панел.
http://www.neptun.com.mk/mk/proizvodi/tv_-_lcd_displej/lcd_40%27%27-42%27%27.aspx?catId=9&bid=241PANASONIC TX-L 42 U 3 E
42"(107cm) Full HD LCD TV
•Резолуција: 1920x1080
•VIERA Image viewer (AVCHD, SD video, MP4, MP3, AAC)
•V-Audio virtual Surround •VIERALINK
•2xHDMI 1.4, PC in, Scart, Component, Optical
•DVB-T/C MPEG-4
29.999,
И јас ќе ти кажам зошто сакам да имам FULL HD, за гледање кабловска. Јас на кабелската имам 70 -80 канали кои се бесплатни дигитални. Од нив има некој си 10, тина кои се ХД. Од нив 2-3 се FULL HD. Јас често гледам на дигиталните канали, да не речам 90% од времето на гледање на тв.
Нормално дека ова е почеток, кој за некоја година бројот на канали ќе дуплира. Па сигурно нема да купувам нов ТВ кога ќе има повеќе канали ХД.
Ете наша МРТ најави дека од Јуни-Јули, дека ќе се префрли на FULL HD. Јас веќе ја имам ХД верзијата.
Исто така тој ТВ, мене ми е единствен дома, сега за сега, ама и да не е, тој ќе биди главен во дневниот простор, во кој често гледам филмови. Филмовите кои ги гледам одбирам да се во висока резолуција Така да многу ми е битно да биди FULL HD. Заради мојата целокупна употреба.