Автор Тема: Renault Clio 1.2  (Прочитано 11770 пати)

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
Renault Clio 1.2
« на: 18 Февруари 2011, 17:37:03 pm »
Да ја претставам и другата моја кола, претежно ја вози татко ми, но понекогаш ја возам и јас кога имам потреба од кола со повеќе од две седишта, а и полесна е за возење низ град отколку кангуто. Еве нешто и за колата.

Renault Clio прва генерација
зафатнина 1.2 Energy мотор со 43 kw
прозиведена 1995 година, во моја сопственост од 2001 година
досега поминати 150 000 километри
Посериозни дефекти досега немала колата, освен редовното промена на каиши, лагери зглобови, спони и слични потрошни делови.
За кола со 150 000 километри се држи одлично, моторот е еластичен исто како и кога ја купивме, не троши воопшто масло и засега нема сомнителни чадови низ ауспухот.
Планови за оваа кола некој поголеми немам, освен да ја одржувам во добра состојба, пред се ја вози татко ми, а и нема баш некоја основа за инвестирање во неа. Еве и некоја слика

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Одг: Renault Clio 1.2
« Одговори #1 на: 19 Февруари 2011, 08:14:19 am »
Брка работа за низ Охрид, поготово во летен период кога немаш место точак кај да паркираш сигурно ти е полесно паркинг да најдеш одошто на другите.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Dean

• Редовен
« Одговори #2 на: 19 Февруари 2011, 11:11:13 am »
па со своите 3.7 метри должина и 1.6 метри ширина, е многу лесно да најдеш паркинг. Ама за летно време низ Охрид не практикувам да возам кола, слаб сум на живци кога не можам да најдам паркинг :)

Отсутен ford ST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 75
« Одговори #3 на: 20 Февруари 2011, 17:08:05 pm »
tepaj druze koga nema praking :)

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #4 на: 20 Февруари 2011, 19:53:38 pm »
oooooo Williams Clio...... super gradsko auto....

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #5 на: 20 Февруари 2011, 19:54:03 pm »
malce da se dotera i top ke bide

Отсутен Dean

• Редовен
« Одговори #6 на: 20 Февруари 2011, 21:46:28 pm »
за летно време паркинг проблемот си го решавав со скутерот, ама за жал морав да го продадам :(. Инаку Williams ми е неостварена желба и ако најдам добро сочуван примерок одма шиткам бубрег за него :). Шала на страна имав некој планови за колава, ама што можам да извлечам од кола со 1200 кубни сантиметри и 43 киловати, а и во план ми е да купам друга кола па ќе биде инвестирано во неа, клиово ќе си го тера татко ми.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #7 на: 20 Февруари 2011, 22:01:49 pm »
Ja da go grabnam renovo malce dushmanski da go vozam... ima delovi da letaat od nego :)) toa kako shto bilo do sea domakinski vozeno :) da mu sedne nekoj dushman... ima parce da go napravi...

inace shala na strana se gleda deka ima linija i e staklo

Отсутен Dean

• Редовен
« Одговори #8 на: 20 Февруари 2011, 23:09:08 pm »
па не дека е баш толку домаќински возено, одржувано да, ама возено сигурно не. Има многу лузни на него :) сите беа исклучиво козметички за среќа. Јас го купив кога имав 19 години 2001 година, а тогаш и излезе Fast and Furious првиот дел, па под импресии од филмот возено е прилично душмански :), ама редовно го сервисиравме и одржувавме, баш пред некој ден сменив масло, филтер за масло, филтер за воздух, нови гуми, два лагера на предните колца, навлака на волан, нови патосници, а пред неколку месеци се сменети нови дискови и гуртни, двата каиши нов акумулатор нов ауспух, заменети се сите прегорени сијаличиња на таблата и прекидачите и ставен е нов ретровизор, сега ми останува уште да ги претапацирам седиштата и да најдам нова маска зошто дечкото што ми ги менуваше сијаличињата ја има скршено пластиката на повеќе места и кога ќе бидам во можност сакам да се префарба целото. Кога ќе го кажам ова на некого прво што ме прашуваат да не го спремам за продавање, на повеќето луѓе изгледа не им е јасно дека кола може да се средува и од мерак, без разлика што е стара. 

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #9 на: 20 Февруари 2011, 23:59:45 pm »
ne si go teral mnogu dushmanski...  cim ne sum mu skrshil trkaci, deferencijal, ili da puknes korpa, i da ti se razturi drug lagerot nisto :) kolata ti e terana samo po agresivno :))

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #10 на: 21 Февруари 2011, 00:21:08 am »
Хаахах како успеа да скрштш менјачот ти бе рики  ???  а клиово е супер сочувано продолжи да го чуваш
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #11 на: 21 Февруари 2011, 01:52:43 am »
pa isti kur e ova, pred swiftov imav pezo 106 1.4 xsi :) ne menjacot, tuku mi celo zvono partal, mi se odvoi deferncijalot od menjacot, i sve bese na zemja... letna.... prvo trkacite.... a defercijalot vnatre bese puknat... kako da go secel zan mitrev :)))) ako gi najdam delovite... ke gi slikam i ke vi vi dadam da gi vidiite :)

Отсутен Dean

• Редовен
« Одговори #12 на: 21 Февруари 2011, 09:25:46 am »
pa isti kur e ova, pred swiftov imav pezo 106 1.4 xsi :) ne menjacot, tuku mi celo zvono partal, mi se odvoi deferncijalot od menjacot, i sve bese na zemja... letna.... prvo trkacite.... a defercijalot vnatre bese puknat... kako da go secel zan mitrev :)))) ako gi najdam delovite... ke gi slikam i ke vi vi dadam da gi vidiite :)

Потсети ме да не ти давам кругче со колата :D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #13 на: 22 Февруари 2011, 10:12:05 am »

Потсети ме да не ти давам кругче со колата :D

Ako preezivee kaj mene... na atest, cel zivot ke e zdrava kolava :)

Отсутен Dean

• Редовен