Автор Тема: Најдобри автомобили ( воедно мотори ) за тјунирање - Мислења и искуства  (Прочитано 8312 пати)

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 525
Мислам дека би било интересна тема да се споделат мислења кој според вас автомобили, воедно мотори би биле најдобрите за тјунинг. :)

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1815
Ubava tema, no mislam deka veke ima vakva tema...
Never drive faster than your Angels can fly.

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
Има за најдобра тјунирана машина, али која би била идеалната како од мотор така до надворешен изглед мислам дека нема. Ако се лажам се извинувам.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
c20let?

6.0 V12 48v TDI CR DPF ?

15.6 V8 DC16 ?

Зависи до кај ти стига чергата...

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
Да не е сега некој утопија тјунинг на Ферари или незнам некоја таква машина .. За нормален стандард :) Некое аутце да се скоцка али да е 'оса' :)

п.с Не ја креирав темава за препорака лично за мене, туку општо со цел да се роди некоја идеја за вас поискусните, па и за нас лаиците со ваша помош во иднина да се направи некој проект, а воедно и дружење ке падне со самото тоа. Има добри познавачи и идеите заеднички добро ке ни дојдат на сите се надевам :) Поздрав од мене !

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
C20LET мислам дека е најтјуниран на нашите простори.

Отсутен mondeo_2.5_v6

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 177
spored mene zetec-ot od ford sho e 2.0 16v ima golem potencijal za tjuniranje :D ne deka c20let-ot nema ali i zetec-ot ne e losh :)
Horsepower makes you go fast,TORQUE ruins your internals :D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција

По тјуниран од Застава? Нема шанса!
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning

Не само на нашиве, ама ме замисли гОЈДО со застава.. ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218

Не само на нашиве...

Brazil... ;D

Steta sto nema pokvalitetni gumi i 4x4..

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7278
C20let ко што спомнаа поголемиор дел, но по поново гледам и доста TFSI, ете го 2fast како пример ...

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
Со Чип тјунингот сега скоро секој турбо мотор се тјунира. :)

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 560
C20let jas bar taka mislam dobar motor brz motor so malku pari skoka mn na snaga, e sea moznoe i 1.8 t na seat,vw, legenadrniot GTI vo atmosverci ama kako c20let i GSI atmosvercite ne se tunira niso poveke
:D :D :D

Отсутен mrmut

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 731
    • http://VisitsToMoney.com/index.php?refId=601060
Во светски рамки моторите на VW Aircooled се во првите 5 од нај тјунираните мотори а за друго незнам може да се уверите во тоа колку марки на тјунинг опрема прават делови за овие мотори Type1 и Type4 а ако прашувате колку кошта еден ваков мотор барем 200HP не е многу пари 1000е со нејзината каросетија од три скрстени плехчиња т.е. празна тежи не повеќе од 780кг и погонот одпозади може да постигне време на 402метри помалце од 13 секунди (ова незнам дали е доволно брзо за наши простори и услови) а и доста погодени каросерии за стилсо изразување ;D.
На нашиве простори освен Грција нема вакви Буби ама затоа грците имаат профи неколку и за драг и за круг и брдо.

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
Предлог машинче во стилот на корса, клио, 106ка .. некое такво мало количе ? Приоритет на изглед да паѓа во око :)
« Последно менување: 02 Март 2012, 03:42:18 am Ucenik »