Автор Тема: Бензин проблем  (Прочитано 3900 пати)

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 560
Бензин проблем
« на: 13 Февруари 2012, 21:00:10 pm »
како сто гласи  и насловот наместив 4 карбуратори од CBR 900 на 2.0 16в и сега проблем ми е со незнам како уствари да го наметам бензинот во резерварот наместив една пумпа од 1 бар тоа е мн.како и колку да го намалам и на кој начин да го средам бензинот одвишок кај ке оди и како? барам помош околу ова! дај казете народе сигурно некој знае :(
:D :D :D

Отсутен Ogi88

• Редовен
  • Пораки: 1148
Одг: Бензин проблем
« Одговори #1 на: 13 Февруари 2012, 21:04:31 pm »
Купра од карбураторите нема повратен вод за одвишок на гориво?

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
« Одговори #2 на: 13 Февруари 2012, 21:10:18 pm »
незнам другар да знаеф немаше да прашувам :(

Отсутен Ogi88

• Редовен
« Одговори #3 на: 13 Февруари 2012, 21:10:57 pm »
можеш една слика да направиш?

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
« Одговори #4 на: 13 Февруари 2012, 21:15:02 pm »

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
« Одговори #5 на: 13 Февруари 2012, 21:18:17 pm »
apa na strujata so da i praam na nea ona pa kaj ke ide i za so sluzi ona??????????

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34065
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6 на: 13 Февруари 2012, 23:08:17 pm »
Не разбирам. како си почнал ваков проблем ако не ти е познато како да решиш фундаментална работа?

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
« Одговори #7 на: 14 Февруари 2012, 16:16:47 pm »
drugar ovie karburatori se so elektricen sauh i za toa ti e kabelot,a za gorivo kaj motorot nema povratok vo rezervar ke mora da go namalis pritisokot na pumpata mnogu ti e 1 bar nemozat plovacite(memranite)da go zatvorat dotokot na gorivo

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
« Одговори #8 на: 14 Февруари 2012, 16:33:24 pm »
ЕПА сум почнал како и да е ке најдам нацин ке ги наместам сеа миљон народ наместиле по свет тие со рогови да не се па јас да немозам ке пробовум и ке најдам ср царе нема, а иначе да ке го намалам притисокот ама незнам дали ке и се деси несо на пумпата или нема проблем со она постојано друка бензин а уствари од другата страна не се троси толку брзо т.е не е како на к-ј да има овисок :(

• Сениор
« Одговори #9 на: 14 Февруари 2012, 17:03:20 pm »
najdobro e da ja stavis pumpata od motorot od sto si gi izvadil karburatorite,potoa kako ti se namesteni,kaj cbr f3 se skoro vertikalni karburatorite ako ne ti se kako kaj motorot ke imas problem,i na kraj ke mora da smenis dizni posto mozes da go zaribas motorot

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
« Одговори #10 на: 15 Февруари 2012, 18:23:12 pm »
зосо сто има врска вертикално ако стојат? и зосо би сменил дизни мислис нема да го полнат моторот или премногу ке го полнат па ке зариба јас како со мозев да видам и по форуми и на youtube сите стојат право на главата имаат мала грана напраено на која стојат карбураТОрите и тоа е некој минимален агол на косина а и да ја најдам пумпата од моторот како би ја наместил и на кој принцип ке го влеце бензинот од позади од резервоар , на крајот на краистата резервоарот на моторот е горе пред рацките знаци има природен пад бензинот, за ова со ми го каза сеа би требало да има притисок у резервоарот од некој вакум или со знам зада го турка напред :) друго објаснуванје и нема според мене па ако има несо слободно кази со би помогнало ...

• Сениор
« Одговори #11 на: 15 Февруари 2012, 19:37:49 pm »
postarite motori imaat vakumska pumpa,ama na cbr f3 ima elektronska pumpa koja mozes slobodna da ja iskoristis,karburatorto mora da bide vo pozicija vo koja go mestat i vo fabrika za da ne preleva,ova zboram za karburatori so plovak,kaj tebe mislam deka se so membrana i ne bi trebalo da ima problem ama ako e so plovak ubavezno da gi namestis pod agol so se kako kaj motorot.

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
« Одговори #12 на: 16 Февруари 2012, 00:13:31 am »
да ама мозам под мал агол нема место немозам хаубата да ја затворам ама мислам дека допунската пумпа од 0.5б ке  ми врси работа за оваа работа али неби требало да преливаат ипак не е тоа бас едноставно напраено пак има некој граници

• Сениор
« Одговори #13 на: 16 Февруари 2012, 00:38:20 am »
ke preliva so 1 bar pritisok sigurno,pumpi so 1 bar pa nagore pritisok se koristat kaj EFI sistemi,za karburator ti treba mal pritisok,vidi ako mozes da najdes pumpa od karburatorska verzija na ibiza

Отсутен Ogi88

• Редовен
« Одговори #14 на: 16 Февруари 2012, 08:31:14 am »
Купра има една пумпа од 0,5 бари таа ќе ја монтира.