рајко на стартот пропушти шанса да ќорне трето место. ко да упрпа
Немаше ич простор, премногу беше избуткан, Алонсо највише доби од таа ситуација, а педерот на старт пак ќе му беше крив Рајко ако се лупнеа, пак тргна да го бутка надвор од патека.
Ништо не се случуваше посебно али интересна трка бидејќи фетел победи алонсо позади а маслинката ептен позади што друго да посакаш.
А колку само патетично звучеа од ферари кога видоа дека маса се доближи до алонсо и му кажаа дека алонсо забрзал. Навистина жално.
И поздрав до маслинката со песната
На крајот требаше гангам стајл кога вееше знамето да игра ќе беше поинтересно. 
Битно ти задовлен си со Раиконен, реално ова му е максимум.
Реално, тоа е максимум на болидот на Лотус, којшто после летната пауза не доби никакви подобрувања, а конкурентите отидоа напред. Него ти кажи ми кој им е максимумот на Ферари, да не можат титула да видат 5 години и стално некој друг да им е крив и да се плука кон човекот којшто им ја донесе последната радост. Знам како ти е и мене ми се досадни ред бул кои што имаат супериорен болид, а петлето стекнува репутација на врвно шофериште на сметка на болидот.
edit: Патекава е тешко срање, нешто слично како што е и Сингапур и Валенсија сите нови патеки кои врска си немаат. Ама јебига Берни во потрага по огромен профит подзаборави на некои легендарни патеки, ама јебига побитно е на шеикот кејфот да му се напраи или на некој ултра милијардер, а трибинине што зјаат празни тоа нема врска.