Автор Тема: Сеат Леон 2011  (Прочитано 52620 пати)

Отсутен Деки

• Редовен
  • Пораки: 1534
Одг: Сеат Леон 2011
« Одговори #210 на: 26 Декември 2012, 16:58:13 pm »
коа стаив украсот за издув татко ми рече: што си турил толку дебела цевка бе на трки ли ке идеш ;D ;D . А други работи нема пиметено што ставам а нема ни да примети пошто не го интересира а не ми ја ни вози колата.

Хахаха... ;D  Јас па нонстоп се карам со татко ми, не е моја колата, а јас моментално си ја правам, си ја дотерувам, и нешо коа ке ми рече  не прави тоа не фрлај пари ова она, тоа највеке ме нервира :)  Друго е кога е твоја колата... xD

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #211 на: 11 Јануари 2013, 21:52:09 pm »
Ставив вчера лед сијалички што светат на табличката позади, мораше да стават по 2 резистори на една сијаличка за да не ми јавува грешка за изгорена сијалица, иначе многу добро светат, пробав да сликам за да видите како изгледа ама не можев блицот да го изгасам на тел и лошо се гледа на сликите. Сега завршив со осветлувањето сега имам лед и во кабина и Philips H7 бело што светат средно и позиција  :D

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 402
« Одговори #212 на: 15 Јануари 2013, 14:34:06 pm »
браво! Најдобар ефект се постигнува со ледот како кај тебе кога е направено. Бела кола, регистрација без држачи и одстранети црвени линии на таблицата.
Мора да сликнеш некое фото од таблицата и ако не ти е тешко дур е по светло надвор ме интересира како светат и филипсот напред што ги имаш H7.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
« Одговори #213 на: 15 Јануари 2013, 14:58:39 pm »
Каде ги набави ледовите за таблица?

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
« Одговори #214 на: 16 Јануари 2013, 00:48:33 am »

Еве слика од ледовите на таблица. Инаку ги земав од Carner со се резистори и ми ги монтираа бесплатно.
браво! Најдобар ефект се постигнува со ледот како кај тебе кога е направено. Бела кола, регистрација без држачи и одстранети црвени линии на таблицата.
Мора да сликнеш некое фото од таблицата и ако не ти е тешко дур е по светло надвор ме интересира како светат и филипсот напред што ги имаш H7.
Врати се 2 страни наназад имам ставено слики од H7 Philips BlueVision Ultra како светат.

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 402
« Одговори #215 на: 16 Јануари 2013, 11:02:39 am »
Ги имам видено, но сликата е ноќе и на бензиска. Ме интересира и на дневно светло (пред да стемни шо се велит) како светат :)

btw таблицата изгледа топ!

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #216 на: 21 Јануари 2013, 02:52:05 am »
Eve vi edna sporedba so obicna halogena sijalicka, ima razlika i toa ogromna, mozat da vidat i oni sto vikaat deka seisto e, i deka nema nikakva razlika
http://www.youtube.com/watch?v=lY3qvtXNvtg ;D ;D ;D

Отсутен ivan_93mk5

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 91
« Одговори #217 на: 22 Јануари 2013, 00:23:39 am »
Саше кај мене на  Голфот на компјутер не јавува кога ке ја извадам сијаличката дека е изгорена значи дека може да ставам јас боилокакви лед на табличката :D

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
« Одговори #218 на: 22 Јануари 2013, 16:03:13 pm »
Епа можно е да нема таква опција, а ако сакаш можам да пробаме моите да ги ставиме кај тебе само ледовите и ке провериме ако не јавува грешка ке си купиш какви сакаш, а ако јавува грешка ке мораш резистори да ставаш.

Edit:Кога ја возам колата по мали нерамнини се слуша крцкање на пластика во столбот мегу двете врати од совозачката страна. Е сега работата е што во последно време почна посилно да крцка и многу нервира. Се јавив во сервис им кажава што како и ми закажаа во четврток во 8 часот. Звукот денес се изгуби и сега не знам дали даја носам или не затоа што коа ке седнат да ја пробаат нема да осетат ништо. Или да ја однесам да им кажам од каде идеше звукот (ако не прокрцка пак) па да ги извадат тие пластиките да видат да притегнат или евенуално да не има нешто откачено, инаку до сега стално така правеше де има звук де нема.
« Последно менување: 22 Јануари 2013, 16:20:36 pm Sashe90 »

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #219 на: 22 Јануари 2013, 16:58:46 pm »
Носија , нека проверат коа веке си закажал...

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #220 на: 22 Јануари 2013, 17:38:56 pm »
Кај мене на температури околу 0 степени крцкаат пластиките на шалт таблата, чим се загрее кабината нема никакво крцкање, можно да ти е од тоа :)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #221 на: 22 Јануари 2013, 17:55:43 pm »
секако,кај сите се случува тоа кога се ладни пластиките

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
« Одговори #222 на: 22 Јануари 2013, 21:52:42 pm »
Znam deka ima vlijanie temperaturata ama se nekako mislam deka ne e nesto pricvrsteno ko sto treba ili ima nesto otkaceno zatoa sto I koga bese toplo istiot zvuk se pojavuvase.

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 963
« Одговори #223 на: 22 Јануари 2013, 22:45:07 pm »
Епа можно е да нема таква опција, а ако сакаш можам да пробаме моите да ги ставиме кај тебе само ледовите и ке провериме ако не јавува грешка ке си купиш какви сакаш, а ако јавува грешка ке мораш резистори да ставаш.

Edit:Кога ја возам колата по мали нерамнини се слуша крцкање на пластика во столбот мегу двете врати од совозачката страна. Е сега работата е што во последно време почна посилно да крцка и многу нервира. Се јавив во сервис им кажава што како и ми закажаа во четврток во 8 часот. Звукот денес се изгуби и сега не знам дали даја носам или не затоа што коа ке седнат да ја пробаат нема да осетат ништо. Или да ја однесам да им кажам од каде идеше звукот (ако не прокрцка пак) па да ги извадат тие пластиките да видат да притегнат или евенуално да не има нешто откачено, инаку до сега стално така правеше де има звук де нема.

и јас го имам тој проблем али сеуште не сум отишол да прашам што е работата.. ај ако дознаеш нешто пиши :D

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
« Одговори #224 на: 22 Јануари 2013, 23:39:55 pm »
ке им ја остаам у четврток па ке видиме ке пишам тука ке видиш.