Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1665367 пати)

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1930
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #9375 на: 22 Март 2017, 01:05:56 am »
Има веб девелопери на форумов? Или пак некој кој што е поврзан на некаков начин со таа бранша? Пишете ми во пп да ве прашам за некој совет :) .
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #9376 на: 22 Март 2017, 05:41:54 am »
Пиши јавно, може ќе му помогнеш на некој во слична ситуација, освен ако не е нешто лично. Да не се фалам ама јас сум Интернет Господ ;D
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1904
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #9377 на: 23 Март 2017, 20:57:14 pm »
Го гледав овој модел на десктоп во Нептун https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=2_22&product_id=223447 ваше мислење за цената дали е ок спрема тоа што нуди ?

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9230
  • Пичлеме
« Одговори #9378 на: 23 Март 2017, 20:59:08 pm »
Ти пишав баш за него во темата на Димитар:
Оваа конфигурација ич не ми се допаѓа. Матична плоча од евтините, безвеза графичка, хард диск со 5400 вртежи...
Не би давал пари јас за оваа конфигурација.
А да, Pentium Kaby Lake (G4560) е скоро дупло поевтин, а во перформанси е тука некаде со I3 шеста генерација...

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5484
  • Пиши лаже
« Одговори #9379 на: 23 Март 2017, 23:45:37 pm »
Го гледав овој модел на десктоп во Нептун https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=2_22&product_id=223447 ваше мислење за цената дали е ок спрема тоа што нуди ?
Не работи линкот, избришан е продуктот изгледа. Како и да е, сигурно не вреди за тоа што нуди и е подобро да се склопи посебно конфигурација. Ако не си склопувал досега сигурно ке се најде некој да ти помогне (ако нема, повели на кафе јас ке ти склопам). Многу подобро ти е така, него ли готова конфигурација од нашиве фирми.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #9380 на: 24 Март 2017, 10:09:15 am »
Точно, ама ако ги купиш деловите од неколку различни фирми ? Сите се со различна гаранција.
Ако почне да го зеза компјутерот ? А не знае колегата да направи дијагностика ? Не знам ни кој дел е што, не знае ни да ги извади ?

Заштедувањето на 1500 денари некогаш и глава може да те боли, особено ако не се разбираш.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен amater

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 159
« Одговори #9381 на: 24 Март 2017, 12:30:33 pm »
подобро сам да си одбереш делови од иста фирма, ќе ти го склопат гратис
готова конфигурација со релативно скап процесор, ефтина матична и некое кинеско delux напојување
куќиштето сигурно нема ни usb 3.0 напред, матичната само vga (d-sub) конектор за монитор, дигитални нема
за 200ден можеби има многу подобра матична, за 300ден побрза графичка

@Kozanostra
кажи буџет ќе ти дадеме предлог што е најдобро за парите

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #9382 на: 24 Март 2017, 15:27:18 pm »
Па тој ми е буџетот како тој што е на линкот компјутерот до кај 23-24000 ден инаку незнам Boshe зошто не го отвара линкот кај тебе кај мене го отвора и го има во Нептун компјутерот 23999 ден само тој е по таја цена неможеш да го утнеш еве перформанси.................. Personal Computer
 • CPU:Intel Core i3-6100 Processor   (3.70GHz,3M Cache)
 • Chipset:Intel H110
 • nVidia GeForce GT730 2GB
 • Интерна меморија:8GB DDR4 2133MHz
 • Hard Drive 1TB SATA,5400rpm/min
 • USB 2.0,USB 3.0,D-Sub,RJ45
 • Keyboard+mouse ...... Инаку нема проблем кој работи од вас клабери со компјутери може слободно да понуди нешто и да напомнам дека компјутерот го земам за децата сакаат да ги играат овие поновиве игрици бидејќи овој што го имам моментално не ги тера поновиве игри ......

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #9383 на: 24 Март 2017, 15:32:05 pm »
Како бе 5400рпм диск во 2017та дамуеам, на најголемиот душман не би му го ставил тоа
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34539
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #9384 на: 24 Март 2017, 15:40:29 pm »
Како бе 5400рпм диск во 2017та дамуеам, на најголемиот душман не би му го ставил тоа

Тоа е трендот. 5400rpm тврди дискови за data retention & security со големи капацитети, ниска потрошувачка и ниска цена, спарени со брзи солид стејт драјвови.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55335
  • Махер
« Одговори #9385 на: 24 Март 2017, 15:47:43 pm »
Не го напоменал јасно ССД дискот.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #9386 на: 24 Март 2017, 17:28:44 pm »
Точно, ама ако ги купиш деловите од неколку различни фирми ? Сите се со различна гаранција.
Ако почне да го зеза компјутерот ? А не знае колегата да направи дијагностика ? Не знам ни кој дел е што, не знае ни да ги извади ?

Заштедувањето на 1500 денари некогаш и глава може да те боли, особено ако не се разбираш.
Деловите се 90% со исти продажни цени во сите ит фирми. Се на се, нека има 700,800 денари +- на комплет. Работата е каде ке му дадат цени поф тие продажните, па тогаш ќе има разлика. Гаранција даваат (скоро) сите исто, додека пак тоа ако се деси проблем е веќе друга прича.

Па тој ми е буџетот како тој што е на линкот компјутерот до кај 23-24000 ден инаку незнам Boshe зошто не го отвара линкот кај тебе кај мене го отвора и го има во Нептун компјутерот 23999 ден само тој е по таја цена неможеш да го утнеш еве перформанси.................. Personal Computer
 • CPU:Intel Core i3-6100 Processor   (3.70GHz,3M Cache)
 • Chipset:Intel H110
 • nVidia GeForce GT730 2GB
 • Интерна меморија:8GB DDR4 2133MHz
 • Hard Drive 1TB SATA,5400rpm/min
 • USB 2.0,USB 3.0,D-Sub,RJ45
 • Keyboard+mouse ...... Инаку нема проблем кој работи од вас клабери со компјутери може слободно да понуди нешто и да напомнам дека компјутерот го земам за децата сакаат да ги играат овие поновиве игрици бидејќи овој што го имам моментално не ги тера поновиве игри ......

У глобала океј, освен графичката и хдд. А и куќиштето нема 3.0 како што рекоа. Напојување, може да поминеш и ефтино со некое од 1200,300 денари ако не ти се даваат пари за квалитетно.
Затоа и реков дека нашиве ит фирми имаат јаки конфигурации. :)

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #9387 на: 24 Март 2017, 22:04:25 pm »
Ova e olikomerc od forumov klaberot? https://www.facebook.com/OLIKOMERC/?fref=ts

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2830

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #9389 на: 24 Март 2017, 22:40:59 pm »
Тој е да, контактирај го ке ти среди добро пц.