Автор Тема: Feral mikrofiber krpi  (Прочитано 7600 пати)

Отсутен DC

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 256
Одг: Feral mikrofiber krpi
« Одговори #1 на: 02 Февруари 2012, 11:33:20 am »
Да и земам некоја на мајками за врати и прозори бришење, ако викаш дека се добри :)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #2 на: 02 Февруари 2012, 12:18:01 pm »
Да и земам некоја на мајками за врати и прозори бришење, ако викаш дека се добри :)
ne se dobri,tuku predobri se :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34073
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3 на: 02 Февруари 2012, 12:23:47 pm »
За што се користат овие?

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3798
« Одговори #4 на: 02 Февруари 2012, 12:30:14 pm »
За што се користат овие?
Otakako ke ja ispoliras kolata so sungerot i ke pocekas edno 3-5min za da ja trgnes polir pastata ili vosokot obavezno moras da koristis mikrofiber krpa...ete za toa se dobri ovie i site drugi pokvalitetni mikrofiber krpi!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #5 на: 02 Февруари 2012, 12:31:14 pm »
А цел восок го тргаш само со помош на микро-фибер крпата?

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #6 на: 02 Февруари 2012, 12:48:19 pm »
А цел восок го тргаш само со помош на микро-фибер крпата?
Da de cek sekunda ke ti stavam edno video se ke ti bide objasneto samo gledaj ( http://www.youtube.com/watch?v=1dc4toCFGFI ).

Отсутен DC

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 256
« Одговори #7 на: 02 Февруари 2012, 12:54:25 pm »
А после крпата во канта, или ке се измие некако ?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #8 на: 02 Февруари 2012, 13:00:09 pm »
Ваљда у канта пошто тоа восокот е заебан. Се врзува со крпата.

Иначе пред 3 години на облачно време ставав К2 восок на спаркот. И ме заеба се појави сонце, ја огреа колата и после не можев да го извадам восокот. До ден денес на повеќе места имам остатоци од восокот а никогаш сум немал време да го исчистам со стругнување на секоја трага поединечно. Сите ми викаат што си и правел на колава, кој ти ја гребеше. Викам не с егребаници тоа, восок е :D

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #9 на: 02 Февруари 2012, 13:32:14 pm »

Иначе пред 3 години на облачно време ставав К2 восок на спаркот. И ме заеба се појави сонце, ја огреа колата и после не можев да го извадам восокот. До ден денес на повеќе места имам остатоци од восокот а никогаш сум немал време да го исчистам со стругнување на секоја трага поединечно. Сите ми викаат што си и правел на колава, кој ти ја гребеше. Викам не с егребаници тоа, восок е :D
probaj da ja ispere[ kolata so sjaj,a deka tolku ke trae K2 na lakot,toa e fenomen nekoj,K2 jas go upotrebuvam mnogu retko ,toj e cist karnauba vosok i e dosta masen,ostava temni dagi ako ne se nanese pravilno,a inaku e mnogu kvaliteten,kratko trae,toa mu e maana,krpite od Mf se perat vo masina na poniska temperatura,i mo\ata da se upotrebuvaat podolgo vreme vo zavisnost od kvalitetot,vnatresnosta na avtomobilot dodeka se pravi hemisko,se brise isklucivo so mikrofiber krpi,dodeka se polira nekoj del od voziloto,posle sekoj premin,se brise mestoto so Mf,za da se vidi kako si go ispoliral delot(panelot),posle stavanje vosok,se prebrisuva lakot iskljucivo samo so kvaliteten mf,bidejki moze da napravi pak hologrami nekvalitetniot mf...........

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #10 на: 02 Февруари 2012, 13:57:40 pm »

Falanga probaj isperija ja kolata so Spin sjaj za sadevi i toa so plaviot (aloe vera+bambo) ( http://www.google.com/imgres?q=spin+aloe+vera%2Bbamboo&hl=en&sa=X&gbv=2&biw=1440&bih=799&tbm=isch&tbnid=k57nzxp-zNGj_M:&imgrefurl=http://www.kupinanetu.rs/index.php%3F_a%3DviewProd%26productId%3D268&docid=Uah29jBGlO2C9M&imgurl=http://www.kupinanetu.rs/images/uploads/large/beohemija/spin/spin_aloevera_bamboo_05_l.jpg&w=520&h=520&ei=0YgqT_63McPzsgbKtYmGDQ&zoom=1&iact=hc&vpx=855&vpy=135&dur=10809&hovh=224&hovw=224&tx=93&ty=86&sig=112611191011420414690&page=1&tbnh=135&tbnw=148&start=0&ndsp=30&ved=1t:429,r:4,s:0 ) nema sansi da ne padne, i dr pat stavaj vosok isklucivo turtle wax hard shell wax 350 den e go ima vo euro-stil (http://www.euro-stil.com.mk/index.php/proizvodi/item/454-hard-shell-shine-wax.html ).

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #11 на: 02 Февруари 2012, 15:14:06 pm »
Ја научив лекцијата. А колата ја имав миено со сјај неколку пати и со сонакс тоа средството поскапото. Џабе, не паѓа и точка. К’не

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #12 на: 05 Февруари 2012, 02:19:57 am »
Ја научив лекцијата. А колата ја имав миено со сјај неколку пати и со сонакс тоа средството поскапото. Џабе, не паѓа и точка. К’не
Тоа што ми покажуваше, кај кваките мислам имаше траги останато?

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #13 на: 05 Февруари 2012, 12:38:18 pm »
на рапава пластика тешко излегува восок,затоа кога се полира и се става восок на автомобил на кој има нелакирани површини,како гумени лајсни....браници,пластики,кваки,се се облепува со трака.

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #14 на: 05 Февруари 2012, 12:58:19 pm »
на рапава пластика тешко излегува восок,затоа кога се полира и се става восок на автомобил на кој има нелакирани површини,како гумени лајсни....браници,пластики,кваки,се се облепува со трака.
Ama so nekolku pati mienje so sjaj bi trebalo da izleze ;D