Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1674783 пати)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #3885 на: 16 Септември 2013, 21:56:27 pm »
А што тоа?
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
« Одговори #3886 на: 16 Септември 2013, 23:39:30 pm »
Компјутерџии, ај тука да прашам нешто.
Дајте некои понуди, да склпам некоја конфигурација, ама поасолна и да ми трај поќе време. Не играм многу игри, ама ко ќе ми се игра сакам да можам то шо ми се игра то да играм без да кочи. Пример гта 4, 5, сега други шо има јаки шо си барат многу итн. Друго ми треба да има обавезно тв картица, да можам телевизија да гледам, да не купвам и тв нема кај да го чувам. И еден монитор. Буџет крајна цена 60 000 ден. Е сега прашање е дали ќе ги обезбедам парите за месец, два, после нова година итн.
Сакам да видам прво шо можи да се склопи, ако нема нешто асолно, да почекам до напролет можи ќе подпаднат цените.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #3887 на: 16 Септември 2013, 23:58:12 pm »
Никогаш не сум имал компјутер со Тв картица и тој да работел како што треба.

Отсутен Dekio7

• Редовен
« Одговори #3888 на: 17 Септември 2013, 00:00:53 am »
Зошто, во шо е проблемот? На стариот имав картица и добар беше, со повремени испади, веќе е стар, сакам да го сменам.

Отсутен SimulatoR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 242
  • Let's see you? :)
    • https://www.facebook.com/SimulatoR.M3
« Одговори #3889 на: 17 Септември 2013, 00:11:29 am »
Јас на мојот ПЦ имам Тв картица и тоа кинеска ја најдов на циган пазар за 40 ден и еве и
ПЦ и ТВ картицава работат 7 год без проблем инаце ПЦ е старо 8 год.

@dekoi07

моево пц како што пишав е старо 8 год а мозам да не рецам да пуштам баш све
инаце е

Интел Пентиум Е5200 дуал-коре 2.5гхз
4 гига рам  и
Нвидиа ГеФорц 9400 ГТ 1.5 ГБ

и си пишта баш све како на пример :

Tony Hawk 4
The Lord of the Rings Online
Command And Conquer 4 Tiberian Twilight
MaxPayne3

И други ситни како што се генерасл 1 и 2 старите варкрафт ( дота ) кантер ид идр
башка од програми се

Nero10
CorelDRAW Graphics Suite X6
CorelCAD 2013
Photoshop ElementsandAdobe Premiere® Elements
и многу други посити програми .
Try Not to become a Man of Success, but Rather
Try to become a Man of Value

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #3890 на: 17 Септември 2013, 00:14:02 am »
Навистина не знам...

Отсутен SimulatoR

• Јуниор
  • **
« Одговори #3891 на: 17 Септември 2013, 00:20:47 am »
Искрено за мене можам да кажам дека не се замарам за Пц во дали е ПРо или пак КРШ,како останати те
па да се замарам дали оваа графичка била незнам ваква или онкава па процесорот
бил со незнам колку херци меци или гига бити и на каков кеш работела Ама ич не се замарам
у првата продавница си влегов кога го купував ПЦ ( АМЦ ) добар ден добар ден сакам да си купам
компјутер,дечкото ми вика имаш ли идеја што како јас му викам само да ми пушта игри бес да се замарам
и да можам да работам програми тие и те програми му кажувам , ми вика
до колку пари сакаш, јас културно му викам имам во мене 20.000 ден дечкото седува на ПЦ и ми вика имаш
ова и ова со ова и ова толку пари му викам пакувај башка ми остаа пари за кафе и сок во соравија и сеќен накај дома
со ПЦ под мишки.

Да си тупам мозок немам намера така да секој година излагаат све подобри и подобри ќе си гурм
со овој до кога не испушти душа после патиките по ноги во првата продавница ќе си купам пак друг и чао пријатно.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #3892 на: 17 Септември 2013, 00:23:00 am »
Ех тој македонски начин на размислување :D

Отсутен Dekio7

• Редовен
« Одговори #3893 на: 17 Септември 2013, 00:26:50 am »
Епа сега барам компјутер да можам да ги играм новите игри и тие шо ќе излезат во догледно време, неможам да земам од 20 000, ќе биди сличен како стариот и ќе треба да го сменам в година. Најдобро е да се распрашам прво кај тие шо се разбират салам, па ќе размислам, сепак 1000 евра не е мала пара.

