Автор Тема: Avto navlaki  (Прочитано 34239 пати)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3039
Avto navlaki
« на: 17 Февруари 2011, 00:21:31 am »
Me interesira sakam da si stavam navlaki vo kola ama od eko koza ( zasto pravata koza e mn skapa ) pa dali nekoj ima iskustvo so vakvite odnosno, dali ubavo izgledaat po moznost da ne se razlikuvaat epten od fabrickite i dali ima nekoj iskustvo so ovaa eko koza zasto ne sum bas upaten, dali se guzva, kako se odnesuva vo leto/zima...ako znaete koj izrabotuva takvi navlaki, znam za samad i treba da pominam ama zasto mi e epten otpat vaka da prasam za mislenje...sekoe mislenje e dobredojdeno :D fala odnapred :D

Отсутен Zvrki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 396
Одг: Avto navlaki
« Одговори #1 на: 17 Февруари 2011, 09:58:18 am »
Od eko koza ni slucajno da ne si napravil navlaki :). Vo leto ke ti se poti made, a zime ke ti smrzne :). I da se guzvaat posle nekoe vreme. Ako ti treba nesto poveke pisi mi privatna poraka ke ti dadam i kontakt kade da ides da prasas i da ti napravat.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1316
« Одговори #2 на: 17 Февруари 2011, 10:12:29 am »
зошто приватна ,стави број јавно и кажи кој прави. и мене ќе ми требаат навлаки.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Zvrki

• Јуниор
  • **
« Одговори #3 на: 17 Февруари 2011, 13:10:37 pm »
Coekov sto go znam jas momentalno mi go pretapaciruva golf-ot neprai navlaki nego toa e bukvalno pretapaciranje na sedistata. Originalniot stof si ostanuva odozdole a od gore dobivas dizajn i izgled kakov sakas. Mozes i ako sakas da smenis profil na sedista i sl. ako sakate takvo nesto kazete ke vi ostavam broj.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #4 на: 17 Февруари 2011, 13:17:39 pm »
Кај Авни ги правиш?
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #5 на: 17 Февруари 2011, 13:31:40 pm »
Ostavi ako ne e problem i otprilika za koja cena gi pravi ?

Присутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5501
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #6 на: 17 Февруари 2011, 14:00:21 pm »
Da ostavi broj zasto i jas sum zaenteresiran.
A sie so bilo koj materijal ili?
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Zvrki

• Јуниор
  • **
« Одговори #7 на: 17 Февруари 2011, 14:24:00 pm »
Znaci vaka. Coekot se vika IVO i rabotilnicata mu e pozadi Korcagin, odnosno karsi policiskata stanica Prolet vo starite kuki. Eve broj za informacija 071/285-050. Za polesna komunikacija Vasko vi dal broj. Pozdrav do site.

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #8 на: 18 Февруари 2011, 13:55:27 pm »
A kazi ako mozes cena barem otprilika zasto ne sum vo Makedonija pa ne mozam da se informiram...podrav

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1316
« Одговори #9 на: 18 Февруари 2011, 14:17:53 pm »
денес најверојатно ќе одам да видам за навлаки во самад и во еуростил.
какви искуства имате со навлаките од каде препорачувате,кој се подобри самад(бутел)  или еуростил(железара)?
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #10 на: 18 Февруари 2011, 14:56:16 pm »
Znaci vaka. Coekot se vika IVO i rabotilnicata mu e pozadi Korcagin, odnosno karsi policiskata stanica Prolet vo starite kuki. Eve broj za informacija 071/285-050. Za polesna komunikacija Vasko vi dal broj. Pozdrav do site.

Туу ова кај мене, позади куќа :) Немав појма дека имам нешто вакво во комшии. Зврки јави се ако доаѓаш навака, таман да видам како искочиле седиштата во голфот ;)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4968
« Одговори #11 на: 18 Февруари 2011, 17:36:56 pm »
денес најверојатно ќе одам да видам за навлаки во самад и во еуростил.
какви искуства имате со навлаките од каде препорачувате,кој се подобри самад(бутел)  или еуростил(железара)?
Јас имам во едно возило од едните во едно од другите, и двете до сега се топ. Со тоа што од еуро стил се 10години стари и ластиците се попуштени а овие од самад се 2.5 години стари и се ок

