Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1676067 пати)

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1287
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #5475 на: 04 Јуни 2014, 16:34:53 pm »
викаш нешо хардверски до маусов да е?

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #5476 на: 04 Јуни 2014, 17:45:09 pm »
Јас имав таков проблем со стариот глушец. Копчето обично се отпушта после долго користење и некогаш знае да регистрира клик повеќе.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5405
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #5477 на: 04 Јуни 2014, 20:20:07 pm »
дечки заш маусов ми клика два пати понекад?? еден другар ми рече вирус било, пуштив скен најде 3 ги избришав и пак истото
Леткумот во рака, и мењање клик тастерот со некој од неисправен (или стар било каков) маус. Преферабилно со среден тастер, или десен (тие се понеамортизирани).

Целиов муабет е ако имаш добар бренд маус, ако збориме за некое ѓубре од 150денари... тоа веднаш мењај го со друго ѓубре од 150ден (или со асален маус).  ;)

П.С. тастерот е 99.8989812412% отиден и нема да се „отпушти„ со масажи со сензуални масла, ниту со никакво долго или кратко користење (или со баење на бајачка)... тотално рандом се манифестира „двокликот„. Всушност, тоа само ти личи на двоклик затоа што не држи контактот на тастерот.

Тест: пробај да шеташ помал прозор од некој програм (ноутпад на пример). Ако ти го „отпушта„ прозорот без ти да го отпуштиш тастерот... тоа е тоа (иако проблемот може ретко да се јавува па да не можеш лесно да го дијагностицираш).

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #5478 на: 04 Јуни 2014, 21:21:35 pm »
Само на тебе може да ти текне на есенцијални масла кога се збори за глувци.

Механизмот за кликање во тастерот после долго користење се расипува. Истото знае да се манифестира со премногу лабаво чувство на копчето, односно потребна е малку помала сила за да се кликне, не се слуша убав звук на кликање, регистрира повеќе кликови одколку што треба и тн.

На мене тоа ми делува како нешто во тастерот да попуштило, како да се опуштил некој еластичен лост или како и да е изведен механизмот што го враќа назат тастерот.

Проблемот станува се полош и полош додека еден ден не го акнеш од земја и решиш да си земеш нов глушец. Незнам како успеа Van да помисли дека го советувам да не се замара, дека проблемот ќе се среди со време или со масажа???

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #5479 на: 04 Јуни 2014, 21:35:43 pm »

Отсутен Darkovski

• Редовен
« Одговори #5480 на: 04 Јуни 2014, 21:55:43 pm »
абе па и вие :D хаха тоа ми беше прашањето само да знам дека е хардверски нешто да знам да го фрлам и да купам друг, иначе толку максимум 300 денари да е

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34542
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #5481 на: 04 Јуни 2014, 21:58:22 pm »
Хардверски е смени го. Ете ти изговор да си купиш поубаво глувче.
Имам А4теч профи гејмерски глувци што се релативно скапи ама не ги користам. Може да си избереш имам два модели. Едниот е X7 а другиот е сличен на него не знам точно кој модел. Употребувани се само 2 дена. За тебе 600 денари иако еден чини 1200.

Едниот

Другиот

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1997
« Одговори #5482 на: 04 Јуни 2014, 22:07:38 pm »
Јас имам ист како првиот веќе 3-4 год, одличен е.

Отсутен Darkovski

• Редовен
« Одговори #5483 на: 04 Јуни 2014, 22:14:52 pm »
Хардверски е смени го. Ете ти изговор да си купиш поубаво глувче.
Имам А4теч профи гејмерски глувци што се релативно скапи ама не ги користам. Може да си избереш имам два модели. Едниот е X7 а другиот е сличен на него не знам точно кој модел. Употребувани се само 2 дена. За тебе 600 денари иако еден чини 1200.

Едниот
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Другиот

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
добра понуда фаланга, ама пошто не сум гејмер ќе ми биде доволен некој од 200 денари :)

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1997
« Одговори #5484 на: 04 Јуни 2014, 22:16:38 pm »
Не сум ни ја гејмер ама знам дека нема да цркне за 2-3 месеци :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #5485 на: 04 Јуни 2014, 22:19:16 pm »
Ја сум кежуал гејмер, ама мене боље работа ми вршат ефтини мауси. Овие двата ги земав во потрага по маус за Call of Duty 4, ама не ми лежат на рака, јебига табиет, а одма после и престанав да играм и така ми стојат во фиока.

Отсутен Darkovski

• Редовен
« Одговори #5486 на: 04 Јуни 2014, 22:20:53 pm »
Не сум ни ја гејмер ама знам дека нема да цркне за 2-3 месеци :)
овој што го користам "Негејмерскиов" 4 години го користам секој ден, за нормална употреба Delux максимум 250 да сум го платил не памтам добро, така да немора да значи дека све што е ефтино трае 3 месеци ;)

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #5487 на: 04 Јуни 2014, 22:55:09 pm »
Добар маус не мора само за играње да се користи, и ќе трае повеќе од најевтините мауси. Јас мојот Логитеч МХ500 го користам над десет години!!!
Барем 3-4 пати му имам мењавано микропрекидачи, ама на таков глуфец вреди замарањето.  :)
(ако сакаш да мењаш, можам да ти дадам исправен микропрекидач)

И да знаеш за парите тие спомнатите А4 ти се топ понуда, од проверен човек.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #5488 на: 04 Јуни 2014, 22:58:52 pm »
Нови се маусите. Дали имаат по 100 клика :) Кој друг сака нека каже. Ја имам преку 7-8 мауси дома, немам што да им правам.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #5489 на: 04 Јуни 2014, 23:01:37 pm »
Нови се маусите. Дали имаат по 100 клика :) Кој друг сака нека каже. Ја имам преку 7-8 мауси дома, немам што да им правам.

Набави мачка под итно