Отсутен SimulatoR

• Јуниор
  • **
« Одговори #3894 на: 17 Септември 2013, 00:34:12 am »
Значи јас ти кажувам за пред 7- 8 год така се и да сакаш за тие пари можеш да си земеш ПЦ саглам,
е сега ако сакаш да се ( фраерисуваш ) да можеш и ке фукнеш 1000 евра од чалам, но до 500 евра имаш
бонбона ПЦ за твоите домашни потреби.Моево ПЦ пишав колку е старо и пишав кој игри ги играм и
супер си оди , значи и ти мора да си знаеш што играш и што програми работиш па да си бараш ПЦ
а во случај да незнаеш што играс и што програми работиш ондак 2000 евра у џеб и у продавница
па после ќе бидеш највечи фраер у малоо.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #3895 на: 17 Септември 2013, 00:35:54 am »
i5 3570k, ASUS P8Z77-V LE, ASUS GTX660 TI ( или 760 ),Kingston HyperX Blu 8GB 1600MHz ( 2x4gb ),Corsair Gaming Series, 700 Watt/CoolerMaster GX 750W Bronze  ( нек се има ) и мислам дека остануваат пари за останати тракатанци што требаат како кукиште, тастатура, маус, звучници монитор..

Отсутен Dekio7

• Редовен
« Одговори #3896 на: 17 Септември 2013, 00:41:23 am »
Не е работата за фраер, работата е шо сакам да играм то шо ќе ми се игра во моментот, пример ја чекам ГТА 5, која ќе бара посалам компјутер. И ко ќе го купам компјутерот ќе оди едно 10 години, еднаш фрлам пари ама сакам да трај, со повремени испади, ќе се расипи нешто ќе смениш, ама пак пари за цел компјутер тек по 10 години.

@Darth Фала, утре ќе се распрашам шо цена е ова. Ќе можат да се играт нови игри? Имаш некое искуство со ваква конфигурација?

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #3897 на: 17 Септември 2013, 00:44:11 am »
Со оваа конфигурација мислам дека наредните 3/4 години ќе ги истераш без проблем :)
Јас моментално сакам i5 3570k и maximus gene V, но тоа не ти е потребно освен ако не клокаш многу високо. Можеби малце да ја помине ова границата затоа што не ја склопував по продажни цени па да сум утнал негде затоа што на памет сметав..

Отсутен SimulatoR

• Јуниор
  • **
« Одговори #3898 на: 17 Септември 2013, 00:48:32 am »
И да сакаш неможеш да играш што ти душа сака со едно ПЦ 10 год, затоа што секога година
излагаат игри и програми боли глава така да таа мода неможе да се прати освен ако не си
парајлија па да си купуваш секоја година графичка или рам меморија да доставаш или пак на секоја
2 година нов ПЦ .
Ете ти пишав јас со моите перформанси што играм нека излезе и ГТА 5 и таа Ќе ј ставам па ќе видам
дали мозам да ја играм или ,
затоа ти викам мора да знаеш ШТО САКАШ неможеш со еден К** да е**ш
две П****А тоа ти е поентата

Секога година излгаат игри програми што неможеш да ги ставиш во ПЦ од проста причина што
или ти е слаба графицката или немаш доволно рам или процесорот е спор .

Отсутен Dekio7

• Редовен
« Одговори #3899 на: 17 Септември 2013, 01:00:54 am »
Епа зато сакам малце појак компјутер за да играм 3-4 години без проблем, па после ако треба нешто и да се надогради, друга графичка итн. Колку појак комп. земам сега толку поќе години ќе можам да ги играм новите игри. Ако земам сега еден кнап за сегашните игри, веќе за та утре шо ќе излези игра ќе можам да се сликам.
Првите неколку години се важни, после ќе се задоволиш со старите игри и така ќе поминат 8-10 години и ќе си купам нов. Стариот комп. го купив 1000 евра, 8-9 години е. Исто ќе биди и со новиот.