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6109
  • 69
« Одговори #12 на: 18 Февруари 2011, 22:31:30 pm »
Еве јас ке дадам едно видување за навлаките што имав прилика да ги ставам пред 9 години во еуростил кога и си ја земав колата...Седиштата се со рикаро калапи, возачкото беше оштетено, па ставиф навлаки кои и не се приметуваат дека се навлаки...Во принцип за ваквите седишта е многу проблем да се направат навлаки кои ке личат и кои ке лежат без да се приметуваат...Квалитетот е на одлично ниво...Алал да им се парите што ги земаа. Во меѓувреме си го направиф предното седиште, односно го однесов кај еден тапетар кој целиот свој живот го поминал работејќи на седишта...Седиштето ми го направи фабрика...
И решив и на задната клупа да ставам навлаки...Отидов летоска повторно во еуро стил, за големо чудо го имаше истото платно, но многу малку се разликуваше нијансата...Неприметно...Тоа не ми сметаше... Со образложение дека седиштата во мојата кола не се стандардни како кај сите 306, и дека е потребно да ги погледнат, да земат мерки, да ги запазат шавовите и кривините ги замолив тоа да го направат...Погледнаа и рекоа дека нема проблем и дека имале вакви еден куп направено...Ластикот на постоечките ми беше сива боја, и ми рекоа дека и новите ке ги направат со сив ластик...За неколку дена ми рекоа да одам да ми ги наместат...
Кога отидов првата работа што ја беа утнале беше ластикот со образложение дека девојката која гледала погрешно разбрала, запишала итн, па ми предложија да им ги извадам и предните за да сменат и на нив ластици...Во меѓувреме додека ги менуваа ластиците на предните, ги ставија навлаките на задните седишта...Кога видоф како изгледаат и на што личат, искрено да ви кажам мене ми се крена косата...Шавовите немаа везе, воопшто не се софпаѓаа онака како што треба, седиштата беа нагмечени и помеѓу долната и горната клупа се јави шуплина, значи кај што се спојувааат од некој 3 санитиметри, а со тоа се гледаше долниот дел под седиштата, држачите за појасите ги тутнаа под седиштата со образложение дека не може тоа да го изведат, а на годниот дел навлаките набираа небаре сум ги купил од битпазар на тезга за 700 денари...
Е тогаш стварно исчуреф и им реков...Незнам кој ги шиел навлакиве али искрено ми е жал како на луѓево им зимате пари ако се сите вака сошиени како моиве...Ве молам извадете си ги навлаките и јас не плаќам за навлаки кои личат на пазарски...
Тогаш имаше натегање дека не можеле вака не можеле онака при што им реков дека и предните се кај нив правени и дека се као од фабрика направени, а задниве кои се 100% поедноставни се толку утнати да не е нормално...И фино им реков да си земат мерки, но они си имаат шнит и тој бил еден и единствен...Така да по неколку минутно натегање и препирање ми се извинија и ми рекоа дека тоа што јас го барам неможат да го направат....
Мислам дека можеа тоа и на почеток да го кажат...Но тоа е една од оние работи кој јас ги викам - македонче...
Кога станува збор за другата кола, 206, повторно имаа огромна утка во шавовите на седиштата, но бидејќи женами ја вози таа кола, не сакаф да и го кршам филмот па останаа такви какви што ги направија...Не беа до толку катастрофа како овие кај мене...Сепак на 206-ката седиштата се обични...

За кај Самад знам дека има огромен избор на материјали, имам видено на повеќе коли дека навлаките се добри, но стилот на шиење им е ист...Прави линии без пратење на кривини и такви ствари...Ако тоа не ви смета, слободно може да изберете кај ке ги правите...
За мене постои само еден човек кој во тој поглед може да ми ги задоволи побарувањата...Тој истиот што ми ги претапацираше седиштата, но сепак мора да му се објасни на човекот што и како треба да направи...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #13 на: 19 Февруари 2011, 08:56:43 am »
Кој е човекот? Боро тапетарот?
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6109
  • 69
« Одговори #14 на: 19 Февруари 2011, 09:45:32 am »
Не...Човекот е Венцо тапетарот, и повремено оди кај Боро за да му помогне, кога овој не може да се справи...
:)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.