Браво за Хамилтон, му спремија добар болид и тактика и си ја истера цела трка од почеток до крај без грешка, си фати убав ритам и само дефект на болидот можеше да го симне од прва позиција. Кај Ферари се гледа напредок, а супериорноста на болидот Алонсо многу убаво ја искористи во првите 2 круга каде што ќари 3-4 позиции и си најде во добра позиција за понатамошен прогрес. Маса ме изненади, но ќе да е до ферарито. Перез влезе у ритам и леташе по патеката, алал да му е. Раиконен уште еднаш покажа дека токму поради него, Лотус е таму каде што е сега. Болидот пак им беше точак, браво за Кими што успева на секоја трка да извади и повеќе од максимумот и со тоа ептен им квари работа на посупериорниве у генерален пласман, каде што не верувам дека ќе го задржи тоа 3то место што сега го има, освен ако лотусот не почне некако магично да биде побрз и покомпетентен.
Интересно беше кога Алонсо почна да му се доближува на Маса, и по тим радио на Маса му викаат: you need to manage the tires, Alonso is behind. Еден или два круга подоцна на Маса по тим радио: Alonso is 0.9s behind, he can use the DRS, keep looking for the tires.

Прееска на Ф1.ком налетав на интервју со Рајко, каква тачка е типов, еве зашто:
Q: What’s still the best thing about being a Formula One driver?
KR: For sure not talking to the media. I am not a big fan of b*llsh*t questions.
Q: So what kind of questions are you happy to answer?
KR: Such a question doesn’t exist!
Q: Who is the logical winner for you?
KR: Ask me after the race - I have never pretended to be a soothsayer.