Шит џаст гот „интерестинг“...
Синоќа пак го пуштив компјутерот, па се реши да прави "Automatic Repair". Појма немам какви чекори биле преземени при таа активност, но сабајлево кога видов, ми го даде логин скринот на Виндоусот. Нормално, се израдував. За жал, џабе :/
Се логирав во Виндоус, и почна да ми јавува грешки за мртви линкови до Н: партицијата итн итн. Не можев да отворам Експлорер, да видам дали воопшто ќе го регистрира хардот. Таскбарот не функционираше, па го гасев со шорткат преку тастатура (таа и маусот си работеа нормално). Релативно нормално си направи шат даун, и не го пуштив пак, пошто требаше да идам на работа.
Е сеа, сумњата ми е дека ми отишол хардот јабана. Претходно имав некои проблемчиња со хард(овите), ама испадна да проблемчињата да бидат решени со смена на САТА кабел. Мислам дека сега не е тоа случај, а се надевам дека можеби повторно е.
Планирам да го отштекам тој хард, да видам Виндоусот како ќе се понаша. Ако е во ред, онда сакам да го штекнам на лаптоп, да видам дали ќе работи како што треба, сосе партиции, сосе све. Доколку е рикнат, пичка ли му матер, не мораше сеа. 100 години немам бекап направено