Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1675525 пати)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5484
  • Пиши лаже
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #4590 на: 25 Декември 2013, 02:52:01 am »
Јас Асусов го земав од АМЦ, баш ке прашам деновиве дали има можност за такво нешто.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Maks

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 253
    • RACE CHIP
« Одговори #4591 на: 25 Декември 2013, 09:12:51 am »
Jas od licno iskustvo vo poveke oblasti svativ sto e pomala firmata so koja sorabotuvas ili kupuvas e mnogu podobra za sorabotka otkolku golema firma.

1. servisot/uslugata e mnogu pobrza.
2. ako za nesto moze da se progleda niz prsti se progleduva,dodeka vo golemite servisi bas im cue dali ke ti zavrsat rabota ili ne.
3. se pravat uslugi , otstapki koj ne mora da se napravat.
4. na backup skoro stalno mozes da racunas besplatno,dodeka vo pogolemite ne gi interesira dali imas dokumenti i sliki od cel zivot...
5. u pomala spedicija si prv i DENES e izvadena robata,u pogolema CEKAJ utre, zadutre...... bolen bil soferot,nema koj da gi odnese dokumentite ..... a imaat 50 vraboteni i takvi sranja.

......

i da ne prodolzuvam. jasno vi e sto kazuvam.

Kako i da e kako sto kazav od moe iskustvo,pomali firmi se mnogu pousluzlivi od pogolemite kaj sto moraat da sledat protokoli ILI samo se krijat pozadi niv.

Штета што не сум се родил 30 години порано.
Сакам коли од железо не од пластика,пластични имав пред пубертет.  

FrontWD Sucks!!!

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #4592 на: 25 Декември 2013, 22:37:25 pm »
Ме убедија дека напојувањето не било под гаранција ич. Можело денес да го купиш и утре да ти изгори од X причини, како на пример неисправност на мрежата и слично... триста глупости ми накажаја и плус го држеа 2 недели на сервис компјутерот за џабе(а стариот го продадов пред тоа) па ми пукна филмот, си го зедов таков и до ден денес на крајот го гасам од назад (0/1 дугмето)  :)

ако си купив куќиште од 1000 денари тогаш нема гаранција, никој не дава гаранција на такво

и се сложувам со Макс
Кога нешто треба да се земе/потпишат фактури, компензации, одобрениа од ЕуроМедиа сега по ново Нептун Македонија или па недај боже од ТехноМаркет ќе ти се одмили животот
во помала фирма е многу подобро. Е сега газдата ти стои над глава ама тоа е :)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7826
  • French diamond
« Одговори #4593 на: 26 Декември 2013, 01:16:55 am »
Конфигурација комплет, со монитор, тастатура и глушец.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4594 на: 26 Декември 2013, 07:49:52 am »
Peconi се слагам дека не треба да имаат гаранција напојувањата на куќиштата до 1000 денари.

Ние даваме 12 месеци на таквите и билансот е преку 200 рикнати напојувања за последните 3 години. Ќар до гуша.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #4595 на: 26 Декември 2013, 08:28:32 am »
Купив едно од тие куќишта со напојување летоска, го пробав на ладно без потрошувачи, слаба верба имам во напојување од 200ден. Вториот старт цркна или севкупно 5мин работеше. Не се ни мачев да барам гаранција.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34542
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4596 на: 26 Декември 2013, 11:10:14 am »
При Анхоч вие од АМЦ и СЕТ зимате...... коге веќе сте решиле од голема фирма да земате.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #4597 на: 26 Декември 2013, 12:25:03 pm »
со сесрдна помош од partition magic, успеав да го сјебам хард дискот на син ми. сега го пробувам ова, стигна до 4%

http://www.minitool-partitionrecovery.com/download.html

дрште среќа.

не за друго, има малиот цртано некои ствари во мспаинт и тие цртежи си ги поштуе, ќе му биде жал исто како и на мене ако му кажам дека се избришале. друго ќе преинсталирам, не е трагедија

иначе, тргнав да инсталирам edubuntu на компјутерот на малиот, но веќе погодувате во кој чекор заглавив  >:(

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #4598 на: 26 Декември 2013, 14:15:49 pm »
Partition find and mount на Hirens cd. Пробај

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7638
« Одговори #4599 на: 26 Декември 2013, 15:23:18 pm »
При Анхоч вие од АМЦ и СЕТ зимате...... коге веќе сте решиле од голема фирма да земате.

Пазарам од Анхоч и од СЕТ...  4-5 лаптопчиња од анхоч, сега за сега проблеми никакви. Моето ПЦ, надградби ова она од СЕТ, исто сега за сега проблеми никакви :)  Не знам зашто ги ругаш СЕТ толку многу ;D А амц, не ги ни спомнувам...

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #4600 на: 26 Декември 2013, 15:40:40 pm »
Фалангич, купував релативно ефтино куќиште без фенсерај со попристојни компненти внатре. Скоро сите компоненти ги купив од Анхоч, конкретно Gigabyte графика и матична, i3, дрн дрн, напојување Cooler Master. Ќерка на колега, побитно беше тастатурата да е убава (а сетот беше далеку поскап) отколку куќиштето.

Отсутен Maks

• Јуниор
  • **
    • RACE CHIP
« Одговори #4601 на: 26 Декември 2013, 16:56:07 pm »

Пазарам од Анхоч и од СЕТ...  4-5 лаптопчиња од анхоч, сега за сега проблеми никакви. Моето ПЦ, надградби ова она од СЕТ, исто сега за сега проблеми никакви :)  Не знам зашто ги ругаш СЕТ толку многу ;D А амц, не ги ни спомнувам...

ne ti se pogodilo da go osetis od SET zatoa :)

nikogas i da ne osetis.  ama koj go primil znae.

FrontWD Sucks!!!

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #4602 на: 26 Декември 2013, 17:00:25 pm »

nikogas i da ne osetis.  ama koj go primil znae.

Добро, зашто ако така кога ќе го примите не напрајте прогресија во примањето, па фино лепо да го примат они од Инспекција?

Отсутен Maks

• Јуниор
  • **
    • RACE CHIP
« Одговори #4603 на: 26 Декември 2013, 17:02:36 pm »

Пазарам од Анхоч и од СЕТ...  4-5 лаптопчиња од анхоч, сега за сега проблеми никакви. Моето ПЦ, надградби ова она од СЕТ, исто сега за сега проблеми никакви :)  Не знам зашто ги ругаш СЕТ толку многу ;D А амц, не ги ни спомнувам...

nikogas i da ne osetis.  ama koj go primil znae.

Добро, зашто ако така кога ќе го примите не напрајте прогресија во примањето, па фино лепо да го примат они од Инспекција?

si slusnal za muabetot za edni majka za drugi makea?

epa isto i so inspekciite :) ako me razbiras so ti kazvam.

FrontWD Sucks!!!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4604 на: 26 Декември 2013, 18:54:10 pm »
Макс, Крел, Симо, Фаланга, Peconi, долго време соработуваме, сте осетиле ли некогаш неправда од наша страна ?